Skocz do zawartości
marcin1ja1

Drugi Rdzeń Obciążony Cały Czas Na 90%

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z moim procesorem. Drugi rdzeń pracuje cały czas na 90% obciążeniu mimo że w zakładce procesów "proces bezczynności" jest na 99%.

Zauważyłem, że jak włączę tryb uśpienia i wybudzę go drugi rdzeń pracuje normalnie.

Jeżeli nie zrobię uśpienia to zazwyczaj komp się zawiesza po 5-30min. Temp na procesorze wynosi około 50 stopni.

Mój procesor to AMD Athlon64 X2 3800+ pod s.939 (2 GHz).

Pamięć została sprawdzona Memtestem, który nic nie wykazał.

Jutro włączę testowanie dysku twardego oraz karty graficznej.

PS Niedawno miałem problemy z trojanami, ale zostały już wszystkie usunięte (czyste logi z ComboFix'a i HiJacka) Avast i Kaspersky nie wykrywają nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam problem z moim procesorem. Drugi rdzeń pracuje cały czas na 90% obciążeniu mimo że w zakładce procesów "proces bezczynności" jest na 99%.

Zauważyłem, że jak włączę tryb uśpienia i wybudzę go drugi rdzeń pracuje normalnie.

Jeżeli nie zrobię uśpienia to zazwyczaj komp się zawiesza po 5-30min. Temp na procesorze wynosi około 50 stopni.

Mój procesor to AMD Athlon64 X2 3800+ pod s.939 (2 GHz).

Pamięć została sprawdzona Memtestem, który nic nie wykazał.

Jutro włączę testowanie dysku twardego oraz karty graficznej.

PS Niedawno miałem problemy z trojanami, ale zostały już wszystkie usunięte (czyste logi z ComboFix'a i HiJacka) Avast i Kaspersky nie wykrywają nic.

Masz chyba brak jakiegos patcha do systemu. Wiem ze AMD sie z tym borykalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi