ironreiker Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Mam zainstalowana mandrive 2008 x2, nie moge jej usunac, to znaczy nie moge sie pozbyc lilo/grub , ponoc mandriwa jedzie na lilo prubowałem wpisywac jako admin lilo -u i wyskakuje mi ze nieznana komenda, doczytałem sie ze moze byc tez grub wlazlem na niego odpalilem helpa ale tam nic nie ma jak go usunac. problem w tym ze od pory jak instalowałem linuxa nie moge zabotowac z cd ani niczego z czego mógłbym skozystac by naprawic mbr, cdxp nie chwyta tak samo jak dvd visty dvd linuha, jedyne co zaskakuje to slax z usb. Mam za duzo prac na viscie by pozwolic cobie na jej usuniecie. jest jakas mozliwosc by przywrucic oryginalny zawartosc mbr z poziomu windows? tak bym mógł wyciepać linuxa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironreiker Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Mam zainstalowana mandrive 2008 x2, nie moge jej usunac, to znaczy nie moge sie pozbyc lilo/grub , ponoc mandriwa jedzie na lilo prubowałem wpisywac jako admin lilo -u i wyskakuje mi ze nieznana komenda, doczytałem sie ze moze byc tez grub wlazlem na niego odpalilem helpa ale tam nic nie ma jak go usunac. problem w tym ze od pory jak instalowałem linuxa nie moge zabotowac z cd ani niczego z czego mógłbym skozystac by naprawic mbr, cdxp nie chwyta tak samo jak dvd visty dvd linuha, jedyne co zaskakuje to slax z usb. Mam za duzo prac na viscie by pozwolic cobie na jej usuniecie. jest jakas mozliwosc by przywrucic oryginalny zawartosc mbr z poziomu windows? tak bym mógł wyciepać linuxa?problem rozwiazany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 To może napisz co zrobiłeś. Może się komuś przyda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...