Skocz do zawartości
KrzysN

Jaka Obudowe Stacker 831 Czy Thermaltake Armor

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy doradzcie jaka obudowe wybrac? przede wszystkim zeby byla cicha bo zalezy mi zeby naprawde byla cicha no i wiadomo stylistyka i dobre wykonanie rowniez sie liczy, mam dwa faworyty i nie moge sie zdecydowac pierwsza to - ThermalTake Armor Black VA8003B w kwocie 583zl http://www.4max.pl/default.asp?g=178&g...mp;produkt=2676 druga - CoolerMaster Stacker 831 Black Silver w rewelacyjnej kwocie 555zl http://www.4max.pl/default.asp?g=178&g...mp;produkt=3178 jedna i druga mi sie bardzo podoba ale moze ktorys z was mial lub posiada ktoras z tych obudow i chetnie wyslucham opini

post-156116-1205771123_thumb.jpg

post-156116-1205771144_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym wypadku cisza nie będzie zależeć od obudowy tylko od użytych podzespołów,bo obie budy są dziurawe jak ser szwajcarski,więc będzie słychać każdy dźwięk z wnętrza. Cicha obudowa sama w sobie to może być np Antec 182. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch to raczej Stackera 831 - ma jednak na froncie te drzwiczki, które w jakis sposób wytłumiają hałas. Co do P180 to oweszem jest cichsza, ale w srodu jest mniej mijesca. Z drugiej strony mniej miejsca i wiecej elementów na któruch moze sie dzwięk wytłumić sprzyja cichości obudowy. Masło maślane wyszło.... bleee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Armor prosto z pudełka jest głośny. Fabryczne wentyle zapierdzielają 1500-1600rpm. Tzn 120stki. 90tki nie mają monitora.

U mnie skrecone są na 1000rpm i dopiero jest znośnie. Poza tym wszystkie wentyle są zasilane z molexa. 120stki mają oddzielny kabelek tylko do monitorowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi