carlosmarc2 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Witam! Czy ktos moze probowal zarzadzac drugim komputerem oddalonym o pare km podlaczonym do Neostrady przez Livebox? Chodzi mi o problem związany ze zmianą IP. Wiekszosc programow oferuje łączenie z drugim kompem, gdy znamy jego IP a co jesli IP sie zmieni? Czy sa jakies programy oparte o inne metody. I nie chodzi mi o zadne trojany tylko o legalny (moze byc platny) programik. Jesli ktos wie to prosze o jakies namiary na takowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Chodzi mi o problem związany ze zmianą IP. Wiekszosc programow oferuje łączenie z drugim kompem, gdy znamy jego IP a co jesli IP sie zmieni?Na zmienne IP jest sposób, np http://www.no-ip.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 hmmmm a co powiesz na logmein.com dziala z kazdym ip....i nie musisz znac zadnego ip kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlosmarc2 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 hmmmm a co powiesz na logmein.com dziala z kazdym ip....i nie musisz znac zadnego ip kompaA nie mozna uzyc po prostu Zdalnego Pulpitu w windowsie xp pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 radmin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 witam podepnę się pod temat żeby nie robić nowego. Sprawa jest taka: laptop nr 1 (rodziców)(windows7) leży w domku, podłączony przez wifi do liveboxa laptop nr 2 (mój)(windows7) w domu wioska dalej, łączy się z internetem przez iplus chciałbym zarządzać laptopem rodziców przez swojego, potrzebuje czasami im coś poustawiać powyjaśniać albo nadzorować czy mi się dobrze np ściąga coś z neta użyłem programu radmin - w sieci lan działa to wyśmienicie. Pytanie jednak odnosi się czy coś będę musiał dodatkowo konfigurować jak podepnę się pod iplusa ? dopiero wieczorem pojadę do domu a nie chcę się wkurzać że coś nie działa, a rodzice mi w niczym nie pomogą (ew konfiguracja serwera na laptopie nr 1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Jest jeszcze Microsoft Live Mesh, kompletnie niezalezne od IP, dziala przez przegladarke, co ciekawe - loguje sie do biezacej sesji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Teamviewer - darmowy do zastosowan domowych, przebija sie przez NATa i nie trzeba pamietam adresu IP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 (edytowane) również używam teamviewera i sobie chwalę, nie trzeba go nawet instalować, z tym że co uruchomienie programu zmienia się hasło tak więc będą musieli ci podawać za każdym razem, ale to chyba nie problem przeczytać 4 cyfry, natomiast jeśli chcesz wchodzić bez jakiejkolwiek ingerencji z drugiej strony to vnc + jakąś domenę np dyndns, vnc ustawiasz w autostarcie i wchodzisz kiedy chcesz nawet jeśli nikogo nie ma po drugiej stronie, jedyny wymóg to włączony komputer no i trzeba chwili na konfigurację, Edytowane 20 Stycznia 2010 przez Garfield^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 W Teamviewerze, w starej wersji mozna bylo ustawic haslo na stale jesli program mial ustawiona opcje wlaczania przy starcie systemu. W 5.x z tego co widze mozna to zrobic i bez dodawania go do autostartu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 J/w teamviewer sprawdza mi sie bardzo dobrze. Gorzej tylko z transferami ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Sprawdzę te wszystkie programy i opcje w weekend jak będę miał czas :) ogólnie to potrzebuję sposobu aby nie potrzeba było ingerencji kogoś na 2 laptopie. On ma być włączony i sobie działać. Rodzice potrafią max odpalić przeglądarkę itp więc ich pomoc w ustawieniach, dobierania haseł itp będzie dla nich za dużym problemem. Co do transferów - jedyne czego wymagam to sprawdzenie co jakiś czas czy na kompie wszystko ok :) Teamviewer - z podanych przez Was odpowiedzi wnioskuję że na nim skupię swoją uwagę ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 witam podepnę się pod temat żeby nie robić nowego. Sprawa jest taka: laptop nr 1 (rodziców)(windows7) leży w domku, podłączony przez wifi do liveboxa laptop nr 2 (mój)(windows7) w domu wioska dalej, łączy się z internetem przez iplus chciałbym zarządzać laptopem rodziców przez swojego, potrzebuje czasami im coś poustawiać powyjaśniać albo nadzorować czy mi się dobrze np ściąga coś z neta użyłem programu radmin - w sieci lan działa to wyśmienicie. Pytanie jednak odnosi się czy coś będę musiał dodatkowo konfigurować jak podepnę się pod iplusa ? dopiero wieczorem pojadę do domu a nie chcę się wkurzać że coś nie działa, a rodzice mi w niczym nie pomogą (ew konfiguracja serwera na laptopie nr 1) Nic nie będziesz musiał robić oprócz: - Przekierowania portów na których działa Radmin w sieci z LiveBoxem - No i adres IP (w przypadku zmiennego skorzystać z tego o czym pisali wyżej) Warto też ustawić parametry przesyłu obrazu - na lanie można dać wszystko w najlepszej konfiguracji - przez neta może być gorzej ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultraelf Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Remote Office Manager nie trzeba pamietam adresu IP. Callback mode. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danzel4711 Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 no-ip.com i VNC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
questo Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 (edytowane) Witam. Poszukuję programu, dzięki któremu będę miał dostęp do drugiego komputera, jednak przy nieświadomości tego faktu ze strony jego użytkownika. Chodzi o możliwość kontroli z poziomu laptopa (via wifi z routera Netgear WGR614 v7) komputera stacjonarnego podłączonego kablem sieciowym do tegoż routera przez niego właśnie, a nie przez globalny Internet. Zależy mi na kontroli niezauważalnej (bez wiedzy osoby używającej komputera stacjonarnego). Mam oczywiście możliwość skonfigurowania komputera stacjonarnego pod tym kątem. :lol: Kontrola zarówno bierna, jak i możliwość wpływania na działanie tamtego komputera myszką, czy klawiaturą laptopa (możliwość przełączania tych trybów). Na laptopie jest Windows Vista, na stacjonarnym- XP (jeśli to ma jakieś znaczenie). Jaki program proponujecie i jak go skonfigurować? Edytowane 18 Lutego 2010 przez questo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danzel4711 Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Witam. Poszukuję programu, dzięki któremu będę miał dostęp do drugiego komputera, jednak przy nieświadomości tego faktu ze strony jego użytkownika. Chodzi o możliwość kontroli z poziomu laptopa (via wifi z routera Netgear WGR614 v7) komputera stacjonarnego podłączonego kablem sieciowym do tegoż routera przez niego właśnie, a nie przez globalny Internet. Zależy mi na kontroli niezauważalnej (bez wiedzy osoby używającej komputera stacjonarnego). Mam oczywiście możliwość skonfigurowania komputera stacjonarnego pod tym kątem. :lol: Kontrola zarówno bierna, jak i możliwość wpływania na działanie tamtego komputera myszką, czy klawiaturą laptopa (możliwość przełączania tych trybów). Na laptopie jest Windows Vista, na stacjonarnym- XP (jeśli to ma jakieś znaczenie). Jaki program proponujecie i jak go skonfigurować? Dlaczego nie czytasz tematu który jest poniżej? Czy aby to ta sama osoba? http://forum.purepc.pl/Oprogramowanie-Siec...o-t260357.html# Polecam UltraVNC sam używałem go w pracy żeby kontrolować pracowników na ponad 1200 stanowiskach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siano Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 jesli komputer do ktorego chcesz miec dostep zdalny jest za routerem pamietaj o przekierowaniu na niego portu tcp/udp : 3389 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmoz Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Tu masz opis na kilka sposobów połączenia za natem: FAQs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Logmein całkiem fajnie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...