Twój Pan Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) Bo to wszystko sa bajeczki ze trzeba pincet watt zasilacz trzeba... Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 marketing Panie czysty marketing ;) może mieć i 400W aby napięcia trzymał no i jak dla mnie np. nie może być głośny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Oj cos mi sie mimo wszystko wydaje,ze 400W sie zadlawi po o/c,nie ma takiej opcji,zeby pociagnal podkreconego 9800GX2 i C2D,no,ale moge sie mylic-heh niech ktos nie pomysli,ze stosuje sie do jakiegos kalkulatora mocy czy cos,bo jakbym sie tym sugerowal to mialbym pewnie 1200W na chacie :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 @ 71proste Co powiesz na c2q + 8800gtx wszystko po oc ;) na 350W za 50zł? Ewentualnie a64 1.8v + 7800gtx sli na tej samej zasilce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) FreAk ;) Nie no ja to rozumiem,ale to wszystko do czasu.Ty puscisz taki konfig i bedzie ok,ktos to przeczyta,napali sie i spali polowe sprzetu po 15minutach.Ja tez juz ciagnalem sporo mocniejsze konfigi dla zasilacza i raz sie to skonczylo spaleniem mobo,pamieci,dysku i zasilacza-wiecej tego nie zrobie,wole miec zapas niz zylowac ;) edit: wlasnie kumpel oddal mi e8500 i szybko wrzucilem na asusa p5n-d,narazie wsio def. i zapuszczam smarki,zeby zobaczyc czy wogole sli tryka w benchach ;)... no sli chyba tryka ok,bo jest tak: E8500 3.1Ghz (def) memki 800 cl5-5-5-15 (def) 9800gx2 600/1000 (def) 06-15216 05-21099 03-61160 01-62475 ?? tak samo jak w 03??hmm... jak dfi wroci z gwary i pojawi sie w koncu w sprzedarzy cover aqua bedzie mocno krecone ;) Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amith Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 ok przeczytałem recenzję i mam pytanie które mnie STRASZNIE nurtuje. ponoć jest to super hiper wydajna grafika, z super hiper firmy nvidia o super oznaczeniu 9800gx2. szybka piłka: 3dm06 ~13k pkt moje starusieńkie nie kręcone 8800gt palita na c2q@3.0 .... 13509 pkt. No dobra ja mma komputer już można powiedziec stary bo z października zeszłego rokju. sprzęt poszedł do przodu. usadziłem quada na 3ghz i zero modu 8800gt a okazuje sie ze i tak jest NAJSZYBSZY w całym zestawieniu nowoczesnego sprzetu aż po dziś. proszę o spokojną, bez wyrzutów odpowiedź na jakże proste pytanie... dlaczego ? licze na profesjonalną odp a nie w stylu podejścia jak do nooba co się na komputerach nie zna :) Z góry dziękuję i gorąco pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Bo masz quada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amith Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 czekałem kto to pierwszy napisze :) nie możliwe że quad dodaje 20 do 30 procent szybkości na karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 moje starusieńkie nie kręcone 8800gt palitaOd kiedy to 8800GT jest starusienkie? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ja na q6600@3500 i GTS 512 mailem ok 16500. Takze quad duzo daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avo Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Od kiedy to 8800GT jest starusienkie? ;) zalezy na jakie potrzeby dla niektorych to wciaz dobry sprzet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amith Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 rzutnik full hd i sobie nie pogram w natywnej rozdziałce w crysisa ... takie potrzeby panie avo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 czekałem kto to pierwszy napisze :) nie możliwe że quad dodaje 20 do 30 procent szybkości na karcie. tak tyle daje quad w smarku 06-DUZO,ale tylko i wylacznie w 06,bo w innych nie ma wogole roznicy Poza tym proc typu ponizej 4Ghz jest waskim gardlem dla karty typu 9800GX2,wiem bo taka mam i zrobilem wstepne testy na deferencyjnych ustawieniach,karta jest duzo mocniejsza od 88GTs,wogole nie ma co nawet dyskutowac,ale jak masz proca taktowanego 3Ghz to nie wkrecaj sie nawet w zakup tej karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) czekałem kto to pierwszy napisze :) nie możliwe że quad dodaje 20 do 30 procent szybkości na karcie.dodaje ok. 15% ale nie szybkosci na karcie cząstkowe wyniki (FPS-y) będa podobne jak na 2-wu jajowcu rozni sie ilość pkt. za CPU, Quad sypie srednio 2xwiecej pkt. ;) Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornblower Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Witam. Od poniedziałku mam nowy sprzęt (z sygnaturki) w tym 9800Gx2 od BFG. Dzisiaj bawiłem się w instalowanie systemu (Vista 64-bit) i sterowników. Karta działa bez problemowo na najnowszych sterownikach. Problem się pojawia dopiero z nTune. nTune instaluje sie normalnie w ustawieniach wszystko się pojawia lecz jak chcę wejść na jakąś z opcji (temperatura, podkrecanie karty itd) wtedy wywala blue screena i komputer sie restartuje :) Na oficjalniej stronie w opisie do nTune nie ma na liście najnoszych chipsetów od nvidi czyli 780i 790i czyżby to był problem czy wina jest gdzie indziej ? Dodam ze moja płyta główna ma 780i wgrany najnoszy bios (1001) i najnowsze sterowniki. Ktoś wie jak rozwiązać problem z nTune ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Kumpel na 790i i maial 780i + Vista 64 i nTune dziala ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 no to ja mam taki problem, że.... gainward 9800gx2 - piksele w biosie i już nie załączył żadnej gry (błąd jakis niby dx9) wymiana na msi 9800gx2 - już nawet nie odpala ...wszystko na striker 2 formula 780i, tagan 700w ITZ, 4*2gb ocz reaper, vista ultimate 64bit CO TO SIE DZIEJE - załamany jestem bo skladałem ten komp. tydzien temu dla kolegi za 8tys (x2 szt) i non stop cos. Drugi sie wiesza przy grach itp. sterowniki z nvidi - nowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) Ja mam inny problem Kupiłem Gainward 9800gx2, a w pudełku nie było żadnej przejściówki zasilającej (8 Pin) Czy to tylko u mnie jest brak ?, bo w Giagabyte widziałem ze jest. Nie będę przecież wymieniał całego zasilacza który ma 620Wat dla jednej wtyczki. Kupiłem na allegro przejściówkę 2xmolex na 8 pin ale okazało się że to nie jest to. Pilnie szukam opisu zasilania tej oryginalnej przejściówki z pudelka. Niech ktoś wrzuci chociaż zdjęcie w jaki sposób idzie zasilanie z tych molexów Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez Jacek-Placek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 roznica miedzy 6pin a 8pin to 2 masy wiecej LOL :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 chyba raczej jednej masy i +12 ?!?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 chyba raczej jednej masy i +12 ?!?! Jak wiesz to po co sie pytasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornblower Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) Ja w zestawie od BFG dostałem przejściówke 6pin na 8 pin cos takiego: poszukaj na allegro może bedzie :) Zdjęcia słabe bo zrobiłem teraz na szybko telefonem :P P.S. Przy okazji wie ktoś jak rozwiązać mój problem z nTune ?:). Jakie macie temperatury u siebie na 9800GX2? U mnie jest 59*C w idle z wentylem ustawionym na 65% na sztywno w RivaTuner. Jak gram w coś bardziej wymagającego to zmieniam 90% i jest jakieś 80*C. Automatyczna kontrola obrotów jakaś dziwna bo przy 80*C wentyl byl dopiero na 50% :) Chyba ze to norma i musi dojsc do 100 stopni zeby sie rozkrecil wentyl ?:) Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez Hornblower Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jak wiesz to po co sie pytasz? jak pytałem to nie wiedziałem :) dzieki Hornblower poszukam na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) zalezy na jakie potrzeby dla niektorych to wciaz dobry sprzet To co dopiero mam powiedzieć o swoim radku x1950PRO ;) już nie przesadzajmy z tą starością. 9800 GX2 jest ciekawy kąskiem :razz: Edit: A tak wyjadę z lekką dygresją z chęcią bym kupił ową kartę ale stwierdzam, że następna seria kart Nvidii (10??) będzie wielkim przebojem wraz z prockami Intela Nehalemami będzie prawdziwy kop więc wolę poczekać :banana: . Koniec dygresji Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 no to ja mam taki problem, że.... gainward 9800gx2 - piksele w biosie i już nie załączył żadnej gry (błąd jakis niby dx9) wymiana na msi 9800gx2 - już nawet nie odpala ...wszystko na striker 2 formula 780i, tagan 700w ITZ, 4*2gb ocz reaper, vista ultimate 64bit CO TO SIE DZIEJE - załamany jestem bo skladałem ten komp. tydzien temu dla kolegi za 8tys (x2 szt) i non stop cos. Drugi sie wiesza przy grach itp. sterowniki z nvidi - nowe ...no to ma ktoś jakiś pomysł, co moze byc przyczyną ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 9800 GX2 jest ciekawy kąskiem :razz:tymbardziej,ze ceny z tygodnia na tydzien spadaja,u mnie te karty chodza po 1.2k z kawalkiem a w pl juz chyba po 1.4k ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) czy moje mobo bez problemów obsłuży jedną a w przyszłości dwie karty 9800GX2? Nie mam PCIE 2.0. Wyniki w testach syntetycznych miałbym chyba podobny (16.5 w SLI obecnie) ale może trochę lepiej w grach. Drugie pytanie - czy nie lepiej poczekać na następce 980GX2? Obecnie tylko trzy tytuły nie chodzą na maxa na 24 calach: Dirt, Crysis i FSX. Także zmiana na jedną GX2 to chyba bez sensu. Pytam bo mógłbym sobie zamówić w stanach taka ale może warto poczekać. last Q: czy 580W wystarczy do SLi GX2? Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) nie nie wystarczy,to tak jakbys mial 4x88GTS 512 ;) Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 @petrumi zapomnij o rozwiązaniu 2x98GX2. Masz SLI to wiesz jakie czasami są problemy, a jak zapodasz 4xGPU to problemów będzie 4x więcej :wink: Niestety takie rozwiązanie to tylko do wyścigów w 3dmarkach, bo do normalnego użytkowania to to coś się kompletnie nie nadaje. Co do zasiłki to dobrze, że jeszcze chodzi, ale 2x98GX2 bym nie ładował, chociaż pojedynczą GX2 pociągnie skoro daje radę teraz. Z drugiej strony wymiana tego co masz na GX2 to imo "sztuka dla sztuki" :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Panowie - mam u siebie gainwarda - 9800gx2 i jest kłopot z piszczeniem - miałem juz rozne przygody z piszczeniem kart ale ta piszczy zawsze gdy jest przetwarzana grafika, czy 3dmar czy jakakolwiek gra ona po prostu piszczy nieustannie. Spotkał się ktoś z taką przypadłością w tych modelach grafiki?? W takim wypadku uddawać ja na gwarke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...