Skocz do zawartości
bociczek

Komp Do 900zł

Rekomendowane odpowiedzi

Kumpel chce złożyć kompa i prosił mnie o pomoc. Piszę tutaj, aby poprosić o pomoc Was :). Czy bardziej się opłaca na AMD czy C2D? Podkręcania NIE będzie. I czy będzie kasa na 8800gs, czy tylko 8600GT Słonik+?

Pozdro.

/edit

Zapomniałem dodać, że ze starego kompa zostanie mu tylko nagrywarka DVD. (więc jakies 90zł do przodu ;). )

Edytowane przez bociczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już lepiej na 100% <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 7300GT, bo jest lepsza na wydajność i tańsza. Ja złożyłem swojego grata na X2 za 740zł. I myślę czy nie zrobić tego samego u niego ;).

AthlonX2 4200+

Gigabyte GA-MA61-S2L

2x 1GB GoodRam 800mhz

7300GT Sonic.

Do tego dysk 160gb za ~140zł

I stary zasilacz wtedy mu styknie (markowy 350W) i chyba będzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel Pentium Dual Core E2180 2.0 GHz (S775) BOX 229,-

Gigabyte GA-P31-DS3L 229,-

GoodRam DDR2 1GB 800MHz CL5 54,-

GeForce 8600 GT Palit 256MB HDTV & DVI (PCI-E) 259,-

Zasilacz Modecom MC-350ATX 2.0 PFC 106,-

SUMA: 877zł

Ceny aktualne z komputronika(tu skladalem bo na miejscu) sam taki zestaw mam!!! tu troche nowszy procek ale jest w promocji!! w crysisa na srdnich detalach 30 klatek spokojnie, wystarzy zmniejszyc detale paru rzeczy i mozna sie cieszyc z nawet 80 klatek :D :damage_wall:

Edytowane przez rafiozo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor Intel Pentium Dual Core E2160 1.8GH 1MB BOX -177zl

Płyta GigaByte GA-P31-DS3L-187zl

Pamięć DDR2 2x1GB PC5300 667MHz Kingston-102zl

Karta GeForce 8600GT Palit 256MB 128b Sonic+-290zl

Zasilacz Modecom MC-350ATX 2.0 PFC 106zl

Razem 862 zl

Zestaw po cenach z apollo . Na tym juz pograsz sobie płynie w crysisa na medium .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P5VD2-MX - 90zł :lol2:

ceny ze sklepow/allegro :lol2:

MaSell, czlowieku czy Ty masz swiadomosc co Ty proponujesz, i co on ma niby zrobic z ta plyta jak biedzie chcial chociazby lepszego procka zalozyc. Trzeba bylo odrazu zapraponowac do tej plyty 9800GX2. :lol2: I do tego alledrogo, reklamowales cos z takich sklepikow/krzakow/allegro.

Edytowane przez marecki48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaSell, czlowieku czy Ty masz swiadomosc co Ty proponujesz, i co on ma niby zrobic z ta plyta jak biedzie chcial chociazby lepszego procka zalozyc.

Np jakiego? E8400 działa, co ty tam chcesz jeszcze wsadzić? 9800gx2 bardzo chetnie do tej plyty, jednak z nieco lepszym prockiem - jak nie bedzie oc to po co lepsza? Miales ta plyte chociaz w rekach? Sprawia mniej problemow na codzien niz highendy po 500-1000zl

Tak reklamowalem i niejednokrotnie bylo lepiej niz w popularnych sklepach.

Aha i zakłada to sie ubrania a nie procki.

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Np jakiego? E8400 działa, co ty tam chcesz jeszcze wsadzić? 9800gx2 bardzo chetnie do tej plyty, jednak z nieco lepszym prockiem - jak nie bedzie oc to po co lepsza? Miales ta plyte chociaz w rekach? Sprawia mniej problemow na codzien niz highendy po 500-1000zl

Tak reklamowalem i niejednokrotnie bylo lepiej niz w popularnych sklepach.

:mur: i pewnie myslisz ze np.q6600 bedzie na niej dzialal, Ty widzisz jaka to ma sekcje zasilania? Zanim cokolwiek bedziesz mial zamiar napisac to piec razy sie zastanow, ludzie wyzej proponowali lepsze zestawy ktore miescily sie w zalozonej kwocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: i pewnie myslisz ze np.q6600 bedzie na niej dzialal, Ty widzisz jaka to ma sekcje zasilania? Zanim cokolwiek bedziesz mial zamiar napisac to piec razy sie zastanow, ludzie wyzej proponowali lepsze zestawy ktore miescily sie w zalozonej kwocie.

Zaraz wsadze q6600 i sprawdze ok ;) ? Akurat jest jeden pod reka :)

quady na asusowym 3fazowym zasilaniu smigaja z vcore 1.7v /4ghz+ i nic sie nie dzieje, to napewno bez oc wszsystko stanie w plomieniach :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hee :E

MaSell - widzę, że ktoś jednak nie dowierza Tobie...

Też starałem się podważyć opinię o tym Asusie ... również mi nie wyszło ;)

No i nie wiem jak zestaw z 8600GT może być lepszy od tego z 8800GS.

Jak ram tej samej klasy, zasilacz też....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi