Skocz do zawartości
Jabolewski

Umarł! Jak Go Wkszesić Domowym Sposobem?

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż na moim kompie ciąży jakaś klątwa i jak się dotknę czegoś w środku od razu się psuje. Ale przejdźmy do rzeczy kupiłem sobie nowa obudowę, chciałem wsadzić kompa do nowej obudowy i wsadziłem i chyba wygiełęm 2 kondensatory, jak podłaczyłem kompa chce odpalic nic patrze na diode gotowości w środku nie świeci się patrz wszytko dobrze podłączone i wyglądało na dobrze. NA drugi dzień wsadziłem wtyczki od prądu i jest sukces prąd dochodzi ale gdy komputer startuje szuuuuu rusza 2 wiatraczki od cpu i gpu i zaraz przestają i komputer się wyłącza. Myślę jak go naprawić domowym sposobem bo idą święta zanim z naprawy wróci to z 2 tygodnie. Jeśli miał bym pewność że to kondensatory mój tata by mógł przylutować nowe bo się zna na elektronice.

@down

mógł byś bardziej sie rozpisać??;p raczej się nie zwiera bo testowałem na chłodno czyli pozaobudową

o taki miernik chodzi ??

http://allegro.pl/item324906337_miernik_83...ia_wysylka.html

Edytowane przez Jabolewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak taki miernik a nawet może byc tańszy bo bywają [tutaj], jak tata się zna to będzie wiedział o co biega ;-) a jeśli idzie o zwieranie to może się zwierać płyta z obudową i dlatego czasem trzeba odizolować za pomocą tych podkładek płytę główna od kołków montażowych (takie podkładki powinny być w komplecie ze śrubkami montażowymi obudowy) i posprawdzaj czy są prawidłowo powpinane kabelki od obudowy do płyty głównej.

Edytowane przez Bolek_Lodz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 6 godzinach męczenia się z przerwami doszedłem do consensusu problemu, gdy za mocno przykracałem płytę coś robiło zwarcie poczułem po zapaszku palącej się ... jak to nazwać kompa podłożyłem papierową kartkę miedzy obudowę i odwróciłem plecy obudowy bo za daleko były wejścia na śrubki i jest oki trzyma się lekko na 2 śrubkach tylko, że jest problem bo temperatura proca wzrosła o 6 stopni a specjalne kupiłem obudowę z tubą na procka i 3 wiatrakami razem z moim jednym starym i jest [gluteus maximus] bo nie chce dochodzić do 70 stopni w stresie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi