Crash Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Kupiłem sobie do mojego 1700+ CoolerMaster Silent z miedzianą płytką 2900 obr/min. Na zwykłej białej paście było ok 45 stopni. Po walnięciu na 2000+ temp skoczyła na 51 . Pytanko czy wystarczy lekkie podrasowanie typu polerka radiatora ( znaczy się płytki miedzianej) + dobra pasta na srebrze żeby obniżyć temp. , czy nowy wentyl. Komuś udało się w miarę dobre niskie temperatury utrzymać na tym wentylatorze. Obok wentylatora dodatkowy wyciągający 80mm. Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 jak mu dałem 12,5x166 (2600+) to wyszło 53 stopnie ( w stresie 57) P.S. miało być w temacie cooler a nie wentylator :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 .Mam jeszcze ten cooler (leży gdzieś w szafie).On ma takie goofno na tej płytce miedzianej.Zdrap to wpizdu.Potem papier śćierny wodne w łąpe i pojechał z polerowaniem.Ja urzywałem papieru 1000.Wypolerował najlepiej jak tylko się dało tym pipierem, zapodałem paste tiana i tem spadła.........o jakieś 4 stopnie.Dokładnie nie powiem bo to juz dawno było ale opłąca się bo temp spadnie troszkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 W tej chwili mam 35 stopni na procku na w/w wiatraku puszczonym na 7V.Torture test wychodzi jakies 57stopni.Procek 2200+ i 1,75V.Cos masz nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Na axp1700@2000 z pastą titana idle 35 stopni w sresie 39 (1 wentyl przód budy i 2 tył ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 .On ma takie goofno na tej płytce miedzianej.Zdrap to wpizdu.Potem papier śćierny wodne w łąpe i pojechał z polerowaniem.Ja urzywałem papieru 1000.Wypolerował najlepiej jak tylko się dało tym pipierem, zapodałem paste tiana i tem spadła.........o jakieś 4 stopnie.Dokładnie nie powiem bo to juz dawno było ale opłąca się bo temp spadnie troszkę Tą śmieszną plastelinkę zdrapałem na samym początku :) Spód radiatora walnąłem na lusterko ( papier wodny 1200 + pasta polerska) do tego pasta Silver Titan i przy obecnych ustawieniach 12,5X166 (pokazuje 2600+) mam temp. 53 nadal. stres 57. Może to wina płytki (KT4V) bo słyszałem, że MSI pokazują troche wyższą temp. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...