Skocz do zawartości
KRISTERS

Cm 331 Dobra Czy Inna?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Powiedzcie mi czy ta obudowa jest ok? Czy jest solidna i nie przenosi drgań i czy jest dobrze wentylowana?

Mam zamiar zmienić obudowe bo mam starą i w niej mały 80mm wentyl z tyłu który tak głośno chodzi ze mnie wkurza.

Czy montując 2 wentyle 2x120mm w tej budzie będzie ładnie chłodizć i cicho jeśli pusze te wentyle na 5V?

I prosze użytkowników tej budy o odpowiedź: jak jest z montażem napędów w tej budzie. Czy jest taki panel zewnętrzny któery przykrywa napęd czy nie bo kurde mam bialy napęd i nie chciałbym żeby tak beznadziejnie to wyglądało.

o i czy wszysko do niej wejdzie bo może za pół roku zmienie kompa i czy bedzie wystarczająco miejsca no nowe grafy i takie tam?

dzieki za odpowiedzi

Edytowane przez marcin kowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a taka Thermaltake Mambo fajnie wygląda i firmowa będzie ok?

A jak coś to jaką byście polecili do 150zł ale chyba wybiorą którąś z tych 2

a poczytalem teraz troche i niby taka jest bardzo dobra ta

ale jak zrobić z tym napędem żeby tak nie psuł wyglądu?

Edytowane przez marcin kowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamo to obudowa nie warta kasy - strasznie plastikowa i słaba jakosc wykonania - niektóre Modecomy są lepiej wykonanie. Co do serii 33x to i owszem na te pieniądze są w porzadku i wejdzie kazda karta graficzna - 31cm przestrzeni na kartę. Wentylacja dobra ale na siatece bedzie sie zbierał kurz i trzeba bedzie to czyscić. Ciekawe w podobnej cenie : Gigabyte GZ-X2 Czarna Aplus Qubic Gigabyte GZ-X5 Czarna - Budy z zabudowym przednim panelem a wiec i cichsze i mniej brudzące. Pełna lista do 150zł

Jesli idzie o klapkę to Sunbeam Twister - ma dobre wyposarzenie i ma klapkę. - kosztuje koło 173zł

Edytowane przez www.infostrefa.info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Gigabyte budy to w środku to samo co CM Elite. Różnią się tylko frontem i dołączynymi wentylatorami. Zastanów się nad Sharkoonem Rebel 9 Eco - na Alledrogo alegrowicz Absorpcja sprzedaje je za 119zł. Kupiłe od niego niedawno ją i polecam.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej obudowie (CoolerMaster 331) można zauważyć że blacha jest dosyć cienka ( ~0,6mm ... podczas gdy modecomy mają 0,8 ) i dodatkowo niezbyt solidnie wygląda włącznik (lekko klekoczący) - co daje dodatkowe wyobrażenie o ogólnej wytrzymałości/solidności. Skoro masz zamiar zapłacić nawet do 178 PLN (taką propozycję widzę w jednym z Twoich postów) to dopłać jeszcze kilkanaście zł. do chieftec np. Bravo . Chieftec są zdecydowanie solidniejsze - blacha 1 mm i nawet wspomniany "głupi" włącznik o niebo lepsze robi wrażenie.

POPRAWKA - Chieftec kupisz za nawet 179 PLN - http://www.allegro.pl/item359946643_promo_..._sl_gratis.html

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skladalem juz 2 kompy na CM331 i wlasciciele byli zadowoleni - buda jest bardzo przyzwoicie wykonana.

Chiefteci maja IMHO estetyke, wytrzymalosc i ergonomie czolgu, nie kazdemu musi sie to podobac. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to ja nie widze róznicy pomiędzy Elite 331 a tym Three Hundred. Obydwie dziurawe jak ser i do wyciszania się nie nadają a autor tematu właśnie stawia na ciszę.

Dołóż "trochę" do Lancool K7 (220zł) i będziesz zadowolony. Obudowa bez zbędnych dziur, 2x120 z przodu i 1x120 z tyłu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam akurat takiego Elite 331 i spisuje sie bardzo dobrze :) Wygląda IMO ładnie (ale o gustach się nie dyskutuje), jest o dziwo dość przestronna, z powodzeniem idzie upchać wszystkie kable itd. ;] Jakość wykonania jak za tą kasę stoi na dobrym poziomie, blachy sprawiają wrażenie troche miękkich ale w rzeczywistości całość jest stabilna i nic nie drga, noi dodatkowo bez śrubkowy montaż oraz całkiem znośny (na 5v) wentyl 120mm, może i jest nieco dziurawa ale za to ma filtr który zbiera nie potrzebny kurz a i nie przeszkadza w dobrym obiegu powietrza. Ogólnie polecam :wink:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to ja nie widze róznicy pomiędzy Elite 331 a tym Three Hundred. Obydwie dziurawe jak ser i do wyciszania się nie nadają a autor tematu właśnie stawia na ciszę.

Dołóż "trochę" do Lancool K7 (220zł) i będziesz zadowolony. Obudowa bez zbędnych dziur, 2x120 z przodu i 1x120 z tyłu.

To, ze Ty jej nie widzisz nie znaczy, ze jej nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi