Skocz do zawartości
Lagier

Fullcover Na 8800gs Jakieś Sugestie/pomysły?

Rekomendowane odpowiedzi

Witka!

napotkał ktoś może już na fullcover pasujący na 8800GS? może ktoś coś wie o planach tworzenia takowego? Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł lub sugestie zapraszam do dyskusji. Myślę, że topic przyda się nie tylko mnie.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jest prawie OK... obawiam się tylko, że wystający element z prawej strony mocujący top będzie haczył o kondziory na 8800GS... luknij na poniższą fotę

post-1186-1206223943_thumb.jpg

można go zawsze usunąć , nie powinno wpłynac na szczelność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie miałem nexxosa w łapkach więc trudno mi powiedzieć. Z fotek wywnioskować można, że uszczelka biegnie sporo dalej więc powinno zagrać...

EDIT:

faktycznie nie powinno być problemów ze spasowaniem. Po zeszlifowaniu tego rogu nic się nie powinno zmienić jeżeli chodzi o szczelność. Czyli generalnie jeden typ mamy, ktoś jeszcze ma jakiś pomysł?

post-1186-1206224918_thumb.jpg

Edytowane przez Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko to PCB na fotce przypomina 8800GT, wiec tutaj nie bedzie tak zle, ale z tego co widzialem karty Palita na przyklad maja nieco inne rozmieszczenie pamieci, wiec na nia za bardzo pasowac taki bloczek nie bedzie...

W topicu na temat 8800GS fotka z zielonym pcb click

EDIT:

@Lagier jakiego producenta jest to PCB do ktorego dales fotke? Planuje zmiane karty, ale jako ze nie mam czasu na granie 8800GT jest taka srednia inwestycja, za to na 8800GS mogl bym sie skusic, tylko wlasnie pod warunkiem ze moj bloczek na nia wejdzie (Koolance VID-NV2-L06), a podejrzewam ze na ta nie bylo by problemu z zalozeniem go.

Edytowane przez jedras77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko to PCB na fotce przypomina 8800GT, wiec tutaj nie bedzie tak zle, ale z tego co widzialem karty Palita na przyklad maja nieco inne rozmieszczenie pamieci, wiec na nia za bardzo pasowac taki bloczek nie bedzie...

W topicu na temat 8800GS fotka z zielonym pcb click

EDIT:

@Lagier jakiego producenta jest to PCB do ktorego dales fotke? Planuje zmiane karty, ale jako ze nie mam czasu na granie 8800GT jest taka srednia inwestycja, za to na 8800GS mogl bym sie skusic, tylko wlasnie pod warunkiem ze moj bloczek na nia wejdzie (Koolance VID-NV2-L06), a podejrzewam ze na ta nie bylo by problemu z zalozeniem go.

tak jak pisze Arni to XFX w wersji Alpha Dog Edition. Koolance faktycznie powinien pasować. Ja się jednak mocno zastanawiam nad Alphacoolem. Strzeli się mu mały modzik i powinnno być gites.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi