Skocz do zawartości
stefan-10000

Radek 9000 Pro to dobra karta?

Rekomendowane odpowiedzi

Radek 9000 Pro to dobra karta? i czy warto zieniać GeForce4 Mx440 na Radka 9000Pro.Prosze o wasze opinie

Wymienił stryjek siekierkę na kijek :wink:

Jak chcesz zmieniać kartę to zmień na coś naprawdę porządnego min ti4200 lub radek 9500 . Po tej przesiadce poczujesz przyrost mocy a tak to nie warto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby lepiej poczekac, ale zalerzy jaki masz jeszcze sprzet, bo jesli masz np. proca 1000mhz to nie ma co czekac bi i tak mocy nie odczujesz, a jak chcesz zmieniac to kupuj lepiej nawet jakiegos taniego r9100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek 9000 Pro to dobra karta? i czy warto zieniać GeForce4 Mx440 na Radka 9000Pro.Prosze o wasze opinie

Jak chcesz zmieniać kartę to zmień na coś naprawdę porządnego min ti4200 lub radek 9500 . Po tej przesiadce poczujesz przyrost mocy a tak to nie warto

Ta a ty myślisz że ludzie srają pieniędzmi ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam to co mam /patrz opis/ i jestem bardzo zadowolony. Popieram kolegów, gdyż radki 9000PRO nie do końca są warte swojej ceny. Z moim było troszkę inaczej. Dałem za niego 460pln, a mam wersję która w Action kosztuje 520! Trafiłem go na WGK i od razu kupiłem. Odbiegłem troszkę od tematu, ale teraz odpowiem na twoje pytanie. Radek 9100 jest lepszy od 9000PRO.

W sklepie tweak.pl kosztuje jakiś nie firmienny 416zł, czyli na wgk lub jakiejś innej giełdzie komputerowej możesz dostać taniej. Szukaj, bo różnica pomiędzy maoim radkiem, a GF4 MX jest duża, ponieważ radek obsługuje o wiele więcej instrukcji. Przykładem może tu być 3D mark'03: GF 4 MX przechodzi w nim tylko jeden test a mój radek 3. Nie będę się rozpisywał dlaczego - poczytaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta a ty myślisz że ludzie srają pieniędzmi ??

Srać może nie srają :wink: chodzi mi bardziej o przyrost wydajności .Nie będzie on aż tak wielki wg mnie aby zamieniać w ten sposób .Co innego jest jakość obrazu ona poprawi się znacznie.Sam ostatnio przesiadłem się na kartę niby 2 razy wydajniejszą mx400->radek9000 i powiem ,że zdecydowałem się głównie z powodu jakości obrazu.Wyda się ok 200zl a przyrost wydajności ok 20% dla mnie nie warto.

A jak coś to brać 9100 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że to z innej beczki pytanie ale nie bedę zakładał nowego tematu.Czy lepiej kupić Gainwarda GF3Ti200 z myślą o kręceni go do poziomu Ti500 za 408zł czy SuperGrace'a 9100 lub Power Colora 9100 za ok.420zł.I czy będzie duża różnica w stosunku do GF4MX440???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że to z innej beczki pytanie ale nie bedę zakładał nowego tematu.Czy lepiej kupić Gainwarda GF3Ti200 z myślą o kręceni go do poziomu Ti500 za 408zł czy SuperGrace'a 9100 lub Power Colora 9100 za ok.420zł.I czy będzie duża różnica w stosunku do GF4MX440???

wes sobie poszukaj !!!

a co do radka to jesli chodzi o wydajnos to roznicy wielkiej nei bedzie bo na gfmx460 i tak nie miałes pixel ani vetrex shaders a tu radki sa własnie szybkie wiec jesli potrzebne ci sa shadery to mozesz soebei wymienic ale i tak bardziej bedzie sie opłacał 9100 jakis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuje troszke dolozyc i zakupic 8500le choc ostatnio widzialem go juz w takich cenach ze nawet niedokladajac mozna kupic. Ja za swojego szafira 8500le dalem tylko 370zl (choc z tego faktycznie dolozylem ok 170zl bo wymienilem z GF256 :))) i odrazu co to zmienilem mu taktowanie do pelnego 8500 a nastepnie zmienilem na 9100 i teraz chodzi gitez majonez.

Niestety ciezko dostac takowe juz teraz i czasem trzeba troszeczke poszperac za nimi ale z tego co wiem to przynajmniej w Gdansku da sie trafic w mniejszych sklepach kilka takowych kart.

a wracajac calkowicie do tematu, to jesli posiadasz kompa sredniej klasy i nie masz za duzo kapusty a zalezy Ci na ladnym TVout + dobrej wydajnosci to 9000pro tez moze byc i jest calkiem niezly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wybrałem 9100 :D, według mnie Gf3T200 nie jest wart swej ceny (oczwiście porownując go z r9100)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, 9000 pro jest teraz juz przestarzala - bierz 9100

jesli 9k jest przestarzala, to ciekawe co mozna powiedziec na 9100 - hehe

a tak powaznie to sie z kolega zgodze, tylko tak mi sie zahihotalo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, 9000 pro jest teraz juz przestarzala - bierz 9100

Nie gadaj głupot Lucky_Idiot, ja nie chcę bronic radka 2k, ale niemiecki chip powiedzial, że radek 9100 obsługuje tylko DX8.1, a radek 9k ma część z instrukcji DX9 /teścik DX9 ten w windzie przechodzi, czyli pokazuje ten kwadrat/. Dla graczy na pewno /przynajmniej na razie/ 9100 będzie lepszy od 9k. Mam tu na myśli czas do póki większość gier zacznie obsługiwać DX9.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co ci powiem ? zobacz recenzje na www.benchmark.pl - wynniki wydajnosci sie roznia o kilka procent. jak chcesz teraz wymienic to ti4200 bierz, a jak nie to poczekaj na cos lepszego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak po tym że kwadrat w Dx9 się pojawia doszłeś do tego że R9K obsługuje częściowo instrukcji Dx9 mój GF2MX też pokazuje kwadrat co nic nie znaczy. Chyba że będe mógł sprzedać moją grafe jako zgodną z Dx9 heh to by było niezłe (żartuje żeby nie było nieporozumień) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sadzac po ostatnich opoznieniach NV mialbym teraz klopot. Ale jezeli ktos obiecalby mi, ze za miesiac na 100% beda GF FX5200ultra w sklepach to w tym przedziale cenowym poczekalbym na niego. A jezeli nie to miedzy R8500LELELELE za 350 pln wolalbym R9000pro za 420pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak po tym że kwadrat w Dx9 się pojawia doszłeś do tego że R9K obsługuje częściowo instrukcji Dx9 mój GF2MX też pokazuje kwadrat co nic nie znaczy. Chyba że będe mógł sprzedać moją grafe jako zgodną z Dx9 heh to by było niezłe (żartuje żeby nie było nieporozumień) .

Chip tak podał, a to ze twój GF2 pokazuje kwadrat to tak trochę dziwne no nie :?: - następny patent Microsoftu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chip tak podał, a to ze twój GF2 pokazuje kwadrat to tak trochę dziwne no nie :?: - następny patent Microsoftu
Pokazuje tak samo jak z DX8 a pomimo to GF2MX zawsze zostanie kartą DX7 niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co wy gadacie z tym kwadratem on sie pokazuje nawet na rivie tnt2 bo sprawdzialem u kolegi a umnie tez sie poazkuje .A pozatym lepiej juz kup tego 9100 bo ja swojego kupilem w katowicach na gieldzie za 400 zł ale jeszze podaj jaki masz sprzeta co wy gadacie z tym kwadratem on sie pokazuje nawet na rivie tnt2 bo sprawdzialem u kolegi a umnie tez sie poazkuje .A pozatym lepiej juz kup tego 9100 bo ja swojego kupilem w katowicach na gieldzie za 400 zł ale jeszze podaj jaki masz sprzet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co wy gadacie z tym kwadratem on sie pokazuje nawet na rivie tnt2 bo sprawdzialem u kolegi a umnie tez sie poazkuje .A pozatym lepiej juz kup tego 9100 bo ja swojego kupilem w katowicach na gieldzie za 400 zł ale jeszze podaj jaki masz sprzet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sadzac po ostatnich opoznieniach NV mialbym teraz klopot. Ale jezeli ktos obiecalby mi, ze za miesiac na 100% beda GF FX5200ultra w sklepach to w tym przedziale cenowym poczekalbym na niego. A jezeli nie to miedzy R8500LELELELE za 350 pln wolalbym R9000pro za 420pln.

hmm a mi sie jednak wydaje ze niedotaktowany R8500 mam na mysli 250/200 , i tak jest lepszy od R9000pro (275/550)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...