klataa Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Witam. W końcu złozyłem swoje pierwsze WC. I na poczatku uzywalem wezy Innovatek 8/10 i samego lainga bez top'a. ale zmieniłem weze na Black Water 12/16 i dodałem top do Lainga. Zestaw to CPU: D-tek fuzion + d-tek nozzle kit(quad nozzle) Pompka : Laing DDC 12V 1RT (rev. 1) + EK Water Blocks EK-DDC X-Top Laing Acetal G1/4(rev.1.1) Chłodnica: Black Warer Ultimate122(rev.1 4xfander 120) Black Warer Ultimate 123 (rev.1.1 6x fander 120) Rez: EK Water Blocks Multioption RES 150 rev 2.0 Weze: Innovatek 8/10 (rev.1) Black Warer 12/16 (rev.1.1) Czekam jeszcze teraz na Panel kontrolujacy szybkosc wiatrakow co pozwoli mi wszysykie kable z fanow puscic pod plytą główna. A tu pare screenow: REV. 1 zaraz po zamontowaniu bez układania kabli(prosze sie nie przestraszyc:))) ) Na zdjeciu widac z tyłu chłodnice BWU 122 ktorą umiesciłem najpierw z przodu obudowy ale temperatury byly troszke wyzsze niz wtedy gdy ją umiesciłem z tyłu(roznica 2st.) Ale ładnie wygląda WC komponujące sie na tle kabli:::))) Potem poukładałem kable i pusciłem je pod pleksą płyty głównej to diametralnie zmieniło jej wygląd:) Teraz zmieniłem weże na BW 12/16 i zmieniłem chłodnice na BWU 123. Musze jeszcze pomyslec o lepszym jej umocowaniu bo narazie jest to wersja robocza:)) Jesli chodzi o temperatury REV 1 36.35.34.37 w ilde 55.54.56.54 stres w orthos priority 9(1h) REV 1.1 30.28.30.27 w ilde 47.46.47.46 stres w orthos priority 9(1h) Uzywam Pasty Zalman ZM-STG1 Mysle ze jeszcze musze troszke skrocic weze i pokuładac kable wentyli:)) Zapraszam do opinii:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 No faktycznie kapkę tych kabli masz :razz: Ten acutake powinien wiać w płytę a nie odsysać :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Sharkoon Rebel 12 i chłodnica nie w środku ? Jednym słowem: porażka :) Raz dwa chłodnicę w zatoki 5.25, pompkę tam gdzie koszyki HDD i pasi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Niezła masakra z przewodami :) nie lepiej będzie jak wentylatory na bwu123 będą wiały nie w tył obudowy tylko w drugą stronę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Sharkoon Rebel 12 i chłodnica nie w środku ? Jednym słowem: porażka :) Raz dwa chłodnicę w zatoki 5.25, pompkę tam gdzie koszyki HDD i pasi ;) Odpowiadając na Wasze sugestie. jesli chodzi o chłodnice w srodku. Mialem w srodku BWU122 ale BWU 123 juz mi sie nie zmiesci(teraz jeszcze moze tak ale chce dokupic panel kontrolujacy predkosci wiatrakow.) a jesli chodzi o pompke to nie zmiesci sie tam gdzie sa dyski bo mam 3 sztuki poza tym po dodaniu do pompki topu od EK wlod z reza jest u gory i to nie stety sprawia ze nie da sie jej tam wsadzic. Niezła masakra z przewodami nie lepiej będzie jak wentylatory na bwu123 będą wiały nie w tył obudowy tylko w drugą stronę? Tak to jest dobry pomysł. Dzisiaj zmienie je na odwrot:) A jesli chodzi o wentyl to nie mam zadnego acutake:)) Jesli juz to Noctua:) I ten mały kremowy nastawiony jest tak aby wiał na RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Co cie sklonilo do tych padaczkowatych wezy ? juz widac jakie duze luki sa , one sie fatalnie ukladaja :/ , czy grube czy cienkie , a tak jak reszta wyzej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Co cie sklonilo do tych padaczkowatych wezy ? juz widac jakie duze luki sa , one sie fatalnie ukladaja :/ , czy grube czy cienkie , a tak jak reszta wyzej ;] Weze nie stety kupiłem i narazie tego nie zmienie:( Chciałem po prostu miec weze o wiekszej wewnetrznej srednicy. NIe stety weze BW sa chu****!!!!:) Są twarde i strasznie kiepsko sie zginają:( Na razie nie stety jestem na nie skazane. Przy nastepnej zmianie zmienie połozenie D-teka tak zeby weze sie nie krzyzowały. Nie stety mam zamontowany D-tek nozzle kit i zmiana pozycji Bloczka wiąze sie ze zmianą pozycji nozzla. Ale w najblizszych dniach zamontuje bloczek na mosfet i postaram sie troche poskracac weze i ładniej je ułozyc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 zmien poprostu weze to znacznie ulatwia wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 zmien poprostu weze to znacznie ulatwia wszystko Zgadza sie ale... Zmiana wezy na lepsze czyli Tygony = pieniazki i czassssss. Narazie po wymienia Proca na qx9650 i grafy na 9800GX2 jestem skazany na weze BW:((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 wąż techniczny , bardzo podobny jezeli chodzi o wlasciwosci co inno a cena to 3-4zł z metr . Bedzie w sklepach samochodowych czy cus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 wąż techniczny , bardzo podobny jezeli chodzi o wlasciwosci co inno a cena to 3-4zł z metr . Bedzie w sklepach samochodowych czy cus Znajomy w kwietniu bedzie zamawiac weze z niemiec to zamowie z nim pare metrow. Ale w 100% zgadzam sie z Twoim podpisem:))) ABIT SUXXXXXXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 tylko ze u mnie p965 sux a u ciebie x38 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 tylko ze u mnie p965 sux a u ciebie x38 :D Wkurzam sie na mojego X38 bo abit od ponad 3 miesiecy nie wypuscił nowego biosu!! Mam qx9650 i jedyny mnoznik to 9.5!!! Zaden bios beta nie jest u mnie stabilny i nie stety max OC to 4400 bo powoli mnie FBS hamuje! ABIT SUXXXX:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Wkurzam sie na mojego X38 bo abit od ponad 3 miesiecy nie wypuscił nowego biosu!! Mam qx9650 i jedyny mnoznik to 9.5!!! Zaden bios beta nie jest u mnie stabilny i nie stety max OC to 4400 bo powoli mnie FBS hamuje! ABIT SUXXXX:) I stało sie... Kupiłem Bloczek na 9800GX2:))) Oczywiscie EK acetal. Zakochałem sie w nim:) Jest to moj pierwszy bloczek wiec samo zakładanie go na grafe za ktora dalem 1900zł było bardzo ekscytujące:) jesli chodzi o temperatury to na grafie:ilde 28-29 stress 37st max po godzinie w crysis:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 (edytowane) z temp. to pojechałeś po tzw. bandzie ale trudno i jak to mówią "jak masz chęć to innym wkręć " KIT oczywiście chyba że testy robisz z rana a chłodnica leży w cieniu na balkonie kibel fatalny nie mogę powiedzieć dobrego słowa, bajzel itp.wstrzymam się z oceną aż poprawisz dosłownie wszystko sorki ;) z Edytowane 27 Kwietnia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 z temp. to pojechałeś po tzw. bandzie ale trudno i jak to mówią "jak masz chęć to innym wkręć " KIT oczywiście chyba że testy robisz z rana a chłodnica leży w cieniu na balkonie kibel fatalny nie mogę powiedzieć dobrego słowa, bajzel itp.wstrzymam się z oceną aż poprawisz dosłownie wszystko sorki ;) z HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH. Wiesz, nie interesuje mnie Twoja opinia bo strasznie nie lubie jak ktos mowi mi ze kłamie! Nie pasuje Ci to nie odpisuj. Nie lubie jak jakies "dziecko" mysli ze kazdy post napisany przez innego uzytkownika jest ściemą ktora ma na celu.... no własnie co? Szpan? Zazdrość? To co pisze to pisze z tego co widze na ekranie! Gdyby było 50st w ilde to tyle bym napisał! Gdybym miał choc troche chceci to nawet mogłbym Ci nakrecic Filmik z temperaturami ale dla Ciebie nie chce mi sie tego robic. JEszcze raz tłumacząc wszystkim: Załozyłem ten post tylko po to zeby sie podzielic uwagami i ew. usłyszec konstruktywne opinie.... A opionia: zmien wszystko jest zadną!!! Po skrawku zdjecia piszesz ze zmien wszystko! hahah To o czym pisze w temacie czyli temperatury, zmiany itd jest prawda a jak ktos nie wierzy to niech przejdzie do postu dalej... Pozddrawiam i prosze Cie kolego nie spamuj mojego tematu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Aż mnie ściska w środku jak czytam Twój post klataa... Twoje WC jest lekko powiedziawszy średnie...Mając taką dużą budę nie wsadzić chłodnicy do środka ? Bezsens. Kable to porażka. A temperatury na GPU lekko przekłamane, i nie mówię tu że to ty kłamiesz, lecz czujniki. I przestań być taki niemiły, bo inni będą tacy wobec Ciebie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smalec Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 jesli chodzi o WC to duzo $$$ wlozonych w dobre czesci ale jesli chodzi o wyglad to straszna kupa. moglbys troche wysilku wlozyc w uporzadkowanie tego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 I racuch nie jest dzieckiem ma na pewno więcej lat niz Ty. Co do zmiany wszystkiego.. Hmm przy Twoich możliwosciach w sprzęcie jaki posiadasz trzeba to zrobić bo wiele rzeczy razi ostro po oczach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 na szczeniackie odzywki nie odpowiem dam tylko fotki dla porównania dwa bardzo podobne projekty: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 na szczeniackie odzywki nie odpowiem dam tylko fotki dla porównania dwa bardzo podobne projekty: Człowieku czytaj posty dokładnie!! juz dawno zrobiłem porządek w obudowie!!! A ten Twoj Screen to dopiero wyczyn niczemu nie słuzący... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Człowieku czytaj posty dokładnie!! juz dawno zrobiłem porządek w obudowie!!! A ten Twoj Screen to dopiero wyczyn niczemu nie słuzący...Po I nie cytujemy obrazków Po II my mamy oceniać zdjęcia czy to że napisałeś że uporządkowałeś kable ? Po III nawet na tej ostatniej focie widać średnie ułożenie kabli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 czy ja mam pokazać jak się układa kable w htpc :lol: ? poza tym nie widzę fot całego układu tylko fote klocka na gpu..sry ale nie podoba mi się ten blok zresztą jak większość na tą karciochę ;/ pozatym jakbyś dał kilka fot całości byłbym wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...