jawor121 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Siema, od jakiegoś czasu,znów chodzi mi po głowie kibelek.Przybyły mi ostatnio fundusze i myślę że mógł bym już coś złożyć,na razie tylko procesor,ponieważ kartę mam zintegrowaną,a nb się aż tak nie grzeje.Zależy mi na kompatybilności z Am2 i 775 bo nie wykluczam przesiadki na 775 za jakiś czas.Posiadam obecnie obudowę Chieftec Bg-01-B-B-Sl taką jak na zdjęciu: Wyjąłem koszyk na dyski twarde,a jeden co mam powędrował na gumki do 5,25.Mam problem gdzie umieścić chłodnicę,myślałem albo o przodzie albo na dole obudowy,nie chciał bym raczej nic ciąć ponieważ w wakacje i tak zmienię na coś innego,a tą sprzedam.Nie wykluczam kupowania używanych komponentów,co by obciąć koszty. Myślałem o czymś takim: COOLTEK EXSTREAM 120 mm Dual,albo jakaś używka jeśli uda mi się coś dorwać,czy może 1x120mm na razie by starczyła? FROST 3 DUO,tak samo jak wyżej może wyrwę coś używanego. Co do pompki to nie mam pojęcia co kupić i proszę o jakąś poradę. Jakie,nie drogie węże kupić,nie chciał bym żeby były cienkie i się łamały ale żeby nie były nie wiadomo jak grube. Płyn,pewnie mieszanka borygo i destylki Do tego jeszcze jakieś wentyle itp. Proszę o jakieś porady co zmienić itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Określ maksymalny fundusz będzie sporo łatwiej. Chłodnicy 1x120 nie opłaca się lepiej minimum 2x120mm. Blok Frost ew. Prison można na allegro/forum za 60-80zł wyrwać Pompka Coolriver rev.2 / Black Water Silent Pump na start wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Nie mam określonego funduszu.Chcę złożyć pierwsze wc,więc nie chce wydawać nie wiadomo jak dużej kasy.Raczej części używane,może ewentualnie pompka nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) Prison Pro v2 lub v3. Z tanszych Frost 3 duo. Cooltek 2x120 w angeli za 99zl lub BWA 2x12 w cooling. 1-2m Innovatek 8/10 (7,5/9,5) Pompka Coolriver rev.2 bądz Black Water Silent Pump. Do tego zlączki sm 8/10 ok 20-30zł Plyn borygo+woda demineralizowana. Edytowane 19 Marca 2008 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Ok czyli już wiem mniej-więcej,jeszcze tylko jedno.Gdzie umieścić chłodnice?To jest mój największy dylemat.Mam pomysł na stelaż kilka cm nad dolną ścianką.Czy takie coś dało by radę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 co do pomki to pogadajz samhainem- moze znowu będzie mial laingi ddc-1 rt za 149 ziko- w takiej sytuacji bw za 100 jest mało opłacalny ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Gdzie umieścić chłodnice?To jest mój największy dylemat.Mam pomysł na stelaż kilka cm nad dolną ścianką.Czy takie coś dało by radę?A nie lepiej poprostu wykorzystac z tylu miejsce na wentylator 120mm i uzyc takowego jako dystansu do chlodnicy? Jak bedziesz chcial dac ja kroccami w gore pewnie trzeba by bylo 2 dziury wywiercic, ni i nie wiem czy zmieszcza sie pod zasilaczem, zawsze mozna dac ja kroccami w gore, wyjac jednego sledzia i tamtedy przeciagnac weze... Popatrz w galerie na forum, wiele osob tak ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Niestety tam jest 92mm,120mm nie da rady na pewno,mierzyłem i nie ma szans. Wymyśliłem coś takiego: Nie wiem tylko czy wąż z chłodnicy do pompki będzie dobrze w ten sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Jak ma być tanio to bez reza lub ewentualny trójnik :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) Ten rysunek czy jak to nazwać to tylko dla pokazania i jak mam to zamiar poukładać.Rez będzie w przyszłości,no chyba że uda mi się gdzieś jakiś tani wyrwać. P.S jak napełnić układ bez reza? Edytowane 19 Marca 2008 przez jawor121 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Kupując trójnik w ogrodniczym (koszt z 2zł :)) lub jeśli będziesz miał CR'a to przez niego. Zaraz się ktoś odezwie że to trudne ale mi to zajmowało na początku 30min, teraz 10... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 No właśnie widziałem tego cr.Czy ten 100ml rez nie za mały będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Powtarzam...trochę praktyki i rez niepotrzebny :) Pojemność reza nie ma znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 No dobra,czyli pewnie wezmę Cr2,nówkę jeśli nie znajdę używki,a jak będzie w przyszłości przypływ kaski to kupie reza swiftecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Do CR2 zaopatrz sie jeszcze w strzykawke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwakman Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) Witam podepne sie pod temat jeżeli można:-P schemat na moim przykładzie czesci Pompa Innovatek HPPS za 62 zł SM 8/10 używana na allegro bez reza :? (z nowym wirnikem - wyglada jak nowy:P ) [nowa około 260 zł] blok CPU KTC PQ-Plus P4 775 - za 69 zł uzywany w idealnym stanie SM 8/10 (od kolegi Bartka z forum pruecp.pl którego pozdrawiam :) ) nowy KTC blok GPU Abadon PRO - 51,50 - allegro uzywany SM 8/10 chlodnica cooltek xstream 2x120 SM 8/10 za 62 zł - kupiona na allegro w dobrym stanie węze 2m Alphacool PUR 8x1 (UV) 5zł/mb (allgro.pl) 2xFander 120 - 66zł/komplet (napopularniejszy "zimny"sklep) dodatkowo płyn niebieski 1 L Alphacola za 25 zł - zeby było ładnie :P SUMA: 345,50 (+ koszty przesyłki około 35 zł za wszsytsko) żeby było taniej możesz kupić tańsze węże, wiatraki (Acutake 14 zł 120mm) i bez bloku na GPU wtedy zmiescisz pownienws sie ziescic w granicach 300zł i masz przezwoite WC tylko trzeba szukac "okazji" sledzic allegro i forum (giełde) PS mam takas samą bude i tez mam problem z umoiejscowieniem wc w srodku prwadopodobie chłodnica pojdzie na Front (po wywaleniu koszyka na HDD) dysk w miejsce 5,25 (mocowanie Pentagrama HDD costam) nieche jej ciąć wiec trzeba pokombionwac, w planach jest coś wiekszego ale najpierw nowy proc C2D :D potem buda :P w planach tez budowa reza mam na dzieje ze ci troche ułatwiłem sprawe pozdro Edytowane 20 Marca 2008 przez kwakman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 @kwakman Ja kupuję Cr2 za 60zł,to jest już pewne.Co do reszty,oprócz węży i wentyli,będę szukał na allegro i forum.Jak wymyślisz mocowanie chłodnicy to możesz dać fotki,bo naprawdę nie mam zielonego pojęcia jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwakman Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 @kwakman Ja kupuję Cr2 za 60zł,to jest już pewne.Co do reszty,oprócz węży i wentyli,będę szukał na allegro i forum.Jak wymyślisz mocowanie chłodnicy to możesz dać fotki,bo naprawdę nie mam zielonego pojęcia jak. dobry wybór za ta kase :-P co do chłodnicy to chyba chyba najlepiej bedzie ja zamontować na forncie budy po wywaleniu plastikowego koszyka na dole frontu masz miejsce na wiatrak 120mm plan mam taki zeby przykrecic wentle do chodnicy: dolny z lewej strony wciągający powietrze do budy i przymocowac go do dziur we froncie górny wentyl z prawej strony wypychajacy powietrze z budy HDD musisz wrzucic w zatoke 5,25 a o FDD zapomij (chyba juz nikt tego nie używa) jest druga opcja zeby wyciągnąc chłodnica na tył budy dorobic dystanse-srubki, wywiercić 3 dziury i przykrecić do tylnej czesci obudowy 2 suby po zasilaczem, trzecia gdzies na dole looknij w moim temacie sa rysunki zobacz jak to sprytnie zaplanowałe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Widziałem rysunki.Ja myślałem na spodzie budy,zrobić stelaż.Ja bym mógł nawet ciąć choć tego chciałem uniknąć.Wtedy wyciął bym 2-gą dziurę 120mm,z pierwszej która jest wyciął kratkę i powinno być ok.No ale to ostateczność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwakman Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 rozwiązanie z frontem jest tymczasowe (domomentu zmiany budy) łatwy montaż pytanie czy efektywne? to się okaże lada dzień. jak dzis dojdzie Abadon składam całość i podziele sie wrażęniami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Ok czekam w takim razie.U mnie również to bedzie tymczasowe,mam zamiar zmienić budę w maju/czerwcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 a nie mozesz zmienic budy teraz i oszczedzic sobie troche pracy???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 No,a co teraz kupie?Nie styknie mi kasy na Stackera więc mogę się nawet trochę pomęczyć,a jego kupię w czerwcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 za 2-3 miesiące zmieniasz budę a w tej chcesz wkładać wc? Moja rada ODPUŚĆ dopóki nie będziesz miał stackera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Dobra znalazłem Sharkoona Rebel9 w sklepie w Uk,więc go wezme.Tyle razy szukałem aż w końcu się pojawił w jednym sklepie.Równowartość 165zł z przesyłką i vatem :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 (edytowane) Skąd: Toruń/Swindon Dobra znalazłem Sharkoona Rebel9 w sklepie w Uk,więc go wezme.Tyle razy szukałem aż w końcu się pojawił w jednym sklepie.Równowartość 165zł z przesyłką i vatem :/. o.0 zaktualizuj dane albo uzyj google .... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « http://allegro.pl/item332088977__sharkoon_..._promocja_.html Edytowane 21 Marca 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Mam wpisane Torun/swindon bo obecnie mieszkam w Swindon,a w Toruniu mieszkałem wcześniej ale mniejsza oto.Czy ta obudowa nada się pod budowę Wc?Chłodnicę bym na front wrzucił,pompkę w najniższą zatokę 5,25. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Obejrzyj WC usera wegorz91. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Mam wpisane Torun/swindon bo obecnie mieszkam w Swindon,a w Toruniu mieszkałem wcześniej ale mniejsza oto.Czy ta obudowa nada się pod budowę Wc?Chłodnicę bym na front wrzucił,pompkę w najniższą zatokę 5,25.to po co to sprowadzać z uk o.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Swindon jest w uk,ja mieszkam w uk i układ będę składał w uk.Ciężko skumać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...