Skocz do zawartości
zarcel

Komp Okolo 1300

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec tak planuje kupic kompa tzn, obudowe zostawie ta co mam, bo mi na wygladzie nie zalezy, zostawie tez dysk niestety ide ale nie mam kasy na nowy i zostaje dvd-rw tez ide,

Oczywiscie przejrzalem setki testow i przestudiowalem forum dlatego nie obejdzie sie bez moich typow, ale oczekuje pomocy, dodam takze ze komp bedzie glownie sluzyl do grania, dlatego mam zamiar go podkrecac dosc mocno.

Plyta glowna : Msi neo 2 fr/fir || W sumie czytalem ze powyzej fsb 500 spada wydajnosc ale nie wiem jak jest naprawde, a nie widzialem nic odpowiadajacego mi w tej cenie dlatego moze byscie cos zapronowowali ewentualnie odradzili/doradzili.

Ram : Nie wiem, jakies pomysly ? 2 gb, budzet 150~~ zl

Zasilacz : jak wyzej z tym ze budzet 200 zl~~

Grafika 8800 gs, da rade nie ? : > byc moze dalo by rade kupic 9600 gt ale nie wiem sam

Proc : albo zostawie tego co mam(pentium 4) tymczasowo, albo zastanawiam sie nad c2d e4300, e4400, e6300, z tego co wiem one niczym sie nie roznia a jak z wydajnoscia podkrecaniem ?

Cooler : wiec na cooler mam cos kolo 120-150 zl bo ojciec powiedzial ze da mi kase jak kupie cichy, a wiec prosze doradzcie jakis cichy i wydajny cooler

: )

Edytowane przez zarcel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta glowna : Msi neo 2 fr/fir || W sumie czytalem ze powyzej fsb 500 spada wydajnosc ale nie wiem jak jest naprawde, a nie widzialem nic odpowiadajacego mi w tej cenie dlatego moze byscie cos zapronowowali ewentualnie odradzili/doradzili.

Płyta Jest bardzo dobra, miałem i polecam. Wydajność maleje dokładnie powyżej FSB 513mhz, ale przecież przy procesorze typu PD E21xx nie wykorzystasz FSB nawet rzędu 500mhz więc płyta spokojnie sobie poradzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi