MaxDamage Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Skladam wc , mam nagrzewnice od wartburga duuza - 50x15x10cm gdzies , potrzebuje jeszcze bloku pompki i pudelka oraz wezy. Chcialbym sie poradzic ktory z blokow wybrac: blok kolegi wyzej :] http://allegro.pl/show_item.php?item=11144266 http://allegro.pl/show_item.php?item=11548830 ten mi sie podoba ale nie wiem czy jest wydajny http://allegro.pl/show_item.php?item=11289934 ten wydaje mi sie najlepszy ale i cena troszke mnie ogranicza. Zalezy mi na niskiej cenie , jak i wydajnosci - po prostu musi byc ekonomiczny Jezeli znajdziecie cos innego , a jest dobre prosze o linka. nie wiem tez na jaka pompke sie zdecydowac zeby jej koszt nie przekroczyl 50 -60zl aqua shit podobno badziewie totalne :/ Z gory thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Blok nr. 2. Dlaczego? Bo jest frezowany(zapewne w miare wydajny) i tani. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Blok 1 - Jakis tam blok tez wiercony. Blok 2 - Ladnie sie przezntuje i chyba bedzie najlepszy Blok 3 - Blok od naszego kochanego Mate'a ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 blok nr 1 jest kijowy 2. najlepszy z tych wszystkich 3. tez jest bardzo dobry........ Polecam2 ( tylko szkoda ze wlot wody nie jest nad rdzeniem ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Pozwolę się nie zgodzić z szanownymi przedmówcami co do wydajności bloku nr 2. Ze zdjęcia wynika, że rowek znajduje się w odległości powyżej 5mm od krawędzi bloku (bloka?). Zaryzykował bym twierdzenie, że nawet ok 10mm- porównajcie sobie średnicę we/wy (10mm) i odległość rowka od krawędzi. Jeżeli moja teoria jest prawdziwa, to całkowita długość kanału jest mała. Pojawił się nowy bloczek frezowany: http://allegro.pl/show_item.php?item=11531235 Bardzo solidnie wykonany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Pozwolę się nie zgodzić z szanownymi przedmówcami co do wydajności bloku nr 2. Ze zdjęcia wynika, że rowek znajduje się w odległości powyżej 5mm od krawędzi bloku (bloka?). Zaryzykował bym twierdzenie, że nawet ok 10mm- porównajcie sobie średnicę we/wy (10mm) i odległość rowka od krawędzi. Jeżeli moja teoria jest prawdziwa, to całkowita długość kanału jest mała. Pojawił się nowy bloczek frezowany: http://allegro.pl/show_item.php?item=11531235 Bardzo solidnie wykonany. Wyglada calkiem niezle :D Musze sie chyba zastanowic nad nowym blokiem i pompka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Moze i ja wymienie swoje cpc na ten bloczek za 60 zl, wyglada naprawde elegancko, chociaz z drugiej strony, jak mialbym juz wymieniac to na jakis topowy model. Eh co za rozterki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Pozwolę się nie zgodzić z szanownymi przedmówcami co do wydajności bloku nr 2. Ze zdjęcia wynika, że rowek znajduje się w odległości powyżej 5mm od krawędzi bloku (bloka?). Zaryzykował bym twierdzenie, że nawet ok 10mm- porównajcie sobie średnicę we/wy (10mm) i odległość rowka od krawędzi. Jeżeli moja teoria jest prawdziwa, to całkowita długość kanału jest mała. Pojawił się nowy bloczek frezowany: http://allegro.pl/show_item.php?item=11531235 Bardzo solidnie wykonany. ten bloczek jest baaardzo podobny do bloczkow miko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 czemu niby ten bloczek nr 1 ma byc kiepski ? w testach nie wypadl gorzej niz miko ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 czemu niby ten bloczek nr 1 ma byc kiepski ? w testach nie wypadl gorzej niz miko !w jakich testach? bo to co gosiu podaje w opisie to jakies brednie..... 10Ghz ........ Buahahahaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Te owe wielkie testy blokow obejmowaly 2 firmy - discotech i jakis noname ... Typ tego super testu mowi za siebie .. a 10GHz ? .. qfa ; kto wie , jesli beda procki bazowane na weglu to .. ale fakt .. przegiecie w stylu cccp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PACO Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 nr 2 wyglada niezle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Zaden z nich nie ma wlotu nad jadrem,wedlug mnie za niewiele wieksze pieniadze mozna kupic duzo lepszy blok.Pogadaj z p3dzi0r.On robi zajebiste bloki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 no i kurde dylemat, wlasnie przygladalem sie temu co pokazujesz mechlin , tez ciekawy , jakosciowo wyglada dobrze , estetycznie i cena jest do zaakceptowania , 1szego wyplata to bedziemy skladac , czkeam tez na epoxa rda+ zamiast ecsa nio i musze wymienic moja agoie na jakiegos 0.13 . Jaka pompke kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 no i kurde dylemat, wlasnie przygladalem sie temu co pokazujesz mechlin , tez ciekawy , jakosciowo wyglada dobrze , estetycznie i cena jest do zaakceptowania , 1szego wyplata to bedziemy skladac , czkeam tez na epoxa rda+ zamiast ecsa nio i musze wymienic moja agoie na jakiegos 0.13 . Jaka pompke kupic? Malo o tym na forum ? Ciezko zapuscic wyszukiwarke ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 a co powiecie o tym? konstrukcja może nie jakaś wyszukana ale temp. całkiem znośne max jaką na takim miałem to 38 stopni po 26 godz non stop (filmek z netu :lol: mam sdi niestety :? ) wloty 10mm wew 12 zew wymiar 50/60/11 lutowany gazem lutem do instalacji CO z dodatkiem miedzi i przepływ b dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 no i kurde dylemat, wlasnie przygladalem sie temu co pokazujesz mechlin , tez ciekawy , jakosciowo wyglada dobrze , estetycznie i cena jest do zaakceptowania , 1szego wyplata to bedziemy skladac , czkeam tez na epoxa rda+ zamiast ecsa nio i musze wymienic moja agoie na jakiegos 0.13 . Jaka pompke kupic? Malo o tym na forum ? Ciezko zapuscic wyszukiwarke ? :? Ja tam mam Eheima 1250 i sie ciesze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Pozwolę się nie zgodzić z szanownymi przedmówcami co do wydajności bloku nr 2. Ze zdjęcia wynika, że rowek znajduje się w odległości powyżej 5mm od krawędzi bloku (bloka?). Zaryzykował bym twierdzenie, że nawet ok 10mm- porównajcie sobie średnicę we/wy (10mm) i odległość rowka od krawędzi. Jeżeli moja teoria jest prawdziwa, to całkowita długość kanału jest mała. Pojawił się nowy bloczek frezowany: http://allegro.pl/show_item.php?item=11531235 Bardzo solidnie wykonany. Fajny ten bloczeka,ale wloty ma strasznie male.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Pozwolę się nie zgodzić z szanownymi przedmówcami co do wydajności bloku nr 2. Ze zdjęcia wynika, że rowek znajduje się w odległości powyżej 5mm od krawędzi bloku (bloka?). Zaryzykował bym twierdzenie, że nawet ok 10mm- porównajcie sobie średnicę we/wy (10mm) i odległość rowka od krawędzi. Jeżeli moja teoria jest prawdziwa, to całkowita długość kanału jest mała. Pojawił się nowy bloczek frezowany: http://allegro.pl/show_item.php?item=11531235 Bardzo solidnie wykonany. Fajny ten bloczeka,ale wloty ma strasznie male.. Pozdrawiam napisałem do oscia maila o jakies szczegóły i oto co mi napisał: "mojego PIV 1,7 podkręciłem stabilnie do 2Ghz na więcej mi nie pozwoliła cieńka pamięć DDR-266 Temp jaką miałem na org wiatraku intela to ok 40-46 st a w tej chwili przy 5l zbiorniku z 4l wody,bez chłodnicy i na 5m węża jest 30-33st :-) Oczywiście podczas intensywnej pracy procka temp wzrasta ale to naturaklne. Pompka taka jaką ma CPC . Zaznaczam ze w domu mam dość ciepło." ja bym sie skusił.. bo jak to bez chłodnicy i z taka cieniutką pompką sobie radzi to pewnie nie jest tak źle.. tylko właśnie te średnice mnie troszke odstraszają... tylko mi nie mówcie ze gosciowi reklame robie ;) ot popytałęm sie odpowiedz dostałem to cytuje bo widze ze sie ludzie interesują ;)[/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 kurde kciałem kupic ten bloczek nr 2 ale mie kolo przelicytował mam jednak dla zainteresowanych jego parametry: Wymiar wew. 13x6 mm. Waga 400g. podłoże 5mm. Blok był testowany na Athlon XP 1500+. Przy zastosowaniu dużego radiatora (Arctic Choler) i 100% obciążenia tmp. Wynosiła 54stC. Natomiast po zmontowaniu bloku, (bez chłodnicy, zbiornik 3L, pompka 600l/h) i 100% obciążenia procesora tmp. 44stC. Taka temp utrzymywała się na stałe po 8h pracy. tio tyle co kolo napisał mi o nim może jeszcze przelisytuję ten bloczek :) to wam powiem jak sie spisuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 IMO- zbyt gruba podstawa (5mm). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11641180 moze to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Snap, tylko czemu kup teraz dales na 100 zl? A tak realnie to za ile chcesz go sprzedac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11641180 moze to :) O, widzę że kolega postanowił "skomercjalizować" swój blok :D :D :D BTW- ostatnio na allegro bloki pojawiają się jak grzyby po deszczu :D. Są wśród nich takie perełki jak TA :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 komercha sie szerzy ;) ciekawe czemu Ci wszyscy 'kozacy" co bluzgaja na miko i mate'a i twierdza ze za 20 zlorych sami dużo lepsze wystrugaja nie wystawiają takich bloków za powiedzmy 25 zlotych na allegro.. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 ja oczywiście nie podklejam się do pytania kisio a komercjalizacji nie uważam za nic złego- sam sprzedawałem bloki na allegro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 komercha sie szerzy ;) ciekawe czemu Ci wszyscy 'kozacy" co bluzgaja na miko i mate'a i twierdza ze za 20 zlorych sami dużo lepsze wystrugaja nie wystawiają takich bloków za powiedzmy 25 zlotych na allegro.. ;/ Świete slowa , mnie tez to zajebiscie ciekawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11641180 moze to :) O, widzę że kolega postanowił "skomercjalizować" swój blok :D :D :D BTW- ostatnio na allegro bloki pojawiają się jak grzyby po deszczu :D. Są wśród nich takie perełki jak TA :twisted: mechl!n masz oko :D ROTFL jak penis normalnie :lol: http://tola.allegro.pl/photos/oryginal/11/1162/116248/11624828 Jak widac mimo ceny, schodza jak cieple buleczki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 ja oczywiście nie podklejam się do pytania kisio a komercjalizacji nie uważam za nic złego- sam sprzedawałem bloki na allegro :D wiesz.. chodziło mi nie tyle o komercje co raczej o obłude i dwulicowość.. bo pewnie zauważyłeś ze co chwile jakiś 'mądry' twierdzi ze samemu sobie cos o niebo lepsze od Nukleona na przykład można wystrugać za 20 zlotych.. a że na allegro ludzie bloczki sprzedaja to nic złego.. choć niektórzy to chyba w śmiechu warte powinni wystąpić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 "...choć niektórzy to chyba w śmiechu warte powinni wystąpić..." Fakt! Przykład powyżej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...