decklen Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Co sie u Was dzieje jeśli ustawicie mnożnik na 13 U mnie jest tak jakby on był nie 13 tylko 5 i pokazuje 665 Mhz i tak właśnie idzie czy na innych mobo teżtak jest czy to urok MSI ??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 BO maja zablokowany chyba mnoznik pow.12,5 :[[[[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skool Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 yep maja zablokowany mnoznk powyzej 12.5 ja mam tak samo na Asusie tyle ze mi pokazuje 833mhz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Na starszych płytach mnożnik jest zablokowany na 12,5. Na nowszych (Abit NF7S) działają też wyższe mnożniki bez konieczności przepalania mostków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skool Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 hmm czyli moj ASUS A7N8X Deluxe na nforce2 to starosc ? :D hyhy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 hmm czyli moj ASUS A7N8X Deluxe na nforce2 to starosc ? :D hyhy a moj abit to nowosc :) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Hehe:) Miałem na myśli płyty z 5bitową obsługą mnożnika. Oprócz Abita ma to CHYBA jeszcze Msi. Tweraz to chyba jasne. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Co sie u Was dzieje jeśli ustawicie mnożnik na 13 U mnie jest tak jakby on był nie 13 tylko 5 i pokazuje 665 Mhz i tak właśnie idzie czy na innych mobo teżtak jest czy to urok MSI ??????? Jak ustawie 13, to mam 12,5 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Co sie u Was dzieje jeśli ustawicie mnożnik na 13 U mnie jest tak jakby on był nie 13 tylko 5 i pokazuje 665 Mhz i tak właśnie idzie czy na innych mobo teżtak jest czy to urok MSI ??????? Jak ustawie 13, to mam 12,5 :) Jak ustawie na 13x to mam Black Obraz... ;] A tak w ogóle to ajsi CHYBA bredzisz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilek Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Mam to samo na MSI KT4V na X 14 i X 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Co sie u Was dzieje jeśli ustawicie mnożnik na 13 U mnie jest tak jakby on był nie 13 tylko 5 i pokazuje 665 Mhz i tak właśnie idzie czy na innych mobo teżtak jest czy to urok MSI ??????? Na Epoxie 8K5a2 mam tak: x13 - jest x12,5 x14 - jest x5 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Co sie u Was dzieje jeśli ustawicie mnożnik na 13 U mnie jest tak jakby on był nie 13 tylko 5 i pokazuje 665 Mhz i tak właśnie idzie czy na innych mobo teżtak jest czy to urok MSI ??????? Na Epoxie 8K5a2 mam tak: x13 - jest x12,5 x14 - jest x5 8O No i co w tym kurde dziwnego? Musisz miec zmieniona konfiguracje mostkow L3, zeby plyta interpretowala mnozniki jako te powyzej 12,5x Juz nie wiem ile razy podawalem tego linka www.ocinside.de Workshop Throughbread Painting :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Moj stary JIUCB 0251 wstawal na 13, 14, 15, nawet na 16*128. A nic przy procku nie kopałem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 A tak w ogóle to ajsi CHYBA bredzisz... Nic nie bredze. Spójrz w podpis. Procek to JIUGB 0251 XPMW, więc raczej nic szczególnego. Nie był modyfikowany w żaden sposób. Wychodzi na to że to płyta daje takie możliwości. :twisted: To ABIT NF7-S rev.1.2. Napisałem że na nowej płycie MSI, chodziło mi oczywiście o płytę na nforce2, też to może działać. Gdzieś czytałem, że one również mają 5bitowe ustawianie mnożnika, niewiem jak to inaczej nazwać. Co do MSI to niech potwierdzi to ktoś kto ma tą płytę. Tak czy inaczej u mnie działa :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Co sie u Was dzieje jeśli ustawicie mnożnik na 13 U mnie jest tak jakby on był nie 13 tylko 5 i pokazuje 665 Mhz i tak właśnie idzie czy na innych mobo teżtak jest czy to urok MSI ??????? Na Epoxie 8K5a2 mam tak: x13 - jest x12,5 x14 - jest x5 8O No i co w tym kurde dziwnego? Musisz miec zmieniona konfiguracje mostkow L3, zeby plyta interpretowala mnozniki jako te powyzej 12,5x Juz nie wiem ile razy podawalem tego linka www.ocinside.de Workshop Throughbread Painting :P Spider trza było podać ten linki.... TENTENTEN Nie każdy shprecha po niemiecku... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Moj stary JIUCB 0251 wstawal na 13, 14, 15, nawet na 16*128. A nic przy procku nie kopałem :) Z tym mnoznikiem to w ogole dziwna sprawa. Wczesniej mialem 8KHA+ i za cholere nie moglem ustawic mnoznika wiekszego jak 12,5. Na plycie 8K9AI udalo mi sie ustawic 15,5. Bez bawienia sie mostkami. Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Moj stary JIUCB 0251 wstawal na 13, 14, 15, nawet na 16*128. A nic przy procku nie kopałem :) Z tym mnoznikiem to w ogole dziwna sprawa. Wczesniej mialem 8KHA+ i za cholere nie moglem ustawic mnoznika wiekszego jak 12,5. Na plycie 8K9AI udalo mi sie ustawic 15,5. Bez bawienia sie mostkami. Pzdr Czlowieku, poczytaj wyzej, nie bedziesz sie dziwil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...