MsK Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 po zmodyfikowaniu fstaba i dodaniu linijki: /dev/hda1 /mnt/windows vfat auto,owner,users 0 0 mam dostepna partycje windowsowa...niestety tylko dla odczytu dla userow...root ma pelne prawa proba zmiany uprawnien nie powiodla sie...komunikat : (requested: 0777, actual 0755):operacja niedozwolona nie mam pojecia...a szukalem:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MsK Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 co prawda poradzilem sobie z tym polowicznie gdyz ustawilem usera ktoey moze wszystko zmieniac...(755) jednak wolalbym rzeby mode byl 777 tak rzebym mogl udostepniac to w sambie i rzeby wszuscy mogli zapisywac na partycji vfat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 co prawda poradzilem sobie z tym polowicznie gdyz ustawilem usera ktoey moze wszystko zmieniac...(755) jednak wolalbym rzeby mode byl 777 tak rzebym mogl udostepniac to w sambie i rzeby wszuscy mogli zapisywac na partycji vfatPokombinuj z umask: /dev/hda1 /mnt/hda1 vfat codepage=852,iocharset=iso8859-2,user,gid=1002,showexec,umask=0002,quiet 0 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XpUser Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 stary ale masz problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 XpUser: wyjdź. MsK: ew. możesz spróbować dać /dev/hda1 /mnt/windows vfat defaults 0 0 Sprawdź jeszcze jakie prawa dostępu są do /mnt/windows przed zamontowaniem i kto jest ownerem, ale nie jestem pewien czy zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 MsK a jakiej dyst uzywasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Phil: hmm... nie rozumiem jaki wpływ może mieć dystrybucja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 ParanoiK a nic ;) zadalem pytanie z czystej ciekawosci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 aha ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MsK Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 stary ale masz problembez komentarza mistrzu.... MsK a jakiej dyst uzywasz ?a dystrybucja rh 8.0...tylko teraz mi chyba dysk padl...przy bootowaniu nie moze przejsc przez "hda partition check"..a winda chodzi mi "normalnie"..."tylko" nie moge wlaczyc dma...i teraz mam zagwostke dysk czy plyta... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...