Skocz do zawartości
szpala

Ekrany W Windowsie

Rekomendowane odpowiedzi

Reinstalowałem Windowsa niedawno, wszystko ładnie zainstalowałem sterowniki między innymi: 169.21 dla nvidii i najnowsze INF dla chipsetu Intela.

Mam następującą sytuację:

-komp normalnie sie uruchamia , startuje windows

-zaczynam robić różne rzeczy przeglądać strony itp.

-i w takim momencie czasem cały ekran robi się czarny albo czerwony albo rózowy (chyba każdego koloru)

-słyszę cały czas dźwięk lecący z foobara i jedyne co mogę zrobić to twardo zrestartować kompa

W czym problem, czy to problem sterowników czy karty? Dodam, że na poprzedniej instalacji miałem tak samo, ale z niewiadomej mi przyczyny wszystko zaczęło dobrze działać. Być może to było spowodowane wielokrotnym zmienianiem sterowników :>

Konfiguracja kompa w podpisie, dzięki z góry za pomoc

EDIT:

-karte sprawdzałem Video Card Stability Testerem i trzymała spokojnie wysokie temp. przez 6h

-pamięć sprawdzana Memtestem na teście Probe bez problemu zdała testy przez 12h

Edytowane przez szpala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kabel ok, bo czasem ekran wyskakiwał na różnych kolorach i sprawdzałem podłączenie i było ok. Temperatury w normie a wentylator o nic nie zawadza. Sprawdze sterowniki 169.44

E w Pesie robią się następujące błędy :

"Aplikacja powodująca błąd pes2008.exe, wersja 1.2.0.1, moduł powodujący błąd d3d9.dll, wersja 5.3.2600.2180, adres błędu 0x000a59b2."

Edytowane przez szpala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi