Mielu Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) Niedawno zakupiłem na allegro płyte gł. gigabyte GA-K8NSC-939 i athlona 64 3500 + . Mój problem dotyczy regulacji wentylatora boxowego ,który cały czas chodzi na full. W jaki sposób mam zmienić jego predkośc w biosie żadnych ustawień dotyczących zmniejszenia obrotów nie zauważyłem ( jest jedynie monit temp i obrotów ale nie ma opcji zmniejszenia obrotów) . Myślałem że regulacja obrotów jest sterowana za pomocą płyty gł. ale jeśli tak jest to czemu ciągle chodzi na 3000 obrotów a temperatura procesora wynosi 23 st. Może ktoś ma jakieś pomysły albo sugestie co można zrobić żeby zmniejszyć obroty wentyla P.S bios wgrany na płycie to F8 czyli najnowszy . Edytowane 20 Marca 2008 przez Mielu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Ctrl+F1 w BIOSie dałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Nie ma w biosie takiej opcji, ja używam do tego regulatora obrotów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...