mati101086 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 witam czy moze ktos napisac jakie sterowniki pokolei trzeba zainstalowac bo ja zainstalowalem chyba juz wszytko co sie da a w menadzeze urzadzen ciagle widnieje zolty pytajnik. kolejne pytanie dotyczy karty grafiicznej a mianowicie czy mozna ja jakkos podkrecic i a nawt jesli sie nie da to czy zmieni cos to jak dolozenie dodatkowego giga ramu i ostatnie pytanie jak uzywa sie tego czytnika lini papilarnych i prosze nie odsylajcie mnie do recenzji o tym laptopie (na tym forum) bo tam jest tyle postow ze nie sposob jest nic odszukac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 witam czy moze ktos napisac jakie sterowniki pokolei trzeba zainstalowac bo ja zainstalowalem chyba juz wszytko co sie da a w menadzeze urzadzen ciagle widnieje zolty pytajnik. kolejne pytanie dotyczy karty grafiicznej a mianowicie czy mozna ja jakkos podkrecic i a nawt jesli sie nie da to czy zmieni cos to jak dolozenie dodatkowego giga ramu i ostatnie pytanie jak uzywa sie tego czytnika lini papilarnych i prosze nie odsylajcie mnie do recenzji o tym laptopie (na tym forum) bo tam jest tyle postow ze nie sposob jest nic odszukac ad1 Może ktoś ci powie. Mi, i pewnie wielu innym, się nie chce bo to od ch... roboty. ad2 Nie i raczej nie. ad3 Instalujesz stery i przeciągasz paluchem po czytniku. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati101086 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 widze ze straszny cwaniak jestes. co do pierwszej odpowiedzi to mysle ze nikt na tym forum nie wie ktore sterowniki trzeba zainstalowac. druga odpowiedz, tez bez konkretow a trzecia odpowiedz, tyle to i ja wiem ze trzeba sterowniki zainstalowac bo juz to zrobilem tylko co dalej???!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Nie domyślasz się dalej skąd ta reakcja? Przeca trochę niżej jest temat o tym laptopie i w nim znajdziesz odpowiedzi na Twoje pytania! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 1. to popatrz co pisze we wlasciwosciach urzadzenia, zolty pytajnik to niekoniecznie stery a jesli juz to musisz miec stery authentec fingerprint cos tam napewno sa na www hp chyba ze masz jakiegos innego producenta (everest pomoze) no i jakas aplikacje do obslugi czytnika bo same drivery to nie wsio, standardowo hp daje verisoft access manager ale nie ma przymusu 2. nie wiem jaka tam grafa a nie mam najmniejszej ochoty tego szukac 3. bierzesz palucha, przeciagasz po czytniku i wsio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati101086 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 no ok sam dam sobie rade ze sterownikami a grafike jakos przeboleje tylko lapek zlapal duzego minusa, oczywiscie nie mam zamiaru grac w nfs pro street ale most wanted na srednich nawet plynnie nie dziala a kollejna rzecz to jaki program do tego czytnicha napiszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) widze ze straszny cwaniak jestes.Słucham? Nazywasz mnie cwaniakiem? Sam jesteś na tyle leniwy że nie chce ci się przelecieć czterech pierwszych stron recenzji tego laptopa w których jest najwięcej opisane i masz jeszcze czelność nazywać mnie cwaniakiem? co do pierwszej odpowiedzi to mysle ze nikt na tym forum nie wie ktore sterowniki trzeba zainstalowac.Ja rozumiem że to ma być prowokacja? Gdybyś poszukał to byś wiedział że podawałem kilka razy linki do listy sterowników. druga odpowiedz, tez bez konkretowTy chyba nie myślisz że będę Ci tłumaczył dlaczego nie można podkręcać kart zintegrowanych z chipsetem? Skoro zadajesz pytania o takie rzeczy to nawet nie powinieneś się za podkręcanie brać. a trzecia odpowiedz, tyle to i ja wiem ze trzeba sterowniki zainstalowac bo juz to zrobilem tylko co dalej???!!!Skoro zainstalowałeś to powinieneś zrobić to co ci napisałem wcześniej. Jak nie działa to znaczy że czegoś nie zainstalowałeś. no ok sam dam sobie rade ze sterownikami a grafike jakos przeboleje tylko lapek zlapal duzego minusa, oczywiscie nie mam zamiaru grac w nfs pro street ale most wanted na srednich nawet plynnie nie dziala a kollejna rzecz to jaki program do tego czytnicha napiszcieLOL. Nie wiem co za dzieciak z ciebie, ale po prostu śmiać mi się chce jak takie teksty czytam. Widać że lama jesteś. Kupowałeś lapka to chyba wiedziałeś co bierzesz? Bo raczej mi nie wmówisz że nie wiedziałeś że laptop ma zintegrowaną karę graficzną i jest bez systemu? Co mnie to obchodzi że lapek minusa załapał? Możesz se tego minusa na klapie namalować... Nie znasz się, jesteś leniem, to nie bierz sie za takie rzeczy. PS: Znalezienie potrzebnych tobie informacji zajęło mi 3 minuty. Napisanie tych wszystkich postów 5... Następnym razem zastanów się zanim coś tutaj napiszesz. Nikt nie będzie za ciebie przeszukiwał forum bo tobie się nie chce. Edytowane 16 Marca 2008 przez AK-105 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati101086 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 nie o to chodzi ze mi sie nie chce. kolejna rzecz w tej recenzji jest taki balagan ze szkoda na ten temat pisac. przejzalem wszystki 27 stron i nie znalazle zadnej konkretnej odpowiedzi jak uzywac czytnika lini papilarnych na temat dzialania gier tez konkretnej odpowiedzi nie znalazlem. a dziwi mnie taka rzecz ze gry z przed 10 lat potrFIA CIAC myslale ze moze ktos ma jakias odpowiedz na temat gier bo wybacz w twojej recenzji nie ma odpowiedzi na te pytabia. a co do sterownikow to wiem ze ze strony hp trzeba sciagnac a i tak ww dalszym ciagu brakuje jakiegos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) nie o to chodzi ze mi sie nie chce. kolejna rzecz w tej recenzji jest taki balagan ze szkoda na ten temat pisac. przejzalem wszystki 27 stron i nie znalazle zadnej konkretnej odpowiedzi jak uzywac czytnika lini papilarnych na temat dzialania gier tez konkretnej odpowiedzi nie znalazlem. a dziwi mnie taka rzecz ze gry z przed 10 lat potrFIA CIAC myslale ze moze ktos ma jakias odpowiedz na temat gier bo wybacz w twojej recenzji nie ma odpowiedzi na te pytabia. a co do sterownikow to wiem ze ze strony hp trzeba sciagnac a i tak ww dalszym ciagu brakuje jakiegosMasz bo się zamęczysz: UAA zainstaluj przed sterownikami od dźwięku i modemu. Temat gier był już omawiany. Jest to karta zintegrowana z chipsetem, więc jakiejś zabójczej wydajności od niej nie oczekuj. Jest po prostu słaba i tyle. Nie pograsz na niej! Czytnikiem się baw jak zainstalujesz to co ci podałem wyżej. Pozdrawiam. Edytowane 16 Marca 2008 przez AK-105 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati101086 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 ok kwestia gier zamknieta ajesli chodzi o sterowniki to zainstalowalem wszystkie co sa tam podane no moze poza jednym hp protect tools security bo to chyba jest program a nie sterownik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) ok kwestia gier zamknieta ajesli chodzi o sterowniki to zainstalowalem wszystkie co sa tam podane no moze poza jednym hp protect tools security bo to chyba jest program a nie sterownikTo też potrzebujesz! Bez tego nie będziesz mógł zarządzać czytnikiem linii, modułem TPM, ustawieniami BIOSu itp... Nie jestem tylko pewien czy ta aplikacja nie instaluje się automatycznie razem z jakimś sterownikiem. Jak się nie zainstalowała to doinstaluj. PS: Przeleciałem jeszcze raz recenzję i faktycznie straszny tam syf. Zwracam honor. Pozdrawiam. Edytowane 16 Marca 2008 przez AK-105 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati101086 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 oki poszukam a przydalo by sie napisac jakis poradnik co jak i gdzie instalowac do czego sluza poszczegolne programy itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 nie znalazłeś powiadasz ? a ja pamiętam jak dziś, że pisałem w tej recenzji o żółtym wykrzykniku, używaniu czytnika i wydajności karty graficznej. Więc zamiast za wszelką cenę giercować w NFS poczytasz te 27stron. Będzie to bardziej owocne i w przyszłości nie pociśniemy Ci, że jesteś lamer/spamer B-) powodzenia PS. a jak będziesz chiał napisać mi, że jestem cwaniak, to daruj sobie bo to moje drugie imię B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati101086 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 nie da sie nie zauwazyc ze to twoje drugie imie. Oki moze i mozna znalezc wszystko w tamtym temacie ale nie mozna zrobic jakiegos tematu gdzie bedzie napisane jakie sterowniki trzeba zainstalowac i gdzie bedzie wszysko czytelnie napisane a nie jak tam ktos sie o cos zapyta to nie uzyska odpowiedzi bo ktos inny znowu wyskakuje z tym ze mu sie zasilacz spalil jak bys byl nowym uzytkownikiem i chcialbys cos tam znalezc i to wszystko przeczytac od poczatku to szlag by cie trafil taki jest tam balagan ze poprostu nie da sie i nie chce sie tego wszystkiego czytac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) nie da sie nie zauwazyc ze to twoje drugie imie. Oki moze i mozna znalezc wszystko w tamtym temacie ale nie mozna zrobic jakiegos tematu gdzie bedzie napisane jakie sterowniki trzeba zainstalowac i gdzie bedzie wszysko czytelnie napisane a nie jak tam ktos sie o cos zapyta to nie uzyska odpowiedzi bo ktos inny znowu wyskakuje z tym ze mu sie zasilacz spalil jak bys byl nowym uzytkownikiem i chcialbys cos tam znalezc i to wszystko przeczytac od poczatku to szlag by cie trafil taki jest tam balagan ze poprostu nie da sie i nie chce sie tego wszystkiego czytac Byłem chyba jednym z pierwszych użytkowników tego laptopa w Polsce i musiałem się obejść bez jakiejkolwiek pomocy osób trzecich. Jak widzisz poradziłem sobie i nie narzekałem. Kupując tego lapka wiedziałem w co sie pakuję. Wiedziałem że jest bez systemu. Jak już wcześniej napisałem, jeżeli ktoś nie umie to niech się za to nie bierze. Od takich rzeczy są ludzie którzy się na swojej robocie znają i to im powinno sie takie zadanie powierzyć. Koniec OT bo zaraz i tu się syf zrobi. Edytowane 16 Marca 2008 przez AK-105 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorro Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 zawsze możesz zrobić swoją recenzję - zapewniam Cię, że o wielu rzeczach po prostu można zapomnieć. poza tym nikt nie będzie instalował setki gier aby napisać w jakiej konkretnej grze i przy jakich ustawieniach chodzi płynnie. peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) nie da sie nie zauwazyc ze to twoje drugie imie. Oki moze i mozna znalezc wszystko w tamtym temacie ale nie mozna zrobic jakiegos tematu gdzie bedzie napisane jakie sterowniki trzeba zainstalowac i gdzie bedzie wszysko czytelnie napisane a nie jak tam ktos sie o cos zapyta to nie uzyska odpowiedzi bo ktos inny znowu wyskakuje z tym ze mu sie zasilacz spalil jak bys byl nowym uzytkownikiem i chcialbys cos tam znalezc i to wszystko przeczytac od poczatku to szlag by cie trafil taki jest tam balagan ze poprostu nie da sie i nie chce sie tego wszystkiego czytac O Matko! Wiesz co to jest interpunkcja? A takimi nowymi tematami obniża się tylko czytelność forum :/ Czy w dzisiejszych czasach przeczytanie 27 stron to jakiś nadludzki wysiłek?! O tempora, o mores! :( Za to postawa roszczeniowa jak była, tak została. Edytowane 17 Marca 2008 przez tomaszb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...