Skocz do zawartości
zwisu

Problem Z Podświetleniem Matrycy....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jakiś czas temu kupiłem używanego uszkodzonego lapka na allegro. Acer Aspire 3690. Uszkodzenie polegało na tym, ze była rozlana matryca ale podświetlenie normalnie działało. Kupiłem nową podłączyłem i na tej nowej tez było podświetlenie. Zrobiłem Hard Reset, aby poskładać wszystko do kupy i [gluteus maximus]. Później nie było podświetlenia ani na jednej ani na drugiej. Myślałem ze to inwerter. Myliłem się. Po kupieniu nowego inwertera i zniszczeniu ze złości starego. Okazało się ze to nic z tych rzeczy. Jeśli chodzi o napięcia w inwerterze, to przy wyjściu od przewodu z laptopa ma normalne napięcie 23-24v. Natomiast przy wyjściu do podłączenia matrycy nie ma nic. Pisze bo sadzę ze w serwisie będą chcieli ponad 300-400zł za naprawę, a ten laptop jest już dla mnie za drogi... Proszę o pomoc i wykrycie ewentualnych uszkodzeniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 1 co ten Hard Reset? ;) żartuję - mam nadzieję, że nie spadł Ci jakiś wkrętak na elektronikę, nie zwarły się przewody

tutaj masz link a w nim link jak invertery nie są z sobą kompatybilne.

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=259475

często nieszczęścia chodzą parami

może jakis nieautoryzowany serwis zrobi Ci to za stówkę, polukaj dobrze, może o czymś zapomnialeś przy składaniu

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 1 co ten Hard Reset? ;) żartuję - mam nadzieję, że nie spadł Ci jakiś wkrętak na elektronikę, nie zwarły się przewody

tutaj masz link a w nim link jak invertery nie są z sobą kompatybilne.

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=259475

często nieszczęścia chodzą parami

może jakis nieautoryzowany serwis zrobi Ci to za stówkę, polukaj dobrze, może o czymś zapomnialeś przy składaniu

na pewno sie zrobiło jakies zwarcie. bo nie jednokrotnie sie wyłączył jak z nerwów grzebalem przy inwerterze. jest to płyta główna to ile moze kosztowac naprawa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wróżką nie jestem

ale do takich rzeczy podchodzi się ostrożnie

przy wyłączonym zasilaniu i wyciągniętej baterii(właśnie powyciągaj to wszystko oraz tą bateryjkę zegarkową od biosu na kilka dobrych minut - może mu się odmieni)

płyty nie podejrzewam, jeśli się jeszcze włącza i podaje jakiś obraz.

spróbuj czy wszystko jest OK na zewnętrznym monitorze

jeżeli będzie wszystko sprawne to może ktoś Ci go skleci za stówkę, niech serwis wyceni

jeśli nie, to sprzedaj go na części jak poprzenik bo ja tu widzę amen w pacierzu, kupiłeś padakę, która była padaką i chyba tak już zostanie.

sorrka, ale takie rzeczy kupuje się z pasji, albo jak pracuje się w serwisie i nie wie co robić z częściami

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wróżką nie jestem

ale do takich rzeczy podchodzi się ostrożnie

przy wyłączonym zasilaniu i wyciągniętej baterii(właśnie powyciągaj to wszystko oraz tą bateryjkę zegarkową od biosu na kilka dobrych minut - może mu się odmieni)

płyty nie podejrzewam, jeśli się jeszcze włącza i podaje jakiś obraz.

spróbuj czy wszystko jest OK na zewnętrznym monitorze

jeżeli będzie wszystko sprawne to może ktoś Ci go skleci za stówkę, niech serwis wyceni

jeśli nie, to sprzedaj go na części jak poprzenik bo ja tu widzę amen w pacierzu, kupiłeś padakę, która była padaką i chyba tak już zostanie.

sorrka, ale takie rzeczy kupuje się z pasji, albo jak pracuje się w serwisie i nie wie co robić z częściami

bateria nic nie daje. chyba sprzedam go w cholere....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...