Skocz do zawartości
Ardeni

Wymiana Kilku Części | C2d Czy X2? | Bawić Się W Zintegreowaną Grafikę | I Inne Pyatnia

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, planuje zrobić coś ze swoim złomem, do wymiany idzie płyta główna i procek, a co za tym idzie - także pamięć być może także dojdzie grafika, o tym dalej...

CPU - Mam dylemat - kupowac c2d czy x2, wiem że c2d są wydajniejsze, ale zawsze miałem amd... Kręcenie wchodzi w grę, robiłem to już od durona 600@1k, nie lubię marnować możliwości procka.

Mobo - Zostaje także pytanie odnośnie płyty głównej, jeśli brać amd to przydałaby się taka którą można będzie zaktualizować do am3+.

Grafika - gram niedużo, ale jeśli już zaczynam to chciałbym zobaczyć detale itp (pracuje jako grafik przy grach...)

Teoretycznie na początek na miesiąc(do następnej wypłaty:P) podziałałbym na jakimś zintegrowanym chipie (coś ala gf7x na mobo starczyłoby?). Czy lepiej jest inwestować w jakiegoś gf/radeona w wersji niezintegrowanej?

Ram - 2 giga minimum

HDD - Do wszystkiego doszedłby dysk, mój aktualny ma bady więc idzie do wymiany.(160 - 360giga)

Wszelkie napędy, obudowa i inne graty zostają stare, zasilacz który mam to 2-miesięczny 400 geniusa (wystarczy?).

Teoretycznie mógłbym przeznaczyć na ten cel około 1400 zł, ale jak wiadomo wolałbym mniej (1k?).

Dzięki za wszelkie rady i propozycje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor : Intel Pentium Dual Core E2160 - 199 zł

Płyta Główna : Abit IP35-E - 295 zł

RAM : A-Data 2x1GB 800MHZ Extreme Edition - 155 zł

Karta Graficzna : Palit 9600GT 512MB - 499 zł

HDD : Seagate 250GB 16MB Cache - 170 zł

Kłaniają sie zestawy Miguela (tutaj zmieniłem aby dysk)

W SUMIE 1318 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi