szpala Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) Reinstalowałem Windowsa niedawno, wszystko ładnie zainstalowałem sterowniki między innymi: 169.21 dla nvidii i najnowsze INF dla chipsetu Intela. Mam następującą sytuację: -komp normalnie sie uruchamia , startuje windows -zaczynam robić różne rzeczy przeglądać strony itp. -i w takim momencie czasem cały ekran robi się czarny albo czerwony albo rózowy (chyba każdego koloru) -słyszę cały czas dźwięk lecący z foobara i jedyne co mogę zrobić to twardo zrestartować kompa W czym problem, czy to problem sterowników czy karty? Dodam, że na poprzedniej instalacji miałem tak samo, ale z niewiadomej mi przyczyny wszystko zaczęło dobrze działać. Być może to było spowodowane wielokrotnym zmienianiem sterowników :> Konfiguracja kompa w podpisie, dzięki z góry za pomoc EDIT: -karte sprawdzałem Video Card Stability Testerem i trzymała spokojnie wysokie temp. przez 6h -pamięć sprawdzana Memtestem na teście Probe bez problemu zdała testy przez 12h Edytowane 19 Marca 2008 przez szpala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dred Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Mam to samo ;) a co do tego to pytałbym w temacie o 8800gt ;) właśnie zadałem tam pytanie także wystarczy czekać na odpowiedź ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpala Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 No jeszcze czasem w NHL 08 sie freeznie a w PESie ani zwiechy. Heh dosyć dziwne to jest i dlatego nie wiedziałem gdzie to umieścić. Dzięki , już tam napisałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Może po prostu kabel od monitora się zagina? Kiedyś tak miałem że rożne kolory migały :wink: Lub karta się przegrzewa? Może zaciął się wentylatorek, albo zawadza o coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpala Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) Kabel ok, bo czasem ekran wyskakiwał na różnych kolorach i sprawdzałem podłączenie i było ok. Temperatury w normie a wentylator o nic nie zawadza. Sprawdze sterowniki 169.44 E w Pesie robią się następujące błędy : "Aplikacja powodująca błąd pes2008.exe, wersja 1.2.0.1, moduł powodujący błąd d3d9.dll, wersja 5.3.2600.2180, adres błędu 0x000a59b2." Edytowane 20 Marca 2008 przez szpala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...