jonathan Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Ja z tymi pamieciami mam problem Czy 1600EB cl7 sa lepsze?? Sulaco powiedz cos ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Z tymi kostkami problemu nie ma nawet w konfiguracji 4x2 :) Zależy od dzielnika, vNB. Ale jeden zestaw 1:1 tryka dziarsko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 No zwykle ocz platinum 1600 2x1 gb odwalaja takie akcje ze glowa mala. Wieszaja nawet kompa na poscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Zwykłe 2x1 to są G.warte ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Ja z tymi pamieciami mam problem Czy 1600EB cl7 sa lepsze?? nie wiem, czy lepsze ;) moje 4x1 1600EB chodzi, nie na jakos super wykreconcyh timingach, ale 8-7-7-22 2T @ 866. zadnych problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 ja mam 2x2 ocz3p16004gk,takie maja oznaczenie i mam z nimi 0 problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Wic nic innego jak wymienic na EB ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Kurcze podoba mi sie ;] Ale po "jedynce" czuje jakis dystans [; A co do pamieci... Moze takie, jezeli chodzi tylko o zabawe :P http://www.imperium.net.pl/ocz-pc1600-2102...r3-p-16004.html Witam.Oto od nie dlugiego czasu jestem w posiadaniu takiej karty i chcialbym do swego zestawu dokupic jakies naprawde fajne kosci.Piszecie tutaj ze do zabawy moga byc ocz 1600 EB wiec co mozna by wybrac do czegos wiecej jak zabawy ???.Moj zestaw dalej to QX 9650, zasilka 650 w seasonic, grafa 9800 GX 2.Planuje to wszystko ORT: ORT: wziąć pod wode ,ale niemam jeszcze pomyslu.Z gory dzieki za porady jak pamiatek tak i cos z chladzonkiem wodnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) Kolega ma taka plyte. Niestety same z nia problemy szczegolnie w SLI. 1. Jak sprawic zeby 3Dmark2006 dzialal w SLI na tej plycie + Vista 64. 2. Kumpel ma XFI i trzeszczy mu dzwiek - jest na to jakies lekarstwo? Edytowane 5 Lipca 2008 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VITO66 Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Kolega ma taka plyte. Niestety same z nia problemy szczegolnie w SLI. 1. Jak sprawic zeby 3Dmark2006 dzialal w SLI na tej plycie + Vista 64. 2. Kumpel ma XFI i trzeszczy mu dzwiek - jest na to jakies lekarstwo? Może opiszesz te problemy szerzej. Mam tą płytę od 4 dni i po prostu zero problemów. Śmiga jak zwariowana :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VITO66 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Panowie co jest z biosami na ASUSTek. Nagle znikneła wersja 0704. Jakieś dziwne ruchy na stronie. O co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmstudio Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Witam. Jestem architektem i planuję zakup komputera w konfiguracji jak poniżej. Przede wszystkim interesuje mnie to jak płyta Striker II Extreme poradzi sobie z tym zestawem i czy jest to dobre, stabilne i wydajne rozwiązanie ? Słyszałem równie dużo dobrego o tej płytce jak i złego. Z tego co też wiem, to pamięci powyżej 1333 MhZ trzeba przetaktowywać... Słyszałem że jeżeli włożę tam pamięci 1600 to domyślnie ustawią się na 1333 MhZ i dopiero po zwiększeniu napięć wskoczą na taktowanie 1600 - czy to prawda ? Zależy mi na mocno wydajnym zestawie i zarazem mocno stabilnym. Proszę o pomoc :blink: Ponieważ dużo pracuję w ArchiCAD i planuję zakup najnowszej wersji 12, to mam kilka pytań z tym związanych. Co do samego ArchiCAD'a to może akurat ktoś się będzie orientował ? : 1.Czy zestaw komputerowy, który chcę nabyć jest wystarczająco dobry pod ten program ? 2.Jak wpływa na wydajność pracy w ArchiCAD 12 ilość zainstalowanej pamięci RAM ? Czy poczuję różnicę jeżeli zainstaluję 8GB zamiast planowanych 4GB i czy ArchiCAD faktycznie jest w stanie wykorzystać tyle pamięci ? 3.Jaki system operacyjny jest optymalny dla pracy w ArchiCAD 12 ? 64 bitowy czy 32 bitowy , XP czy może Vista ? 4.Czy jeżeli posiadam Windows XP 32 bitowy, który widzi max 4GB RAM, to czy zainstalowane 8GB RAM będzie procentowało w wydajności i mimo tego że system widzi max do 4GB RAM …to czy dodatkowy RAM będzie w jakiś sposób wykorzystywany przy pracy w ArchiCAD ? 5.Jaka jest optymalna i najbardziej wydajna konfiguracja do pracy w ArchiCAD ? Jaki procesor, ile RAMU, jaka karta graficzna ? Planowany zestaw: 1. Płyta główna : Asus Striker II Extreme nVidia nForce 790i Ultra SLI http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Asu...pelny,id,52703/ 2. Pamięć RAM : OCZ DDR3 2x 2GB 1600MHz CL7 Platinium EB http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/Pami...pelny,id,47250/ 3. Procesor : Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz (S775/45nm) http://www.komputronik.pl/Procesory/Intel/...pelny,id,53446/ 4. Wentylator procesora : Scythe Zipang http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,51322/ 5. Grafika : GeForce GTX 280 EVGA 1GB (PCI-E) SSC http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,56900/ 6. Dysk twardy (systemowy) : WD Raptor 150 GB WD1500ADFD Serial ATA (16MB) http://www.komputronik.pl/Dyski_twarde/Wew...pelny,id,25480/ 7. Dysk twardy : WD Caviar Back 1TB WD1001FALS 32MB cache SATA-II http://www.komputronik.pl/Dyski_twarde/Wew...pelny,id,57331/ 8. Zasilacz : Be-quiet Dark Power P7-PRO-650W http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obu...pelny,id,51695/ 9. Napęd optyczny : Asus DVD+/-RW DRW-2014L1T LightScribe BOX black / white (Serial ATA) http://www.komputronik.pl/Napedy_optyczne/...pelny,id,45214/ 10. Obudowa : Antec Performance One P182 http://www.komputronik.pl/Obudowy/Antec/se...pelny,id,39448/ Pozdrawiam Wszystkich! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Pracujesz na komputerze ? To nie kupuj płyty na chipie nVidia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 ASUS Striker II Extreme /790i/ BIOS build 1002 plum plum śliweczki w garnuszku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VITO66 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 ASUS Striker II Extreme /790i/ BIOS build 1002 plum plum śliweczki w garnuszku ;) Bios, który uważam za najlepszy do tej pory to 0703. Jakie są wasze opinie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Mam problem z OCZ 14400 OCZ3G18004GK na Strikerze SPD zczytuje je na 1333MHz na p5q3 deluxe startuja na 1800MHz tylko i wylacznie na napieciu 2.0V mimo iz na naklejce znamionowej maja 1.9V. Przy tym ostatnim napieciu ruszaja na 1600MHz i wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 bo p5q3 to gowno,ciezko tam o 2x2 i 1800 ale nf790 powinien to zrobic bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 ASUS Striker II Extreme BIOS build 1103 - nowy NVMM 4.083.38 - nowy EzFlash2 B3.30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Witam. Mam prośbę do wszystkich, którzy mają tą płytę. Obecnie mam biosa 0402 i strasznie mi sie wszsytko wiesza i blue screeny. wylączyłem 2 rdzenie i jest tak jakby lepiej. Narazie trwa to 30 minut ale wczesniej nie mógł wytrzymać 5. Procek to q9450. I w tej sprawie do was pisze. ściągnąłem wersje 1002 lub 1001 (jakoś tak) i nie do końca rozumiem proces instalacji, a nie chciałbym tego spiep... , więc prosze was o DOKŁADNE opisanie procesu przegrywania nowego biosa. Z góry wielkie dzięki. Gdyby nie ten temat pewnie jeszcze pół roku nie wiedziałbym ocb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Witam. Mam prośbę do wszystkich, którzy mają tą płytę. Obecnie mam biosa 0402 i strasznie mi sie wszsytko wiesza i blue screeny. wylączyłem 2 rdzenie i jest tak jakby lepiej. Narazie trwa to 30 minut ale wczesniej nie mógł wytrzymać 5. Procek to q9450. I w tej sprawie do was pisze. ściągnąłem wersje 1002 lub 1001 (jakoś tak) i nie do końca rozumiem proces instalacji, a nie chciałbym tego spiep... , więc prosze was o DOKŁADNE opisanie procesu przegrywania nowego biosa. Z góry wielkie dzięki. Gdyby nie ten temat pewnie jeszcze pół roku nie wiedziałbym ocb.I jeszcze jedno Gdzie do j.... mam wpiąć kabelek audio od karty(9800gx2) bo bez tego na hdmi nie ma dzwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Wiecie może jaki maksymalnie stabilne fsb robi mobas , bo mi się proc na którym testuję skończył przy 515MHz ;/. A nie mam pod ręką jakiegoś E8xxx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Wiecie może jaki maksymalnie stabilne fsb robi mobas , bo mi się proc na którym testuję skończył przy 515MHz ;/. A nie mam pod ręką jakiegoś E8xxx.tyle? ;) http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=416857 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Tutaj nie wiele więcej niż Sulaco ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastercraft Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 mam problem z asus striker 2 extreme nse poniewaz mam wszystkie opcje w biosie zablokowane do oc procka są na szaro podswietlone i niemam pojecia jak je włączyc prosze o pomoc. biosa mam wersje 0702 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VITO66 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) mam problem z asus striker 2 extreme nse poniewaz mam wszystkie opcje w biosie zablokowane do oc procka są na szaro podswietlone i niemam pojecia jak je włączyc prosze o pomoc. biosa mam wersje 0702Zacznij od aktualizacji biosu do 1104 (stronka asusa) a potem przełącz overclocking na manual :wink: EDIT: Albo do kolegi pmp Edytowane 14 Października 2008 przez VITO66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastercraft Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 tylko ze tam jest bios do striker 2 extreme a ja mam striker 2 extreme nse a różna sie miedzy soba tylko jedna rzecza dotyczaca pamieci 2000mhz a moja 1600mhz. to sie nic nie stanie jak wgram nowszego biosa z tamtej wersji?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Nie. Crossflash będzie latał OK. Jedyna usterka wersji nie Ultra to wykrzaczający się MemSet (ale to z winy sprawcy softu). Flashuj 1104, w tej chwili najfajniejsza wersja BIOS dla S2E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastercraft Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 tylko niestety nie moge wgrac nowszego biosu z s2e;( wyskakuje jakis błąd i pisze ze nie obsługuje ten bios tej mobo dla mnie osobiscie to porazka straszna bo niczym sie nie róznia te płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 No panowie odnowić coś wasze wyniki w OC chętnie bym jeszcze coś poczytał o tej płycie zanim ją wsadzę do budy na stałe. Pochwalcie się zdjęciami jak ktoś ją zwodował itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 (edytowane) tylko niestety nie moge wgrac nowszego biosu z s2e;( wyskakuje jakis błąd i pisze ze nie obsługuje ten bios tej mobo dla mnie osobiscie to porazka straszna bo niczym sie nie róznia te płyty Prawdopodobnie masz płytę Striker II NSE a nie Striker II Extreme. Pierwsza to 790i SLI a druga to 790i Ultra SLI i z tego powodu wykrywa nieodpowiednią wersję BIOSu. Nie ma takiej płyty jak Striker II Extreme NSE. Jest albo Striker 2 NSE albo Striker 2 Extreme. Edytowane 28 Grudnia 2008 przez Pietrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...