Skocz do zawartości
simon_feel

Pomocy! Brak Dzwięku W Tunerze Leadtek Pxdvr3200 H

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Bardzo prosze o pomoc!!

komp postawiony jest na: Płycie głownej ASUS P5E, Vista Ultimate 64bit. Kupiłem niedawno tuner Winfast pxtv1200 pod złącze PCI-E. zainstalowałem wszystkei stery swierzutkei pobrane prosto ze stronki - niestety tuner niegenerował dzwięku!! Razem to tunera dodawany jest programik PVR2 gdzie istnieje mozliwosc wybrania urzadzen audio- niestety zmiana czego kolwiek nieodnosila skutku. Dodam ze ustawienia w karcie dzwiekowej (SoundMax2) były wszystkei włączoen i ustawione na full! Równiez kombinacja kabli z dzwięku- do tunera była prawidłowo podłączona... - Poddałem sie :( odniosłem tuner do sklepu i poprosiłem o wymiane na model: PxDVR3200 H. I wtedy kolejny szok - Wszystko to samo, brak jakiego kolwiek dzwieku przy zapisanej audycji. Obraz ja knajbardziej ładany i bez zakłuceń, czel brak jakiego kolwiek audio.

DODAM ZE PODCZAS WYSZUKIWANIA PROGRAMOW TELEWIZYJNYCH SŁYCHAC NORMALNIE PROGRAM - SŁYCHAC PRZESKAKIWUJĄCE KANAŁY LECZ PO WYSZUKANIU I ZAPISANIU GO NIEMA :( :(

bARDZO PROSZE O POMOC!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A podłączyłeś kabelek od tunera do płyty głównej / karty dźwiękowej ? pod płytą główną masz wejście CD-IN - jeżeli pod nie podłączysz tuner to w opcjach programu jako źródło dźwięku musisz wybrać CD...

Jeżeli masz podłączone to zmień źródło sygnału ( chyba tak to sie nazywa ) na PAL-D ( klawiszem "H" podczas oglądania programu).

Mam ten tuner pxtv1200 - też z dźwiękiem się męczyłem, ale już go mam. Zrobiłem to co Ci doradzam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi