mostasz Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 to nie jest głupi pomysł, pod warunkiem że oba podłączysz do płytki zasilacza żeby obroty były zsynchronizowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) No i tak jak obiecałem wstawiam fotki bebechów tego całkiem niezłego produktu. Spoiler! Kliknij w poniższy kontener by otworzyć. "Foty" Co prawda nie widać tego na zdjęciach ale wentylatorek jest firmy NIDEC. Znalazłem w internecie opis tego wentylatorka Macie go dokładnie tutaj. W skrócie Przepływ powietrza rzędu 40~45cfm a głośność w przedziale 34~38dBA. Przepraszam, że nie odkręciłem tej blaszki która wszystko sprawnie zasłania ale to moje pierwsze podejście i byłem trochę "nieśmiały". Mam nadzieje że przy następnym podejściu pójdzie "sprawniej". Jakość zdjęć jest jaka jest bo były robione HP 735 który aktualnie na allegro stoi po 200zł sztuka. Robione w trybie Macro :] Pozdrawiam i mam nadzieje, że komuś się przydadzą i ewentualnie powiedzą coś o samym zasilaczu. Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez siwy_bos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Ktos jeszcze korzysta z tej zasilki i moglby cos o niej napisac? Wlasnie sie zastanawiam na d kuonem... Te 26a na lini 12v imponujace ;) Z zasialczami nie ejstem na czasie, na co jeszcze zwracac uwage pezy doborze? ps: szukam testu zasilaczy 400-500w. Link prosilbym jezeli ktos widzial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Ktos jeszcze korzysta z tej zasilki i moglby cos o niej napisac? Wlasnie sie zastanawiam na d kuonem... Te 26a na lini 12v imponujace ;) Z zasialczami nie ejstem na czasie, na co jeszcze zwracac uwage pezy doborze? ps: szukam testu zasilaczy 400-500w. Link prosilbym jezeli ktos widzial. Osobiście polecam. Zasilacz jest jak najbardziej ok. Tak jak napisałem wcześniej przyczepić się można do wentylatora i kabli. Są cholernie długie. (wtyczka +12V ma z ponad metr) Jeżeli lubisz porządek w obudowie to odpada. Fajnie że koleś zjechał z ceny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) to może zasilacz można położyć obok komputera - będzie mniej szumiał :-D nie podgrzewając się procesorem Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez mostasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 No juz za 90zl mozna kupic. O dlugosc kabli sie nie obawiam, kupuje LBX-01B-B-B, a to duze bydle. Zasilacz juz dzis bym kupil, tylko dalej mam dylemat nowy GSP 400, czy ten Fortron. Jak napisales, to jest zasilka serwerowa pracujaca pewnie prze dlugi czas non-stop - pytanie jak dligi? Wszystko ma swoj czas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 nie kombinuj z tym leżakowanym PLG i weź GPSa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julaswdx Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 dzisiaj go kupilem, wygląda na porządny ale cięzko mi sie wypowiadac, kable rzeczywiscie dlugie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLUFIAR Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) Nikt jeszcze nie zauważył na zdjęciu wywalonego jednego z kondensatorów? Przyjrzyjcie się! Chyba po tym foto odpuszczę sobie tą zasiłkę.... http://img223.imageshack.us/my.php?image=zasilacz4sv2.jpg by siwy_bos Edytowane 25 Maja 2008 przez FLUFIAR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Witam! Dzisiaj przypadkiem zauważyłem ten temat. Kupowałem jakieś 2 tyg temu tą zasiłke dla kumpla. Egzemplarz, który dostałem wyglądał na nówkę - rozbierałem go, bo nie był zaplombowany - i moge śmiało stwierdzić, ze to nówka - zero kurzu w środku. Kable były jakiś kombinowane(fakt, ze strasznie długie), ale molexy były dolutowane, a PEG i SATA przez przejściówki. Zasiłka jest dość cicha ale ogólnie jej nie polecam - nie przypadła mi zbytnio do gustu. BTW. "Czarny" kondensator na tej fotce wygląda na spuchnięty - lepiej go wymienić. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...