Iglak Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Co sądzicie o napędach CD-RW+DVD-ROM :?: :?: :?: Mam trochę kasy i może warto sobie taki napęd kupić :?: Prędkość odczytu i zapisu nie jest oszałamiająca, ale chyba wystarczy? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Ja ci tego nie polecam. Nie wiem jak z napędami innych firm, ale ricoha to już napewno raczej nie kupuj miałem pożyczone dwa modele różne i zawsze miałem problemy z niektórymi nero nie chcą działać psują dużo płytek a na niektóre wogle nic nie mogłem nagrać, np esperanzy i verbatimy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Iglak powieci jedno, nie oplaca sie montowac takiego comba bo napewno bedziesz miec z tym problemy. Takie urzadzenie jest zabardzo skomplikowane. Lepiej juz kupic sobie odzielnie DVD-ROM i CD-RW. Moze nawet wyjdzie taniej a bedziesz miec pewnosc ze nic ci nie bedzie szwankowac i napewno za cene combo kupisz sobie oddzielnie te urzadzenia o wiekszej wydajnosci. Ostatnia zaleta jest to ze masz 2 czytniki CD-ROM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 LG Combo kosztuje ok. 390 zeta 8O 8O ! DVD-ROM-220zł + nagrywara z jakieś 350 - to trochę drogo :!: Zapytam jutro w sklepie 8) jak z awaryjnością tych Combosów :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Jak chcesz to kupuj tylko nie mów że cie nie ostrzegaliśmy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Co sądzicie o napędach CD-RW+DVD-ROM :?: :?: :?: Mam trochę kasy i może warto sobie taki napęd kupić :?: Prędkość odczytu i zapisu nie jest oszałamiająca, ale chyba wystarczy? pozdrawiam Mam combo Samsunga - no i jest takie sobie. DVD używałem tylko raz, więc tak naprawdę nie jest mi potrzebne. W moim przypadku leprza byłaby nagrywarka DVD, aale taka jest strasznie droga. No i niby obsługuje CD i DVD oraz nagrywa CD, ale jest to kiepskie DVD, kiepski odtwarzacz CD i kiepska nagrywarka. Jeżeli na prawdę potrzebujesz napędu DVD oraz nagrywarki, a nie przeszkadzają ci niskie parametry, oraz zależy ci na kasie - to bierz napęc Combo. Osobiście odradzam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Ja mam LG 12x8x32x8x od miesiąca i jestem bardzo zadowolony 75 płytek wypalonych z tego wszystkie OK na max prędkości- audio nagrywam na 8x, bo gdzieś czytałem, że im mniej tym lepiej, ale spróbuję następnym razem na maxa. Cena tej maszynki to trzysta parę złotych i uwaga 2 lata gwarancji!!!! Osobiście polecam!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Bardziej mi zależy na DVD niż na nagrywarce, ale dobrze mieć jedno i drugie :!: Dlaczego DVD w Combo jest gorsze :?: chodzi o prędkość DVDx8 :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Bardziej mi zależy na DVD niż na nagrywarce, ale dobrze mieć jedno i drugie :!: Dlaczego DVD w Combo jest gorsze :?: chodzi o prędkość DVDx8 :?: :?: :?: Dlatego, że ma słabe parametry. W zasadzie nie chodzi o DVD, tylko o nagrywarkę - comba są znacznie gorsze od osobnych nagrywarek (tych lepszych oczywiście). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Bardziej mi zależy na DVD niż na nagrywarce, ale dobrze mieć jedno i drugie :!: Dlaczego DVD w Combo jest gorsze :?: chodzi o prędkość DVDx8 :?: :?: :?: Dlatego, że ma słabe parametry. W zasadzie nie chodzi o DVD, tylko o nagrywarkę - comba są znacznie gorsze od osobnych nagrywarek (tych lepszych oczywiście). Gorsze parametry tzn psuje więcej płyt, czy czegoś nie przegrywa np. gier? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 Gorsze parametry tzn psuje więcej płyt, czy czegoś nie przegrywa np. gier?Moga sie czesciej psuc, maja mniejsza szybkosc nagrywania, moga niektyrych rzeczy nieprzegrywac. Jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego :wink: Bardziej oplacie sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> oddzielne napedy bo: 1. Beda wydajniejsze 2. Mniej awaryjne 3. Bedzie sie mialo 2 napedy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 A więc tak, kupię DVD-ROM, bo dzisiaj w sklepach Combosy mi odradzali. Co sądzicie o LGx16 za 215 zł :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 A więc tak, kupię DVD-ROM, bo dzisiaj w sklepach Combosy mi odradzali. Co sądzicie o LGx16 za 215 zł :?: Nie mam specjalnego zaufania do LG. Moze pomysl o drozszym (niestety) Pionierze (chyba najlepsze) lub Toshibie. Pprzy okazji ktos ma lub slyszal jak sie sprawuje DVD LiteOn'a ? Nagrywarki swietne a DVD? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 A więc tak, kupię DVD-ROM, bo dzisiaj w sklepach Combosy mi odradzali. Co sądzicie o LGx16 za 215 zł :?:Tak jak kolega wyzej odradzam LG. Lepiej doplacic 10zl (przeciez to nie majatek) i miec Samsunga albo Lite-on. Co do Lite-on to z tymi napedami jak narazie nie ma problemow (pytalem sie na WGK) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 I jest w sumie zadowolony. Nagrałem na niej 40 płyt i wszystkie ok. Mam problem z overburningiem( Nero pokazuje, że jest aktywny, ale nadpalić nie chce- nie wiem, co z tym robić :( Ale jestem zadowolony. 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 A więc tak, kupię DVD-ROM, bo dzisiaj w sklepach Combosy mi odradzali. Co sądzicie o LGx16 za 215 zł :?: Mam tego LG x16 x48 W sumie to ciezko powiedziec czy jest dobry , czy nie. Czyta w zasadzie wszystko, to plus , ale : 1 - jest glosny 2 - grzeje sie sqbany mocno 3 - dosc mocno wibruje, chcialem wymienic, ale okazalo sie ze taka ich uroda :( Mimo wszystko polecalbym Pioneera, to naprawdea zajebisty naped, qmpel poczekal troszke dluzej ode mnie i qpil, cichutki (jak na DVD) i chodzi normalnie, nie jak z dodatkowym wibratorem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 8 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2002 jak Jack tez nie polecam takich napedow. Lepiej kupic sobie dvd i cd-rw oddzielnie bo naped to chyba masz. Co prawda drozej cie to wyjdzie ale na lepsze wyjdziesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...