Scyzor 663 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Witam. Ostatnio zrobiłem swój pierwszy mod ale nie jestem z niego zbytnio zadowolony :mur: więc postanowiłem zrobić coś bardzo niekonwencjonalnego i tu moje pytanie czy obieg w budzie będzie odpowiedni??? proszę o porady co zrobić inaczej... moja zaawansowana prezentacja (sory za jakość ale uczę się) widok z przodu okno będzie nieco bardziej kwadratowe ale nie chciało mi się tego tak dokładnie robić w tej dziurze wentyl 120mm w tych niebieskich rurkach jakiś płyn (tak dla picu) jak widać zasilacz w dość dziwnym miejscu coś jakby tunel pod mobo. widok z tyłu za zasilaczem dysk i oczywiście wentylator z tyłu (albo z góry jeszcze nie wiem) no to tyle mojego pomysłu proszę o propozycje co zmienić. P.S. PeLzak ten pomysł powstał dużo wcześniej niż twoja buda może się wydawać podobny ale to w 100% wytwór mojej wyobrażni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 P.S. PeLzak ten pomysł powstał dużo wcześniej niż twoja buda może się wydawać podobny ale to w 100% wytwór mojej wyobrażni Co on tu ma do gadania przecież jego bio reactor to co innego Buda mi się nie podoba i kto to robił bo widzę zrobioną płytę główną i wyślij mi te projekty z skecz up obieg zaburzony całkowicie za dużo dziur siatek itp ogólnie nie trafia to do mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) co za duzo dziur??? tylko 2 wentle i ztylu ta siatka nic wiecej... i tobie sie nie musi podobac bo sie tylko wymadrzasz a sam nic nie potrafisz zrobic sam to robilem a mobo sciagnalem i zasilke i dysk Edytowane 16 Marca 2008 przez Scyzor 663 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 no wiem że mi się nie musi podobać no ale mi by się nie chciało robić każdego kondensatora itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) no wiem że mi się nie musi podobać no ale mi by się nie chciało robić każdego kondensatora itpkondensatora?????? kolega sie nie zna na sketchUpie i ma jakies problemy ale coz wymadzac to sie kazdy potrafi Edytowane 16 Marca 2008 przez Scyzor 663 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExEq Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Święty spamer, te podzespoły to są (chyba) gotowce... Mod może być ciekawy. Z czego będziesz go robił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 co za duzo dziur??? tylko 2 wentle i ztylu ta siatka nic wiecej... i tobie sie nie musi podobac bo sie tylko wymadrzasz a sam nic nie potrafisz zrobic sam to robilem a mobo sciagnalem i zasilke i dysk » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jam tu racje przyznam, bo tak yest. Swiety spamerze, a jak tam twoj mod mega elo reaktora atomowego z brylantem czy szafirem za xxx zl ? :? od kiedy napisales ze robisz ten mod pokazales tylko dysk rozebrany nozykami do masla. Wszedzie tylko widac twoje posty, tylko zrzedzenia, narzekasz jak facet na zaciasny srom dziewicy. Wez wymoduj cos i pokaz to twoje dzielo. No offence ofc. A co do koncepcji autora topiku, ladne , nawet schludne, abys pokazal ze cos robisz, i daj boze wytrwal do konca i pokazal skonczone cacuszko. Tylko tak dalej. Wi ar lejting for next step. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 to znaczy ze za duzo dziur???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Fajny Modzik :D tylko w tych rurkach puść płyn z WC i będzie wypasik :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 mysle o plynie do chlodnic samochodowych troche tego jest w domu :D Święty spamer, te podzespoły to są (chyba) gotowce... Mod może być ciekawy. Z czego będziesz go robił? no gotowce. ze sklejki i listewek pozniej wszystko zaszpachlowane i pomalowane... ale martwie sie o obieg powietrza bedzie dobry????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Nazwa tematu nietrafiona - nie ma rzeczy niemożliwych ;) Hmmmm... Mnie to niczego konkretnego nie przypomina... Mógłbyś przedstawić jako-tako swoją wizję? Ja bym do tego wrzucił jakieś super-pro-elo-wybajerzone WC i puścił płyn przez te niebieskie hmm... rurki (?) z przodu. Ogólnie kwestia budżetu, chęci i wysilenia własnej weny. Kombinuj dalej, życzę powodzenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) hmmm sam nie wiem co to jest to jakas sila wyzsza :blink: przysnilo mi sie ze mieszkam w domu z takim dachem wygladajacym jak obudowa na CD i tak to powstalo. ogolnie chodzilo o to zeby nie robic typowego ustawienia podzespolow. a na wc nie mam kasy ale chce to tak zrobic zeby w przyszlosci latwo podlaczyc do tego kibel. tz te 3 rurki beda w srodku polaczone ze soba i moze jakis maly rezw. kto wie a w temacie mi chodzilo o obieg powietrza bo ja zrobie ta bude tylko jak z tym obiegiem a moze zasilacz w tym miejscu tylko ze bedzie odrazu wciagal powietrze z wentylatora z przodu i nic na plyte nie pojdzie nie wiem doradzcie cos!!!! Edytowane 16 Marca 2008 przez Scyzor 663 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Wentyl z przodu , wentyl z tyłu i git ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 tak mowisz????? ale zasilka chyba jednak pod plyta nie??? a i buda bedzie oczywiscie wyzsza niz na mojej super prezentacji. od mobo do sufitu :D jakies 20 cm (miejsce na chlodzenie albo kiedys chlodnice :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 bardzo fajne ale mysle ze moze byc problem z kablami- nie bedzie to wygladac tak jak w normalnej budzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K.i.e.p. Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Killer805 ma racje napstrzone bedzie kabli tak ze bedzie to wygladac nie fajnie i nie elegancko. Jakby nie to to calkiem fajna masz wizje :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 pisze się PelzaK K K KKKKK :) 'l' jest małe :) Ja bym tak cdroma nie eksponował umieścił go raczej na dole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 A dysk gdzie? Jako że kiedyś zmajstrowałem pudełko na komputer w podobnym układzie (płyta poziomo, napędy nad nią), zaprawdę ci powiadam - nawk...wiasz się srodze przy każdej zmianie podzespołów :> Co do obiegu powietrza - wyżej słusznie piszą, jeden wciągający z przodu, wyciągający z tyłu. Zasilator ma sobie radzić, miejsca jest dosyć. Może tylko jakaś delikutaśna perforacja na froncie, gdzie to niebieskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 o panie, a weź sobie mój układ... i wymianę cdromu leżącego na samym dnie.. Gdyby nie 10 metrów kabli w środku to wymiana trwałą by tylko 15 minut :D Dlatego przestrzegam wszystkich, którzy budują własne obudowy, najlepiej gdyby cała obudowa się otwierała, żadne drzwi, żadne wysuwane części.. przemyślcie dobrze jak zrobić żeby mieć możliwość otwarcia całej budy (na zasadzie dostępu do silnika w ciągniku siodłowym - cała kabina się, że tak powiem, otwiera :) ). Tak samo kable... Jeśli zrobiliście przymiarkę z zasilaczami, dyskami, płytą główną etc.. i zostawicie wg was wystarczającą ilość miejsca na kable, to weźcie 2x więcej miejsca. U mnie miało być wszystko wporzo, wszystko pasować, miejsce na kable jest, ale odpiąć katodę od zasilania to się trzeba nieźle nagimnastykować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) Killer805 ma racje napstrzone bedzie kabli tak ze bedzie to wygladac nie fajnie i nie elegancko. Jakby nie to to calkiem fajna masz wizje :lol2:Zaczne od trgo ze mialem bana i dlatego nie pisalem. kable beda pochowane nie martwcie sie. A dysk gdzie? poczytaj dokladnie pierwszy post :wink: a tu zdjecia z pracy nawet mi wszystko rowno wyszlo :rolleyes: zmodowany cd-rom :D widok z tylu na zaawansowane mocowanie zasilacza ale porzadek nie :-P :-P z powodu braku drugiej wiertarki musze uzywac tego cudu techniki :D a co tam przynajmniej wzmacniam biceps :lol2: Edytowane 20 Marca 2008 przez Scyzor 663 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 niby jakąś tam koncepcję masz i może będzie to miało ręce i nogi, ale jak dla mnie to powinieneś się zaopatrzyć w wózek widłowy do przenoszenia tego z miejsca na miejsce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Jak se bicho wyrobi przy wierceniu to spokojnie da rade przenieśc :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 to nie jest takie duze znowu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Taka wysoka obudowa jaką zacząłeś tworzyć zdecydowanie gorzej wygląda od tej niskiej ;) Przynajmniej w mojej ocenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) chcialem zeby w przyszlosci weszlo jakies wieksze chlodzenie na procka ale zmienilem zdanie zmiana koncepcji. bedzie nizsza i troche ja zmienie ale zdjecia beda jutro cd rom bedzie na dole tylko powiedzcie mi co dac tam na gore zamiast niego??? Edytowane 20 Marca 2008 przez Scyzor 663 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 coś Ci się ręce trzęsły.. też po pijaku modujesz? :D jakaś nowa moda czy co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 nie ja robilem zjecia tylko moj 6 letni kuzyn to tak dobrze wyszly :D ale co zmienic w modzie a nie tam jakosc zdjec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 buda obnizona o jakies 8 cm :D wyglada lepiej. prace wolnym krokiem ida ku końcu. mam pytanko do znawcow elektroniki mam taki wyswietlacz z radia co moge z niego zrobic i jak to podlaczyc wytlumaczy ktos???? (jestem zielony wiec prosze o dokladne objasnienia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 mam pytanko do znawcow elektroniki mam taki wyswietlacz z radia Co prawda mało wiem o elektronice ale z tego wyświetlacza możesz zrobić miernik temperatury CUP lub innego podzespołu Musisz mieś do niego sterownik to chyba jest ta płytka na dole pod wyświetlaczem ważne jest też jak go chcesz podłączyć czy jako osobny miernik(np. na jakimś mikroprocesorze) nie podpięty do komputera czy do LPT lub COM Jeszcze jedna ważna kwestia czy to jest wyświetlacz numeryczny czy alba numeryczny(wytłumaczenie numeryczny wyświetla tylko liczby a alfanumeryczny litery i liczby ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 taa tyle to ja tez wiem ale jak to podlaczyc??? wyswietla i liczby i litery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...