derdan Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Witam, Mam problem z pamięciami Mushkin DDR2 PC8000 1000MHz CL5.0 - nie chcą się kręcić w żadną stronę i zawsze pracują z prędkością 800MHz. Przy próbie jakiejkolwiek zmiany (BIOS/uGuru) następuje zwis. Moja Płyta to Abit IX38 Quad GT a procek Core 2 Quad Q6600. Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam, Derdan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 To może powiesz co robiłeś że się nie chce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gargamell Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) A podniosłeś napięcie na tych memkach ? :E Podajże wszystkie pamięci >800MHz na starcie tak mają 800MHz CL5, i tak też było w moim przypadku... Edytowane 22 Marca 2008 przez Gargamell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Witam, Mam problem z pamięciami Mushkin DDR2 PC8000 1000MHz CL5.0 - nie chcą się kręcić w żadną stronę i zawsze pracują z prędkością 800MHz. Przy próbie jakiejkolwiek zmiany (BIOS/uGuru) następuje zwis. Moja Płyta to Abit IX38 Quad GT a procek Core 2 Quad Q6600. Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam, Derdan Jakie masz spd???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciukacz Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 na forum mushkina polecaja tRFC 52 - masz takie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Powinno być z epp ,możliwe że yamo jako dystrybutor sprzedaje bez epp i z tym są takie problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derdan Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam, Wszystko pracuje na ustawieniach referencyjnych, a jakakolwiek próba zmiany kończy się brakiem reakcji ze strony maszyny. Poniżej wrzucam screeny z CPU-Z - mam nadzieję, że się przydadzą Martwi mnie jeszcze jedna rzecz - pełny test pamięci (przy starcie maszyny) nie przebiega prawidłowo - mniej więcej w połowie następuje restart - i tak w kółko. Pamięc sprawdziłem Memtestem i nie wykryto żadnych problemów. Pozdrawiam Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez derdan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Witam, Wszystko pracuje na ustawieniach referencyjnych, a jakakolwiek próba zmiany kończy się brakiem reakcji ze strony maszyny. Poniżej wrzucam screeny z CPU-Z - mam nadzieję, że się przydadzą Martwi mnie jeszcze jedna rzecz - pełny test pamięci (przy starcie maszyny) nie przebiega prawidłowo - mniej więcej w połowie następuje restart - i tak w kółko. Pamięc sprawdziłem Memtestem i nie wykryto żadnych problemów. Pozdrawiam Ustaw trfc 52 zpd biosu powinno być dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 sprawdz ramy w innym kompie ;] imho na auto powinny sobie dobrac takie timingi zeby podczas testow nie walic resetow ale priorytet trfc 52 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 jakie napięcie im podałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...