chocisz Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) :mur: Mam problem z uruchomieniem karty GALAXY GF8800GT na płycie ECS P4M890T-M2, tzw. czarny ekran, nadmieniam iz karta jest sprawna Core2 Duo E6600, zasilacz Chieftec 550W, poprzednia karta ATI X550 Czy może być tak, że ta płyta współpracuje tylko z kartami ATI?? Czy ta karta ma regulowane obroty wentylatora, czy chodzi cały czas na full? Edytowane 16 Marca 2008 przez chocisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Są jakieś problemy z tymi płytkami i kartami z PCI-E 2.0 ;) Coś mi się wydaje, że będziesz musiał zmienić płytkę na jakąś inną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chocisz Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Tak też mi powiedzieli w serwisie, ale myślałem, że chcą mnie naciągnąć na koszty:))) A może trzeba coś w biosie przestawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 wgraj najnowszy BIOS...moze cos poprawili... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel007 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Niestety ale karty graficzne Nvidii na złączu PCI-E 2.0 nie są kompatybilne z chipsetami VIA. Nvidia wie o problemie i ponoć w kartach z serii 9 mają to poprawić. Podobno już 9600GT ma działać poprawnie ale na razie nikt tego oficjalnie nie zweryfikował. Natomiast karty ATI ze złączem PCI-E 2.0 działają poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...