MantisGhost Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Witam jako ze pisanie wzorow na laptopie to meka mam pytanko czy istnieje jakis program ktory zamieni np cos takiego e=mc^2 do ladnej postacji z 2ka u gory no wiecie :D tak jak na forach matematycznych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Word 2007 ma bardzo fajny edytor wzorow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 open office ma moduł math to tworzenia wzorów matematycznych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 ok tu jednach chodzi o predkosc pisania takich wzorow. np na studiach jak wykladowca sypie mi wzorami nie mam czasu babrac sie z jednym 5 min ja musze na szybko napisac wzor i tu sa klopoty bo powiedzmy sobie szczerze takie cos np: c=bg*h/3*a^2 nie jest za mile do czytania a wrecz meczace a kazdy wie ze student to leniwa bestia i nie chce sie mu potem poprawiac ton notatek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 No wiec o co ci chodzi? Tak działa własnie edytor wzorów w OO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 proponuję nauczyć się TeX'a ;] Co prawda przy pisaniu jest więcej krzaków ale po kompilacji do PDF'a daje ładne czytelne wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 proponuję nauczyć się TeX'a ;] Co prawda przy pisaniu jest więcej krzaków ale po kompilacji do PDF'a daje ładne czytelne wyniki. tak ale ja nie chce sie babrac w kompilacje do pdf'a najlepiej zeby to bylo zmieniane odrazu po wpisaniu wzoru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 tak ale ja nie chce sie babrac w kompilacje do pdf'a najlepiej zeby to bylo zmieniane odrazu po wpisaniu wzoru W takim razie pozostaje kartka i ołówek, zmiana zachodzi w czasie rzeczywistym, a opcję cofnij gwarantuje dobra gumka :P Innego rozwiązania nie znam niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Innego rozwiązania nie znam niestety.Tablet PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Dlugopis+notatnik ;) Nic tak nie wkurza na zajeciach jak zawodnik klikajacy zawziecie na laptopie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Tablet PC. no racja ale myślałem o rozwiązaniach bardziej budżetowych. Innym wyjściem jest prywatna sekretarka:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 no racja ale myślałem o rozwiązaniach bardziej budżetowych. Innym wyjściem jest prywatna sekretarka:P No skoro ma lapka to na tableta może jest się w stanie szarpnąć :wink: Taniej niż sekretarka wyjdzie jakaś mini-kamera skierowana na tablicę. Naturalnie ma to swoje wady. Kamera nie zrobi mu kawy :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...