kowalek85 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Mam pytanie do ludzi co znają się na rzeczy by spróbowali rozwiązać mój problem. Na początek przedstawię schemat połączenia mojej sieci: Teraz opis problemu: - komputer numer 1 ma bezproblemowe szybkie połączenie z internetem gdy komputer numer 2 nie jest podłączony - komputer numer 1 łączy się z internetem lecz bardzo wolno gdy komputer numer 2 jest podłączony - komputer numer 2 ma zawsze dobre, szybkie połączenie z internetem - prędkość ogólna wyjścia to 1Mbps Moje pytanie brzmi: Co zrobić by komputer numer 1 miał przyzwoitą prędkość połączenia przy zalogowanym komputerze numer dwa? Podjęte kroki i sugestie: - Przejrzałem w przód i tył możliwości ustawiania routera i nie znalazłem opcji przydziału/podziału łącza między użytkowników. - Zainstalowałem cFos'a w celu odpowiedniego kierunkowania ruchu w sieci, jednak nie przyniosło to efektów. - Czy istnieje jakiś inny program, którym mogę zarządzać siecią (próbowałem tego PRTG - Paessler Router Traffic Grapher 6.1.0.756/757, ale jestem chyba zbyt zielony co by w tym coś ustawić)? - Czy kupienie karty WIFI USB do komputera numer 1 może pomóc? Za udzieloną pomoc z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...