Skocz do zawartości
Crash

Podrasowanie wentylatora czy nowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie do mojego 1700+ CoolerMaster Silent z miedzianą płytką 2900 obr/min. Na zwykłej białej paście było ok 45 stopni. Po walnięciu na 2000+ temp skoczyła na 51 . Pytanko czy wystarczy lekkie podrasowanie typu polerka radiatora ( znaczy się płytki miedzianej) + dobra pasta na srebrze żeby obniżyć temp. , czy nowy wentyl. Komuś udało się w miarę dobre niskie temperatury utrzymać na tym wentylatorze. Obok wentylatora dodatkowy wyciągający 80mm.

Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.Mam jeszcze ten cooler (leży gdzieś w szafie).On ma takie goofno na tej płytce miedzianej.Zdrap to wpizdu.Potem papier śćierny wodne w łąpe i pojechał z polerowaniem.Ja urzywałem papieru 1000.Wypolerował najlepiej jak tylko się dało tym pipierem, zapodałem paste tiana i tem spadła.........o jakieś 4 stopnie.Dokładnie nie powiem bo to juz dawno było ale opłąca się bo temp spadnie troszkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.On ma takie goofno na tej płytce miedzianej.Zdrap to wpizdu.Potem papier śćierny wodne w łąpe i pojechał z polerowaniem.Ja urzywałem papieru 1000.Wypolerował najlepiej jak tylko się dało tym pipierem, zapodałem paste tiana i tem spadła.........o jakieś 4 stopnie.Dokładnie nie powiem bo to juz dawno było ale opłąca się bo temp spadnie troszkę

Tą śmieszną plastelinkę zdrapałem na samym początku :) Spód radiatora walnąłem na lusterko ( papier wodny 1200 + pasta polerska) do tego pasta Silver Titan i przy obecnych ustawieniach 12,5X166 (pokazuje 2600+) mam temp. 53 nadal. stres 57. Może to wina płytki (KT4V) bo słyszałem, że MSI pokazują troche wyższą temp.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi