szymonos Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Mam P4 2.0 i nie u miem go podkręcić. Chodzi FSB na 100MHz jak podkręce magistrale na 110, wszystko jest niby ok. ale nie zupełnie: GF w 3DMarku się wiesza i w grach też przycina. Podkręciłem Vcor do 1.7V a FSB na 120 i klops komp nie wstaje nawed przy 115MHz jest problem. Stabilnie chodzi jedynie przy ustawieniach producenta. Może ktoś zna jakieś szczeguły może trzeba coś jeszcze zmienić. I jeszcze jedno, może to pamięć a nie procek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 moze masz kijowe pamieci, albo ktores z pci nie daje rady. zreszta 115 to juz troche jest, nie mowiac o 120 (40pci), nie rozwal sobie dysku! sprobuj zworka na plycie ustawic fsb na 133 i moze ruszy (u mnie tak jest ustawione na stale), wtedy dzielniki dla pamieci i pci sa standardowe i krecisz tylko proca. I nie zapomnij dac mu wczesniej napiecia (z 1.7) i jak bedzie gralo, to zmniejszysz potem. powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 chipset ViaPX400 jest kijowy i tyle! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 khe khemmm ja tez go mam i 140fsb na tym procku robie... wiec? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonos Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Co do FSB to faktycznie mam ustawioną zworkę na AUTO, spróbuje ustawić na 133. A co do PX400 to się nie zgodzę, bo wiem że jest to całkiem niezły jak nie najwydajniejszy chipsed do kręcenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 to sie zaraz okaze ;) do krecenia jest raczej sredni, albo nawet do bani, bo brak pci lock prawie we wszytkich plytkach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Mam P4 2.0 i nie u miem go podkręcić. Chodzi FSB na 100MHz jak podkręce magistrale na 110, wszystko jest niby ok. ale nie zupełnie: GF w 3DMarku się wiesza i w grach też przycina. Podkręciłem Vcor do 1.7V a FSB na 120 i klops komp nie wstaje nawed przy 115MHz jest problem. Stabilnie chodzi jedynie przy ustawieniach producenta. Może ktoś zna jakieś szczeguły może trzeba coś jeszcze zmienić. I jeszcze jedno, może to pamięć a nie procek? Sprawdź dzielnik FSB:MEM jak masz 3:5 albo 3:6 to się nie dziwie nie wiem jaka pamięć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonos Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 :cry: Sprawa się ma następująco: Na płycie ustawiłem zworkę na FSB 133MHz i klops, komp nie wstaje bo niby jak gdyby wstał to chodził by na 2,66GHz, a pisałem wcześniej że już przy 2.4 ma problem. Ta opcja odpada. Co do podziału FSB (3:5 itp) to moja płyta nie wyświetla takich informacji. Wiem, że można kupić inną płytę ale to nie rozwiązanie, mnie zależy na overlockingu na tej konfiguracji. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to zapraszam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Dla mnie to właśnie mogłeś mieć. Jakiś liny mnożnik Spróbój jakiegoś innego BIOS-ika. Skoro są bios-y do o/c dla ECS-a to i dla via też coś chyba znajdziesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonos Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 mam najnowszy bios dla tych płyt 1.13, i nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 na tej plycie i z tym procem nic nie wymyslisz. 107fsb to max, bo potem zacznie ci pewnie plyta swirowac i bedzie niestabilnie. Moj procek bez problemu wstawal na boxie na 133 (2.66), teraz na wodzie chodzi na okraglo 140, miales troche pecha ze trafil ci sie slaby cpu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonos Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 :( o.k. rozumien. Może poradzicie na jaki sprzęt zmienić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...