Skocz do zawartości
Ns5

Problem Z Gr Pro 900 ?(4x1gb)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam na pewnym forum mi nikt narazie nie pomogl wiec licze na was zacytuje swojego posta z tamtad :)

"Ja mam troszke inny problem :szczerbaty: testowalem pamieci na 1000MHz Cl4 PL6 i wszyslo 7780MB/s(2.25V) przy 1066MHz Cl5 PL6 wyszlo (uwaga!) 7830MB/s(2.22V) :zabija wzrokiem: przy 1066MHz CL 5-4-4-12 PL6 jest to samo co z 1066MHz CL5 PL6 wyniki odczytu roznice sie o okolo 10MB na + (i tez potrzebuja 2.22V) a przy 1125MHz Cl5 PL6 wyszlko (teraz najlepsze) ponad 8500MB/s :szczerbaty: ale pamieci potrzebuja do pracy az 2.32V! i plyta botuje czasem po kilka razy ale stabilnie jest :lol4: ! (2h pod orthosem prio 10 i 2 dni testow typu gry i normalne urzytkowanie jest ok) przy 1000MHz CL4 PL5 wszyslo 8040Mb/s(2.3V)... co jest nie tak :wacko: no i troszkje duze V memki potrzebuja do pracy,pamieci wymienialem(bo padla kostka) i te "co przyszly" popsuly mi zabawe poprzdzednio pamieci robily 1111 przy 2.1V :szczerbaty: (30 min orthosa na prio 9 a teraz nawet nie odpala :ph34r: )(co prawda byly 3x1 GB a nie 4x1GB...) jak potrzeba to mam spisane oznaczenia ze wszystkich :P Z gory dzieki za pomoc i szybka Odpowiedz"

Plyta to Gigabyte P35-DS4 Rev 1.0 bios F11 Pamieci to GR PRO 900 pamieci mialy 3 dni jak przyszly nowe i zamontowalem je kostka padla po godzinie pracy z czego polowe zywotu spedzila z orthosem jak wyrzej pisalem :) w ten weekend mam zamiar testowac wszystkie pamieci z osobna aby sprawdzic czy moze jedna kostka nie jest jakas slaba przez co reszta musi cierpiec ;/ ( Sry za bledy i ort)( timingi przy 1066 5-4-4-12 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...d58c6061cd.html )

EDIT:Po 4-rech meczacych godzinach :P wyszlo na to ze na MCH bylo za malo V :mur: brakowalo mniej wiecej 0.07V :damage_wall: :lol:

Edytowane przez Ns5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi