JaX_CCC Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Witam Mam mały dylemat co do podłączenia drugiej chłodnicy do mojego układu. Mianowicie zastanawia mnie fakt w którym miejscu ją umieścić. Chłodnica Cooltek 2x120 pójdzie na top a Innovatek Radi-Single zajmie jej miejsce. Mam dwa schematy jak wszystko zmontować: 1) pompka>Chipset>CPU>2x120>1x120>rez>pompka 2) pompka>chipset>2x120>CPU>1x120>rez>pompka Czy może ktoś sprawdzał u siebie albo ma takie info iż podobnie jak w przypadku rozmieszczenia bloków rozmieszczenie chłodnic nie ma znaczenia? Chodzi mi o to że w przypadku 2) wodę zaraz po wyjściu z chipsetu by chłodziła chłodnica 2x120 a po wyjściu z CPU chłodnica 1x120. Chłodnice mają różną wydajność stad moje wątpliwości. Dzięki za pomoc Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Znowu...kolejność elementów w układzie nie ma ŻADNEGO znaczenia... Close :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwisu Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 tu raczej liczy się powierzchnia indukowania ciepła niż kolejność klocków. kazdy bloczek ma okresloną wydajność. a zeby zwiekszyc efektywnosc należy zmniejszyc temp wody. i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...