ukasz23 Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 witam, chciałem się poradzić kogoś, kto być może zna przyczynę faktu, z powodu którego laptop acer aspire 5315 (cel540 1.86, 1024, 120gb), ktorego zakupiłem poprzez allegro, wyłącza się właściwie bez powodu (z poziomu windows, przy niewymagającym zadaniu, czyli bez zbytniego obciążenia,). systemem jest vista home premium, niezawalona jeszcze. z góry dziękuje za pomoc!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Miałem kiedyś laptopa co robił tak jak mówisz. Bez powodu się wyłączał. Przyczyna okazało się uszkodzone gniazdo od wtyczki od zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 moze fabryka sie walnela i chlodzenie nie dziala jak nalezy, tudziez nie styka jak powinno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Jak miałem ACERA to miałem bardzo podobny problem. Dałem do serwisu niezależnego, i mówili, że wina chłodzenia. Myślę, że czyszczenie wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 jeżeli lap jest nowy to nawet nie ebdzie z czego go wyczyscic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1902 Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 A czy laptop wyłącza sie podczas pracy czy np zaraz po włączeniu? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz23 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 wlasnie potrafi sie wylaczyc podczas pracy, a nawet w uspieniu raz mi sie wylaczyl...chyba jednak wina zasilania, dobrze mysle?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1902 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 wlasnie potrafi sie wylaczyc podczas pracy, a nawet w uspieniu raz mi sie wylaczyl...chyba jednak wina zasilania, dobrze mysle?? Przeprowadź pewien test. Mianowicie: 1 włącz laptopa i zostaw go na jakaś godzinę. Może coś robić tylko żebyś nie wyłączał, nie wylogowywał i nie hibernował go. Następnie 2 znów włącz go i po jakimś czasie zamknij klapę. Prawdopodobnie włączy się stan uśpienia. Jak nie to przełącz go w stan wstrzymania i wybudź go i niech dalej chodzi. Obserwacje zapisz:) na forum:) W sumie to możesz zacząć od pkt.2 albo skrócić czas pierwszy. W zasadzie pierwszy jest tylko porównawczy do 2 wiec nawet jest zalecane zacząć od 2:) A gdy laptop już się wyłączy zauważasz że po lewej stronie na klawiaturze jest cieplejszy?? Albo w tym samym miejscu pod spodem? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Sorry, ze odkopuje (może zostanie dla potomnych), ale znam przyczynę tego problemu - jest to po prostu wada fabryczna. Moj 5315 zawsze wyłącza się po wyjściu ze stanu wstrzymania - nie włącza się wentylator na procku, ten się przegrzewa i lapek się wyłącza. Co ciekawsze u mnie po zmianie Celerona 530 na PDC T2310 problem znikł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...