Skocz do zawartości
MantisGhost

Laptop, A Nasze Klejnoty Rodowe :)

Rekomendowane odpowiedzi

witam zauwazylem ze na forum nie poruszylo sie tego tematu (albo ja nie znalazlem)

tak wiec wedlug badan stajemy sie bezplodni przez laptopy gdy trzymamy je na kolanach (wzrost temperatury moszny), nie wiem jednak jak to jest z promieniowaniem z lapka czy ono tez szkodzi na nasze jajca ??.

a jezeli juz o tym mowa to czy macie jakies specjalne techniki zeby temu zapobiec, nie wiem jakies podstawki chlodzace czy cos ?? :)

a co jezeli pracujemy w luzku ??? :D

ostatnio przegladajac rozne fora znalazlem cos takiego i chyba sobie sprawie do domku wkoncu moje jadra sa wazniejsze niz laptop ^^.

http://www.comfortable.pl/

do luzka idealne tym bardziej ze czesto w nim jem :D

no ale czekam na wasze posty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktem jest, że jądra celowo nie są zlokalizowane wewnątrz ciała by było im chłodniej. Ale w takim razie wszyscy mężczyźni z plemion afrykańskich powinni być bezpłodni. Całymi dniami latają z gołymi jajcami;) w upale 35 stopniowym, a przecież temperatura ciała to 36,6.

Inny przykład. Codzienna kąpiel (zwłaszcza w wannie).

Nie ma co przesadzać, ale też lekceważyć. Jak można lapka nie kłaść przy klejnotach to tak trzeba zrobić. Jeśli jednak w danym momencie nie mamy innej możliwości to nie ma co histeryzować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktem jest, że jądra celowo nie są zlokalizowane wewnątrz ciała by było im chłodniej. Ale w takim razie wszyscy mężczyźni z plemion afrykańskich powinni być bezpłodni. Całymi dniami latają z gołymi jajcami;) w upale 35 stopniowym, a przecież temperatura ciała to 36,6.

Inny przykład. Codzienna kąpiel (zwłaszcza w wannie).

Nie ma co przesadzać, ale też lekceważyć. Jak można lapka nie kłaść przy klejnotach to tak trzeba zrobić. Jeśli jednak w danym momencie nie mamy innej możliwości to nie ma co histeryzować.

daltego lataja nago jakby nosili portki to by napewno byli bezplodni wes tez pod uwage ze czesto lowia wiec chlodza jaj w wodzie no i nie zapomnij ze rano tam jest potworny skwar ale w nocy ziab jak nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daltego lataja nago jakby nosili portki to by napewno byli bezplodni wes tez pod uwage ze czesto lowia wiec chlodza jaj w wodzie no i nie zapomnij ze rano tam jest potworny skwar ale w nocy ziab jak nie wiem

To tylko potwierdza, że bezpłodność może wywołać długotrwałe i ciągłe narażanie moszny na podwyższoną temperaturę. Krótkotrwałe nie powinny mieć złego wpływu. Najlepiej gdyby wypowiedział się jakiś lekarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko potwierdza, że bezpłodność może wywołać długotrwałe i ciągłe narażanie moszny na podwyższoną temperaturę. Krótkotrwałe nie powinny mieć złego wpływu. Najlepiej gdyby wypowiedział się jakiś lekarz.

tak ale uwaza sie ze po zbyt duzej ilosci wachan temperatury jednak jest sie bezplodnym pozatym nie mozna twierdzic ze ludzie w amazonii sa bezplodni z powodu temperatury wes pod uwage ze oni sa troche inaczej przystosowani do tamtejszego klimatu niz my :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio przegladajac rozne fora znalazlem cos takiego i chyba sobie sprawie do domku wkoncu moje jadra sa wazniejsze niz laptop ^^.

http://www.comfortable.pl/

do luzka idealne tym bardziej ze czesto w nim jem :D

no ale czekam na wasze posty.

ja bym wybrał coś takiego zamiast drewnianego http://www.mobilnystolik.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może ja się też wypowiem, z racji tego, że uważałem na lekcjach biologii B-) i Wielkanoc teraz :wink:

Moszna ma za zadanie utrzymanie właściwej temperatury jąder (około 34°C), przy temperaturze jaka panuje wewnątrz ciała człowieka spada liczba produkowanych plemników.

Jak moszna to robi? Jak pewnie zaobserwowaliście, gdy waszym jajkom robi się "gorąco" moszna rozszerza się (zmniejsza się siła skurczu mięśni), dzięki czemu warstwa skóry oddzielająca jądra od pięknego świata zewnętrznego robi się cieńsza, dodatkowo swój skurcz mogą zmniejszać mięśnie dźwigacze jąder.

Z kolei gdy jest im "zimno" - mięśnie moszny kurczą się (większa grubość skóry, mniejsza wymiana ciepła z otoczeniem), a dźwigacze kurcząc się podnoszą jądra blizej ciała.

Dlatego też jajkom najbardziej szkodzą sytuacje, kiedy upośledza się czynność moszny, np. chodząc w zbyt ciasnych majciochach. Gdy trzymacie lapka na kolanach nie ma technicznej możliwości kontaktu jajek z kompem, bo znajdują się one pomiędzy udami. Gorące powierze wydmuchiwane jest z lapka przez bocze otwory, czyli bezpośrednio na jajka taka struga nie płynie.

Myślę, że w równym stopniu co laptop na kolanach - jajkom szkodzi trzymanie na nich pilota podczas oglądania TV, lub nietrzymanie niczego, albo zwykłe sedzenie i nicnierobienie.

A na koniec rada - wietrzcie jajka :lol:

Edit:

Ja, kiedy używam lapka w łóżku, to podkładam pod niego taką podkładkę z PVC, coś takiego jak dzieciom się kładzie pod talerz, żeby obrusa nie poplamiły :D

Edytowane przez El Commendante

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

metalowy stolik moze i ma fajne opcje ale dla mnie za brzydki :)

co do tego ze lap nie ma stycznosci z jajkami polecam maly eksperyment zalozcie zobie ciepla zimowa kurtke w ogrzewanym pokoju na pare minut potem pochylcie glowe do dolu wstrzymujac oddech zauwazycie ze cieplo w pewnym sensie promieniuje z kurtki i czyc je poza nia na pewna odleglosc :)

tak samo moze byc z lapem na kolanach iz robi on swoista radiacje ciepla na pewiem obszar ktory niestety dociera do jajek :) no ale to tylko spekulacja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak nie mozna jajek przegrzac.

Mysle ze oddzialywanie pola elektromagnetyzcznego bezposrednio na jajak ma gorszy wplyw na nie nic wlasnie chwilowe przegrzanie.

Pewnie za pare lat sie doweimy ze niestety zdolnosc produkcyjna mezczyzn spada i to bardzo mocno (mowiac o krajach cywilizowanych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje się że jedyną skuteczną metodą na te "jajowe zagrożenia" jest znalezienie jak najszybciej partnerki i spłodzenie potomka póki jeszcze można :lol2: :wink: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje się że jedyną skuteczną metodą na te "jajowe zagrożenia" jest znalezienie jak najszybciej partnerki i spłodzenie potomka póki jeszcze można :lol2: :wink: :D

hahaha pigmej mozna i z oslabionymi jajkami tylko ze nie jest to naturalna metoda w sumie jaka kobieta chicla by byc zaplodniona szklana rurka :/

aaaaa co do ciepla ja jaderka nie zapominajmy ze istnieja jeszcze lapy ktore maja nawiew od dolu i grzeja klejnoty wiatrakami

nie wspone ze cieple powietrze wydobywajace sie z lapa z boku zle wplywa na reke (jezeli mamy podpieta mysz wieje nam na nadgarstek i potem cuda sie dzieja) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahaha pigmej mozna i z oslabionymi jajkami tylko ze nie jest to naturalna metoda w sumie jaka kobieta chicla by byc zaplodniona szklana rurka :/

To był żart z mojej strony :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi