Skocz do zawartości
Madness

Madness - Wc

Rekomendowane odpowiedzi

Prezentuję fotki swojego WC. Estetom się nie spodoba. "Modowanie" obudowy jest skromne, wręcz żadne. Zrobiłem tylko tyle ile musiałem ;)

Obudowa - stary Big Tower o solidnej konstrukcji

Skład WC

Bloczki:

Cuplex XT di

Chanel v3

Frost GPU

Chłodniczki:

Cooltek 2x120

BW 2x120

Pompka:

CR rev.2 :)

Wężyki:

Innovatek niebieski - 8/10

Wentle:

4x 120mm - wkrótce będa wymieniane więc się nie rozpisuje - normalnie pracują z prędkością ok 700obr/min

Podwójna katoda Revoltec-a jest tylko do nocnego grzebania - obudowa nie posiada okna i mieć go nie będzie.

Pompka spisuje się znakomicie i spokojnie ciągnie układ.

Brak reza - wszystko napełniane i odpowietrzane przez pompkę zresztą płynu wchodzi minimalna ilość.

Czynnikiem jest mieszanina płynu do chłodnic + woda demineralizowana - 50:50

Na koniec załączam screena z temperaturami ustawienie codzienne - 3,2GHz - 8x400 - 1,2625V

(tyle najmniej podaje płyta ze wzgl. na vid proca) - realnie mierzone miernikiem podczas obciążenia 1,225V.

4x1GB Crucial Ballistix PC2-5300 4-4-4-4 2T oraz radek x1950pro ultimate na standardowych taktach.

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Edytowane przez Madness

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie myślałeś nad tym aby pompkę wrzucić 'na górę' ?

CR2 pociągnie wszystko :) mój już jest na wylocie bo zakupiłem DDC w okazyjnej cenie. Masz cierpliwość aby układ przez pompkę odpowietrzyć, ja raz spróbowałem i podziękowałem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, ale chwilowo dysk sobie zajmuje połowę górnego koszyka i dopuki nie wykombinuję czegoś innego to musi zostać jak jest. Muszę zamknąć gębe dyskowi bo jest powodem największego hałasu w budzie ;) Nawet rozklekotane wentle do pięt mu nie dorastają.

Edytowane przez Madness

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz cierpliwość aby układ przez pompkę odpowietrzyć, ja raz spróbowałem i podziękowałem ;)

Kolejny :? Naprawdę napełnianie CR'em nie jest trudne...Na początku zajmowało mi to 30min, teraz nawet 10 wraz z odpowietrzeniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, napełnianie nie jest trudne - obudowa na bok pompka w najwyższe położenie i bezpośrednio do jednego węzyka poprzez lejek wlewam płyn do momentu aż dojdzie z drugiej strony. Zapinam wężyk i resztę płynu wlewam strzykawką do pracującej pompki. Tyle. Odpowietrzanie praktycznie samo się robi , odkręcam korek i trochę potrząsnę obudową, lekko poprzechylam i wszystko wychodzi. Poza tym przy całkowicie szczelnym układzie, nawet jak wymienialem blok wodny płynu ubywa tyle co nic. Dokładnie straciłem zawartość bloku. Musiałem dolać nie wiem z 10ml.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heatpipe - no cóż bloku na PWM nie mam a taki patent spoko wystarcza :) i to bez dodatkowego nadmuchu. A patent zastosowałem przed uruchomieniem płyty więc nawet ta guma do żucia została ;) W razie reklamacji jak znalazł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi