Madness Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) Prezentuję fotki swojego WC. Estetom się nie spodoba. "Modowanie" obudowy jest skromne, wręcz żadne. Zrobiłem tylko tyle ile musiałem ;) Obudowa - stary Big Tower o solidnej konstrukcji Skład WC Bloczki: Cuplex XT di Chanel v3 Frost GPU Chłodniczki: Cooltek 2x120 BW 2x120 Pompka: CR rev.2 :) Wężyki: Innovatek niebieski - 8/10 Wentle: 4x 120mm - wkrótce będa wymieniane więc się nie rozpisuje - normalnie pracują z prędkością ok 700obr/min Podwójna katoda Revoltec-a jest tylko do nocnego grzebania - obudowa nie posiada okna i mieć go nie będzie. Pompka spisuje się znakomicie i spokojnie ciągnie układ. Brak reza - wszystko napełniane i odpowietrzane przez pompkę zresztą płynu wchodzi minimalna ilość. Czynnikiem jest mieszanina płynu do chłodnic + woda demineralizowana - 50:50 Na koniec załączam screena z temperaturami ustawienie codzienne - 3,2GHz - 8x400 - 1,2625V (tyle najmniej podaje płyta ze wzgl. na vid proca) - realnie mierzone miernikiem podczas obciążenia 1,225V. 4x1GB Crucial Ballistix PC2-5300 4-4-4-4 2T oraz radek x1950pro ultimate na standardowych taktach. Edytowane 20 Marca 2008 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 nie myślałeś nad tym aby pompkę wrzucić 'na górę' ? CR2 pociągnie wszystko :) mój już jest na wylocie bo zakupiłem DDC w okazyjnej cenie. Masz cierpliwość aby układ przez pompkę odpowietrzyć, ja raz spróbowałem i podziękowałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) Myślałem, ale chwilowo dysk sobie zajmuje połowę górnego koszyka i dopuki nie wykombinuję czegoś innego to musi zostać jak jest. Muszę zamknąć gębe dyskowi bo jest powodem największego hałasu w budzie ;) Nawet rozklekotane wentle do pięt mu nie dorastają. Edytowane 20 Marca 2008 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Masz cierpliwość aby układ przez pompkę odpowietrzyć, ja raz spróbowałem i podziękowałem ;)Kolejny :? Naprawdę napełnianie CR'em nie jest trudne...Na początku zajmowało mi to 30min, teraz nawet 10 wraz z odpowietrzeniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Dokładnie, napełnianie nie jest trudne - obudowa na bok pompka w najwyższe położenie i bezpośrednio do jednego węzyka poprzez lejek wlewam płyn do momentu aż dojdzie z drugiej strony. Zapinam wężyk i resztę płynu wlewam strzykawką do pracującej pompki. Tyle. Odpowietrzanie praktycznie samo się robi , odkręcam korek i trochę potrząsnę obudową, lekko poprzechylam i wszystko wychodzi. Poza tym przy całkowicie szczelnym układzie, nawet jak wymienialem blok wodny płynu ubywa tyle co nic. Dokładnie straciłem zawartość bloku. Musiałem dolać nie wiem z 10ml. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Jaki patent z wygięciem hitpajpa :lol2: Nawet pasty nie starłeś :lol: Te opaski to chyba zbędne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Heatpipe - no cóż bloku na PWM nie mam a taki patent spoko wystarcza :) i to bez dodatkowego nadmuchu. A patent zastosowałem przed uruchomieniem płyty więc nawet ta guma do żucia została ;) W razie reklamacji jak znalazł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 W środku jest bardzo ładnie. Porządeczek itd. Jednakże obudowa to totalny old school (pewnie z jakiegoś 7-letniego komputera) i powinieneś ją jak najszybciej zmienić! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...