Skocz do zawartości
grigoriii

Zmiana Spd Pamięć Nie Działa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

ostatnio czytałem na temat SPD i postanowiłem pogrzebać w spd jednej z moich kości DDR2 512MB.

Mam dwie takie same kości ale nie mam na nich dual channel bo na jednej są wartości 5-5-5-15 i tRC-20 a na drugiej miałem 5-5-5-14 i tRC-19 więc pomyślałem że zmienię w tej drugiej kości te wartości.

No i tak zrobiłem i z początku chodziło ale duala i tak nie było. Po wyłączeniu kompa i próbie ponownego uruchomienia komp nie staruje tylko słychać powtarzający się dźwięk głośniczka i wkoło powtarzający się restart komputera. No i kicha co z tą pamięcią czy już tylko na złom się nadaje czy da się coś zrobić jeszcze.

:mur: :mur:

Ps. Tak normalnie to bym się nie bawił ale i tak jestem na kupnie nowych ramów 2GB więc za bardzo się nie przejmuję tym bardziej że to tylko 512MB a taka kość na obecną chwilę jest niewiele warta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na płycie mam 4banki, na początku miałem kości w 3 i 4 potem przełożyłem na 1 i 2 potem pojedynczo sprawdzałem i też nic kość jak nie działała tak nie działa nadal..... chyba padła całkiem. A czy może być tak że po zmianie tych parametrów SPD pamięć jest nadal sprawna tylko może moja płyta sobie z nią nie radzi, chociaż sam w to wątpię. A płytę mam GA-M55S-S3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi