Logitech! Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Witam...przymierzam sie do zainstalowania Linuxa, nigdy jeszcze niemialem doczynienia z tym systemem ....zalezy mi zeby jak najlepiej robudowany graficznie i latwy w obsludze....wersja pl.... JAKIES PROPOZYCJE ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonatan007 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) Skoro ma to być twój pierwszy Linux to proponuję Ubuntu. Jest bardzo proste w obsłudze, a po włączeniu wszystkich efektów graficznych prezentuje się naprawdę ciekawie. Edytowane 20 Marca 2008 przez Jonatan007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Ja proponuję Mandrivę na początek. Prostszego i bardziej "windowsowskiego" linuksa nie znajdziesz. Co nie oznacza, że jest to dobra dystrybucja. Osobiście dla mnie najlepszy jest Suse. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Ja również polecam Ubuntu jako najprostszą w obsłudze i konfiguracji dystrybucje. Jeżeli masz neostrade to nie będziesz miał problemu z netem, do sterów od grafiki wystarczy program Envy, a efekt kostki syci ;] Sam sie kilka dni temu przesiadłem na Ubuntu i wiem jedno, do Windowska wróce tylko kiedy będę robił prezentacje do matury, żeby mieć pewność ze na Office zadziała (nie to że w OO nie mam pewności, po prostu zwykly Office jest dla mnie jakoś lepszy w obsłudze). Poza tym, ja do Win nie wracam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Piszesz tak po Ci się spodobał ubuntu:P Ja też tak miałem jak się przesiadałem. Aktualnie mogę bez problemu pracować na obu systemach, ale wole ubuntu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 jakilinux.pl - chyba najlepsze lekarstwo na Twój problem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczakov Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jak juz koledzy wyzej napisali na poczatek Ubuntu bedzie wporzadku. Swietna dokumentacja i ilosc uzytkownikow pozwoli szybko zaradzic ewentualnym problema. Jesli jednak za mainstreamem nie podazasz, to polecam: - Elive - Sidux - Linux Mint Przy pomocy paczek jezykowych z wiekszosci dystrybucji da sie zrobic wersje pl. Co do szaty graficznej, to zalezy od srodowiska graficznego zastosowanego w danej dystrybucji, ale nie ma co zbytnio sie tym sugerowac, gdyz do kazdej odmiany linuxa da sie dograc alternatywne srodowska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...