Gość wojtas czaja Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 witam Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumialość Kupilem nową plytę - asus maximus formula. Zauważylem, a raczej usłyszalem, że płyta pod obciążeniem wydaje dziwne odgłosy. Coś w rodzaju chrzęszczenia czy syczenia. Jest to dość cichy, ale nie chciany i trochę martwiący mnie, efekt dzwiękowy. Lokalizuję go gdzieś w okolicy procesora, może bardziej w stronę ram'u, ale pewności nie mam. Głównie chodzi o to czy jest się czym martwić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 pewnie cewki piszczą, część sklepów uznaje to i wymienia na nowy produkt, więc jeżeli bardzo Ci to przeszkadza to zapytaj, czy CI zamienia na nową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtas czaja Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 jest to tylko kwestia piszczenia? w wydajności i żywotności nic to nie zmienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 piszczenie nie ma nic do żywotności i wydajności. Ale na Twoim miejscu żądałbym wymiany na nową płytę, bo to piszczenie jest na dłuższą metę denerwujące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...