M79 Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 dzis kupilem sobie fajny termometr i od razu wyprobowalem go na radiatorze od chipsetu (pasywne chlodzenie). 67C :? , czy to nie za duzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 To o jakies 20C za duzo. Zmien radiator, lub dokrec wentyla do niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 To jest stanowczo za dużo. Ja na swoim KT133A mam 47 C i się martwie(mierzone termometrem elektronicznym), a ty 67C. Czas chyba zmienić chłodzenie na chipsecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 plyta jest lekko podkrecona (140fsb) i powyzej jest niestabilnie, wydawalo mi sie ze to przez proca (2.8Ghz), ale dzis zmierzylem temp (termometr na podczerwien) i wyszlo 67 na radiatorze chipset pewnie ma z 70. chyba zdejme wodne z grafy i wrzuce na chipset, bo nie mam zadnego wolnego wentyla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Na chipsecie max temp. jaka mialem to 32*C Teraz mam akurat 25*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 ja max jaka mialem to 29*C na epoxie a na asusie a7v8x max 28*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Jak założysz nowe chłodzenie to dopiero się przekonasz ile tak na prawde można FSB wykręcić. ( u mnie ze standardowym chłodzeniem: 143 (zimą), a na zalmanie + wiatraczku: 155 ). Jak widać jest o co walczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 M79: co to za termometr na podczerwien, gdzie kupiles i za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 taka prosta zabaweczka, kupilem uzywany na aukcji, za 120zeta, nowy kosztuje pod 180. Bardziej profesjonalne stoja cos pod 300, ale to nie dla mnie, mi dokladnosc 2% wystarcza. Kupilem, bo bawie sie w rozne wyciszania, a nie chce sobie zjarac chaty, wiec mierze mosfety i inne takie, a wsadzac paluchow do np. zasilacza nie zamierzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...