marminho Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Witam, chcialbym prosic o pomoc w moim problemie, wiec mialem podczas grania w cos problem z urzadzeniem dzwiekowym, pozniej komputer nie chcial sie uruchamiac, podczas ekranu logowania, wylaczal sie. W trybie awaryjnym odinstalowalem stery od k. dzwiekowej, jednak to nic nie dalo nie naprawialo problemu. No wiec sformatowalem partycje z windowsem. Jednak teraz pokazal sie inny problem. Partycja sformatowana, biere instalacje systemu, najpierw pliki kopiuja sie, lecz podczas tego wyskakuja komunikaty ze nie moze skopiowac kilku plikow, jesli zostawie kopiowanie do konca, pomijajac bledy, wyskakuje blue screen. Raz udalo mi sie bez bledow doprowadzic kopiowanie do konca, jednak pozniej podczas instalacji systemu juz pod koniec wlasciwie, znowu pojawia sie blue screen. Nie wiem, co teraz zrobic z tym, prosze o propozycje, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Na początek sprawdź pamięci za pomocą Memtest86+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Dla mnie pamięci , zakładając że napęd i płyta jest ok .System gubi podczas zapisywania pliki , które wcześniej zostały załadowane do pamięci. tak jak kolega powyżej napisał , zapuść mem test z dyskietki , ale najpierw do instalacji spróbuj wyjąć jedną kość i wtedy in stal , jak będzie to samo to podmień pamięci i jeszcze raz. Może być że któraś padła albo żle kontaktuje w slocie. Co do wcześniejszego problemu trzeba było odpalić system w trybie awaryjnym i wtedy odinstalować audio , zamiast formata robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marminho Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Wiec wyjalem obie kosci ramu, przeczyscilem, wsadzilem spowrotem, jednak to nic nie dalo, a czy moglibyscie opisac jak uzywac tego programu memtest, poniewaz no nie wiem co mam tam zrobic, odpalam go i on cos sprawdza, ale nie wiem zaden komunikat nie wyskakuje itp. Czy moze po prostu mam cos odczytac z danych ktore sa tam podane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) Jak uruchomisz memtest86+ to naciśnij po kolei c, 1, 3, nr_testu (od 5 do 8). Dla każdego testu wykonaj po kilka pętli. Dla pewności wykonaj też jedną pętlę goldmemory w trybie quick. Edytowane 20 Marca 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marminho Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Dzieki za pomoc udało mi sie zainstalowac spokojnie windowsa, naprawde wielkie dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...