Skocz do zawartości
sPiDeK

Zasilacz Z Pasywnym Pfc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam jakiegos zasilacza z pasywnym pfc poniewaz moj ups nie dziala z aktywnym pfc. Z tego co ogladalem nie ma juz za wiele modeli z pasywnym pfc. Skłaniam sie ku AMACROX WARRIOR 500W BOX. Czy to dobry zasilacz do konfigu na dole plus gf8800/gf9600 oc ?? A moze jakis inny zasilacz ?? Cena do 300zł minimum 500w.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amacrox Warrior AX500-A

jest ok. Miałem taki przed BQ. Tyle że on ma 460W, ale i tak wystarczy.

Do cichych on nie należy przynajmniej w moim odczuciu. Przez ten hałas będę zmuszony go wymienić. Nie chce mi sie grzebać w wentylu i stracić gwarancję. Wolę go sprzedać i jakiegoś Corsair lub BeQuiet kupić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za pomoc. Wezme chyba tego Amacroxa 500w. Sevende mam teraz 360w chifteca i jak porzadnie podkrece to dyski nie daja rady zakrecic talerzami :) Ogolnie to jestem w tym momencie na granicy. Jeszcze jak dorzuce 8800gt i kolejne 70w to juz sie chieftec sfajczy :) albo nie wstanie wcale.

Edytowane przez sPiDeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sevende mam teraz 360w chifteca i jak porzadnie podkrece to dyski nie daja rady zakrecic talerzami :) Ogolnie to jestem w tym momencie na granicy. Jeszcze jak dorzuce 8800gt i kolejne 70w to juz sie chieftec sfajczy :) albo nie wstanie wcale.

A ta 360-ka to ile Amper ma na lini 12V? <_<

Edytowane przez P@t

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mało, bo ta zasiłka była nastawiona na 5v, to już troszkę stara konstrukcja.

Pytanie było retoryczne, miałem ten model jeszcze z s.A. Po przesiadce na s.754: Semp @2500Mhz, 7600gt też OC - potrafił się mocno spocić i na mierniku 11,7V i mniej czasem było. Teraz mam GPS-400W + fanswapa na 500rpm i nawet nie mrugnie przy 2160 @3Ghz 1,25V, ATI 3850 + OC.

Edytowane przez P@t

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten zasilacz (amacrox warior 500W) i powiem, że to nic specialnego. Jak swego czasu szukałem o nim info w necie to znalazłem, że to starsza konstrukcja, bodajże z 2002 roku. Dokłednie nie pamiętam, ale napewno starsza od amacroxa 450 PNF. No i ta 450 lepiej trzymie 12 (też ma pasywne PFC). Na techworks są testy obu zasilaczy.

Edytowane przez markee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz sam nie wiem. Znalazlem test zasilaczy na nvision i kurcze stasznie slabo oceniaja amacroxy;/ Nie wiem czy jednak nie zmienie upsa na cos nowszego i jednak poszukam czegos z wyzszej polki z aktywnym pfc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz PENTAGRAM Silent Force PSF-460-P12S

Opis Techniczny:

Kod Producenta PENT PSF-460-P12S

Standard ATX 2.2

Maks. moc 460 W

Wtyczka zasilania (ilość pinów) 24 szt.

Wtyczka zasilania (rodzaj) Rozłączalna

Wtyczka zasilania (opis) 20+4 pin

Ilość wtyczek MOLEX 6 szt.

Ilość wtyczek S-ATA 3 szt.

Ilość wtyczek Floppy 1 szt.

Ilość wtyczek ATX 12V 1 szt.

Wtyczki ATX 12V (opis) 2

Ilość wtyczek PCI-E 1 szt.

Typ PFC Pasywne

Posiadane zabezpieczenia OVP/UVP, OCP, SCP, OLP

Ilość wentylatorów 1 szt.

Średnice wentylatorów 120 mm

Maks. głośność 26 dB

Wysokość 81 mm

Szerokość 140 mm

Głębokość 151 mm

Waga 2,37 kg

Informacje dodatkowe Zawartość opakowania: Zasilacza PSU, kabel zasilajacy + śuby montażowe

O tym mowisz ?? Co to jest warte ?? Lepsze bedzie od tego amacrox'a ?? Jakos Pentagram nie przemawia za mna, ale akurat na zasiłkach to sie nie znam. W sumie tani bo mam go za 157zł

Edytowane przez sPiDeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi