humax5400 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Witam, Jest taki problem. Kolega ma nowy komputer z dyskiem SEAGATE Barracuda 250GB Sata 2 16MB (zapis prostopadły). Reszta komputera wygląda tak: Intel Dual Core 2160 Asus P5K Pro 2x1024 Corsair XMS Chieftec 400W Asus GeForce 9600GT Problem w tym, że podczas włączania komputera pojawia się komunikat "No hard drive detected". Najdziwniejsze jest to, że zainstalowałem Windowsa bez problemu, i bez problemu on sie uruchamia. Ale po ekranie post, zawsze sie pojawia napis "No hard drive detected" , po chwili znika, i ładuje się Windows. Spotkał się ktoś z czymś takim ? Czym to może być spowodowane, i jak można wyeliminować ten błąd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek_Lodz Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 podociskać kable od dysku ewentualnie pozmieniać porty doinstalować sterownik sata dla płyty głównej sprawdzić płytę główną - asus 5pk jest nieudaną konstrukcją i często ląduje w serwisach gwarancyjnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Przecież napisałem, że to się pojawia po ekranie Post, ale Windows działa (Xp SP2). W jaki sposób mogę ją sprawdzić ? Co do tej nieudanej konstrukcji, to samo można powiedzieć o MSI z twojego podpisu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Wyłączyć kontroler IDE od dysku ATA, którego nie ma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek_Lodz Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Powiedzieć można... tyle, że około 30% płyt asusa serii p5k ląduje w serwisach gwarancyjnych co nie zmienia faktu, że jak się trafi taką z tych 70% to nie ma powodów do narzekań płyta dobra jak każda inna :-) Ale nie wpadajmy we panikę... może takjak napisano powyżej wystarczy cos przepstryknąc i będzie śmigać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Wyłączyć kontroler IDE od dysku ATA, którego nie ma ? Tak dysk jest SATA. Na IDE nie ma nic. Wiesz może jak ta opcja się nazywa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Tak dysk jest SATA. Na IDE nie ma nic. Wiesz może jak ta opcja się nazywa ? A instrukcja byla w raczkach? Czy moze jakies problemy ze zrozumieniem tekstu czytanego. Myslisz ze wszyscy tutaj maja instrukcje do kazdej plyty wykute na pamiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Nie mam bo to nie moja płyta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...