Skocz do zawartości
DziubekR1

Fortron Fsp550-60plg

Rekomendowane odpowiedzi

No i tak jak obiecałem wstawiam fotki bebechów tego całkiem niezłego produktu.

Spoiler! Kliknij w poniższy kontener by otworzyć.

"Foty"

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Co prawda nie widać tego na zdjęciach ale wentylatorek jest firmy NIDEC.

Znalazłem w internecie opis tego wentylatorka Macie go dokładnie tutaj.

W skrócie Przepływ powietrza rzędu 40~45cfm a głośność w przedziale 34~38dBA.

Przepraszam, że nie odkręciłem tej blaszki która wszystko sprawnie zasłania ale to moje pierwsze podejście i byłem trochę "nieśmiały". Mam nadzieje że przy następnym podejściu pójdzie "sprawniej". Jakość zdjęć jest jaka jest bo były robione HP 735 który aktualnie na allegro stoi po 200zł sztuka. Robione w trybie Macro :] Pozdrawiam i mam nadzieje, że komuś się przydadzą i ewentualnie powiedzą coś o samym zasilaczu.

Edytowane przez siwy_bos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos jeszcze korzysta z tej zasilki i moglby cos o niej napisac? Wlasnie sie zastanawiam na d kuonem... Te 26a na lini 12v imponujace ;) Z zasialczami nie ejstem na czasie, na co jeszcze zwracac uwage pezy doborze?

ps: szukam testu zasilaczy 400-500w. Link prosilbym jezeli ktos widzial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos jeszcze korzysta z tej zasilki i moglby cos o niej napisac? Wlasnie sie zastanawiam na d kuonem... Te 26a na lini 12v imponujace ;) Z zasialczami nie ejstem na czasie, na co jeszcze zwracac uwage pezy doborze?

ps: szukam testu zasilaczy 400-500w. Link prosilbym jezeli ktos widzial.

Osobiście polecam. Zasilacz jest jak najbardziej ok. Tak jak napisałem wcześniej przyczepić się można do wentylatora i kabli. Są cholernie długie. (wtyczka +12V ma z ponad metr) Jeżeli lubisz porządek w obudowie to odpada.

Fajnie że koleś zjechał z ceny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No juz za 90zl mozna kupic. O dlugosc kabli sie nie obawiam, kupuje LBX-01B-B-B, a to duze bydle. Zasilacz juz dzis bym kupil, tylko dalej mam dylemat nowy GSP 400, czy ten Fortron. Jak napisales, to jest zasilka serwerowa pracujaca pewnie prze dlugi czas non-stop - pytanie jak dligi? Wszystko ma swoj czas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt jeszcze nie zauważył na zdjęciu wywalonego jednego z kondensatorów? Przyjrzyjcie się! Chyba po tym foto odpuszczę sobie tą zasiłkę....

http://img223.imageshack.us/my.php?image=zasilacz4sv2.jpg by siwy_bos

Edytowane przez FLUFIAR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Dzisiaj przypadkiem zauważyłem ten temat. Kupowałem jakieś 2 tyg temu tą zasiłke dla kumpla. Egzemplarz, który dostałem wyglądał na nówkę - rozbierałem go, bo nie był zaplombowany - i moge śmiało stwierdzić, ze to nówka - zero kurzu w środku. Kable były jakiś kombinowane(fakt, ze strasznie długie), ale molexy były dolutowane, a PEG i SATA przez przejściówki. Zasiłka jest dość cicha ale ogólnie jej nie polecam - nie przypadła mi zbytnio do gustu.

BTW. "Czarny" kondensator na tej fotce wygląda na spuchnięty - lepiej go wymienić.

Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi