Rafciooo Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 (edytowane) Witam kupiłem sobie Linksysa WRT54GL i nie umiem się przez niego połączyć z netem... IP mam stałe... Gdy mam neta podpiętego do kompa bezpośrednio to mam taką konfigurację: KLIK W routerze skonfigurowałem na Static IP w taki sposób: KLIK Przy takiej konfiguracji na kompie nie umiem się połączyć z internetem... Mam wyłączone wszystkie Firewalle... Pomóżcie! Edytowane 21 Marca 2008 przez Rafciooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 zmień na komputerze w właściwościach ip aby korzystał z dhcp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciooo Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 (edytowane) A możesz mi napisać jak to zrobić bo nie jestem w tym za dobry? :P Może to też ważne bo dostawca ma uwierzytelnianie MAC więc go sklonowałem na routerze... EDIT: Chodzi o to? KLIK Edytowane 21 Marca 2008 przez Rafciooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciooo Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Zainstalowałem tomato i po tym stwierdziłem że WAN mi działa normalnie do routera (odbiera dobre IP, bramy, itp.) ale problem jest chyba w dalszym przekazaniu łącza bo na kompach juz nie mam neta :/ POMÓŻCIE PLS! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 może trzeba podbić TTL :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciooo Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 a możesz mi powiedzieć gdzie/jak to zrobić?? :) (sry ale to mój pierwszy router) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Advanced -> Conntrack / Netfilter -> Miscellaneous -> +1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciooo Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Dzieki PartyBOY a teraz pytanie kolejne: jak zrobić żeby dawał też neta do mojego 2giego kompa? Oki już mam :) Dzięki wszystkim co tu pisali za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciooo Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Aha jeszcze jedno :) Wie ktoś jak skonfigurować router w Tomato żeby łączył się przez proxy? Bo mam na sieci limity downloadu na tydzień a jak przez proxy idzie to mi się nie wlicza do limitu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...