Skocz do zawartości
satu

Pomoc =[

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj jadac do domu na hynka zlapal mnie sk*** kanar :angry: . mialam bilet wazny, mam nawet ten paragonik kiedy ten h** bilet kupywalam i ta menda spoleczna wypisala mi mandat :mur: ! kiedy kupywalam bilet we wrzesniu baba dala mi karte miejska z czerwonym paskiem i cholera kazdego miesiaca sie pytam zasranej baby czy maja karty a ona ze nie <_< wrr... :mur: i kur**a dzisiaj mnie ta menda spoleczna zlapala i wypisala mi mandat ze niby wycierany no o zesz h** se mysle :damage_wall: i co mam teraz zrobic wypisal mi dupek 120 zeta i moje pytanie czy moge jakos odwolac sie od zaplaty czy jestem udupiona i musze zaplacic i jezeli moge to co mam napisac w tym "podaniu"?? [sorki za przeklenstwa ale jestem mega wqurzona]

prosze o szybka pomoc i z gory dzieki za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze: rozumiem, ze emocje i te sprawy, ale pohamuj troche jezyk. Przypominam tez o porzadnym tytulowaniu tematow.

Po drugie: jesli mialas wazny bilet, to idziesz na Senatorska, pokazujesz mandat, dajesz bilet i jesli rzeczywiscie byl doladowany przed wlepieniej mamdatu, to placisz tylko 6zl z ogonkiem oplaty manipulacyjnej.

Przy okazji mozesz od razu poprosic o nowa karte, na Senatorskiej raczej na pewno beda mieli.

Aha - jest jeszcze punkt ZTM w przejsciu podziemnym kolo metra Ratusz, ale nie polecam, bo jest tam zawsze tlok - lepiej przejsc te 200m do punktu przy Senatorskiej, gdzie zawsze jest pusto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam najmocniej za moje slowa :cry:

ale ja mam isc tam na ta senatorka i co mam powiedzic?? bo ja pierwszys raz sie z czyms takim spotykam :cry:

To co na forum, jeno to ubierz w słowa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boshe jestem kompletnie zalamana... :cry: pierwszy raz w zyciu takie cos mnie spodkalo :cry: mam pytanie no bo czy oplaca mi sie klucic jak mialam z tym czerwonym paskiem ta karte, ale ona byla podpisana imieniem, nazwisiek i nr. dokumentu [bo taka dali mi w kiosku na serio :cry: ]

prosze pomozcie... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim nie dramatyzujmy, bo naprawde nie ma o co.

Idziesz na ta Senatorska i mowisz, ze dostalas mandat za rzekomo niewazna karte. Wazne, zeby miec przy sobie dokument, ktorego numer jest podany na karcie. Jesli to legitymacja szkolna/studencka, to trzeba miec wazny stempelek, bo inaczej taka legitymacja nie daje prawa do ulgi i bilet ulgowy jest niewazny.

Nie sadze, zeby robili problemy. Skasuja Cie naprawdopodobniej owe 6zl z kawalkiem i bedzie po krzyku ;) Jesli na Senatorskiej tez beda zglaszali watpliwosci (w co watpie, chyba ze bilet jest naprawde nieczytelny czy pomazany), to zapytasz sie ich, jak wyglada dalsza droga odwolywania sie od decyzji.

Najwazniejsze to na spokojnie - najpierw ochlon, a potem idz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toż costi napisał ci co trzeba zrobić? Czy to naprawde takie trudne, czy poprostu jaja se robisz? Proponuje też sprawdzać pisownie...

ot:

kupywalam- KUPOWAŁAM

h**- CH**

klucic- KŁÓCIĆ

Ile ty w ogóle masz lat, że tak przeklinasz?? ;/

Edit: Costi mnie wyprzedziles ;)

Edytowane przez Sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki jeszcze raz, poprostu szybko pisalam i bylam troszke zdenerwowana =p

dzieki Wam wszystkim za rady, ktore mi daliscie :*:* chyba we czwartek pojde tam z siostra i jezeli chcecie to napisze jak mi poszlo =] thx jeszcze raz :*:* pozdrawiam serdecznie :*:*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:*:*:*

:lol:

W ogóle to skąd się tu wzięłaś? Ja będąc Tobą raczej bym nie wpadł na pomysł szukania rozwiazania takiego problemu jak twój w takim miejscu jak to, więc jestem ciekaw. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:*:*:*

:lol:

W ogóle to skąd się tu wzięłaś? Ja będąc Tobą raczej bym nie wpadł na pomysł szukania rozwiazania takiego problemu jak twój w takim miejscu jak to, więc jestem ciekaw. ;-)

No co Ty :*:*?!?!?!?!?!

Forum komputerowe, konduktorowe... whatever ;*:*:*:*

:*:* POZDRAWIAM :*:*

:lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...