hary Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Podepne sie pod temat, czy w PKO Bp jest tez taka opcja ? Mam karte Visa Electron.O jakiej opcji piszesz? O paypalu? Ja mam Inteligo w PKO BP i normalnie mi śmiga paypal z moją Visa Electron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 wracając jeszcze na chwilę do tematu visa w mBanku i paypal - otrzymałem ten 4 cyfrowy kod, wpisałem go na koncie paypal i niby karta przeszła autoryzację. Czy to wszystko? Już mogę normalnie używać swojego konta paypal? Poza tym mógłby ktoś mi nakreślić jak wygląda procedura płacenia przez paypal? Karta jest obciążana daną kwotą, która od razu jest pobierana z mojego konta? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 wracając jeszcze na chwilę do tematu visa w mBanku i paypal - otrzymałem ten 4 cyfrowy kod, wpisałem go na koncie paypal i niby karta przeszła autoryzację. Czy to wszystko? Już mogę normalnie używać swojego konta paypal?tak możesz cała procedura w przypadku kredytowki to 1 dzien, ty masz pewnie debetowke to ci zablokuje srodki od strzalu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Witam, Gdzie posiadanie karty kredytowej nie wiąże się z ŻADNYMI kosztami? Nie planuję z niej w ogóle korzystać w praktyce (ew. rzadko), ale jest mi na gwałt potrzebna do jabłkowego sklepiku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Co rozumiesz pod pojęciem "żadne koszta"? Ogólnie to u mnie karta taka nic nie kosztuję. Tzn. masz i nie korzystasz = nic nie płacisz :wink: Płacisz dopiero wtedy jak zaczniesz używać :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 (edytowane) Witam, Gdzie posiadanie karty kredytowej nie wiąże się z ŻADNYMI kosztami? Nie planuję z niej w ogóle korzystać w praktyce (ew. rzadko), ale jest mi na gwałt potrzebna do jabłkowego sklepiku. Rozumiem, że chodzi Ci o opłatę roczną/miesięczną/ubezpieczenia. Bo jeśli te koszta rozumiesz przez nieterminową spłatę, itd., to takiej nie znajdziesz. Jeśli jesteś studentem i nie zarabiasz to Citi ma kartę za darmo, tylo kwestia komu odpowiada limit 2k. Poza tym wiele kart wydawanych standardowym klientom będzie darmowe. Czasem warunkiem, tego żeby była za darmo wymagane jest Twoje aktywne korzystanie z niej. Jednak aktywność ta rozumiana jest b. różnie, czasem jedna transakcja celem aktywacji, innym razem może to być wymóg wykonania transakcji na 12 tys PLN w ciągu roku. Więc różnica jest ogromna. W każdym razie obecnie na rynku jest masa kart, które szczególnie w pierszym roku mogą być darmowe. Będę w pracy po 9, to mogę Ci wyciągnąć z rankingu kilka takich kart i wrzucić tutaj. --edit----edit----edit----edit----edit----edit----edit----edit----edit----edit-- Karty standardowe (co najwyżej Silver), żadnych goldów, platyn i czarnych z limitem 1 mln PLN ;) Zupełnie darmowe na tą chwilę (w pierwszym roku użytkowania): DnB Nord: MasterCard, w pierwszym roku 0 PLN, od drugiego roku opłata 40 PLN/rok, lub 0 jeśli w ciągu ost. 12 m-cy zostaną wykonane transakcje na min 10 000 PLN. Eurobank: Visa Classic Standard, w pierwszym roku 0 PLN, od drugiego 15 pln/rok Polbank: Praktyczna Karta kredytowa Visa/MasterCard, w pierwszym roku 0 PLN, w następnych latach 0 PLN jeśli wykona się 24 transakcje, lub transakcje na łączną kwotę min 3 600 PLN, w przeciwnym przypadku bank pobierze opłatę 15 lub 25 PLN/rok (również zależne od aktywności) Toyota Bank: Toyota Black Pearl/ Toyota Ice Rose, w pierwszym roku 0 PLN, następnie 60 PLN/rok lub 0 PLN w przypadku gdy przez ost. 12 m-cy zostaną wykonane transakcje na kwotę 18 000 PLN. Karty wymagające aktywności aby w pierwszym roku były darmowe: Bank BGŻ: Visa Classic, 3,5PLN/m-c, lub 0 PLN jeśli zostaną wykonane transakcje na min 300 PLN Millenium: Visa/MasterCard, 65 PLN/rok, kwota zwracana jeśli zostaną wykonane w ciągu 12 m-cy transakcje na kwotę 12 000 PLN. BZ WBK: Silver MasterCard/Visa, opłata w pierwszym roku 2,5% przyznanego limitu (max 58 PLN), zwracana jeśli w ciągu 3 m-cy od decyzji kredytowej zostaną wykonane min 3 transakcje Citibank Silver: MasterCard/Visa: pierwszy rok 30 PLN, lub 0 jeśli zostanie wykonana 1 transakcja w ciągu 2 m-cy, od drugiego roku MasterCard 85 PLN, Visa 75 PLN Deutsche Bank: db kredyt, 25 PLN/rok lub 0, jeśli w pierwszym m-cu zostanie wykonana 1 transakcja Deutsche Bank: DB Silver, 60 PLN/rok lub 0, jeśli w pierwszym m-cu zostanie wykonana 1 transakcja ING: Pomarańczowa Karta Kredytowa, 0 PLN, lub w rocznicę wydania zostanie pobrana opłata 25 PLN jeśli średnio miesięczne transakcje w ciągu ost roku będną niższe niż 100 PLN ING: Visa Classic/MasterCard, 0 PLN, lub w rocznicę wydania zostanie pobrana opłata 60 PLN jeśli średnio miesięczne transakcje w ciągu ost roku będną niższe niż 500 PLN MultiBank: Visa Credit, 0 PLN, lub 70 PLN/rok jeśli nie zostaną wykonane w ciągu ost 12 m-cu średnio miesięczne transakcję na kwotę min 1 000 PLN lub 10 transakcji średnio miesięcznie mBank: Visa Classic, 38/48/58 PLN, opłata jest zwracana jeśli w ciągu 3 m-cy klient wykona transakcje na min 300 PLN To tak z grubsza wg danych z ost. m-ca. Mam nadzieje, że Ci się na coś przyda. Sprawa sprowadza się do tego, że najlepiej mieć kartę tylko w pierszym roku, a później ją przenosić w miarę możliwości gdzie indziej ;) Oczywiście nie każdemu chce się bawić dla tych kilku zł miesięcznie. Nie uwzględniałem innych parametrów, bo Cię interesowały tylko koszty. I tak dość uproszczone, bo nie uwzględniałem oprocentowania, itd... Edytowane 5 Listopada 2008 przez narcyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Odpowiedź bardzo prosta --> rodzice. Fakt, że źle to ująłem. Bo osoby osiągające dochód również mogą ją brać. Liczy się tylko status studenta, niezależnie od trybu studiów. Jakimś ograniczeniem może być wiek z tego co kojarzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 [...] Eurobank: Visa Classic Standard, w pierwszym roku 0 PLN, od drugiego 15 pln/rok [...] Bóg zapłać. Czyli o ile dobrze rozumiem, dla kogoś kto nie planuje z niej w ogóle korzystać, Eurobank ma najtańszą ofertę? Czy ta karta na 100% by działała z np. PayPal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 ale po co paypala wam potrzebna karta kredytowa ? Jak wystarczy zwykla platnicza z BZWBK, Inteligo, albo mBanku ? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 do paypala juz nie jest potrzebna zadna karta,wystarcy miec rachunek bankowy i z niego przelewac kase. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Bóg zapłać. Czyli o ile dobrze rozumiem, dla kogoś kto nie planuje z niej w ogóle korzystać, Eurobank ma najtańszą ofertę? Czy ta karta na 100% by działała z np. PayPal? Dane mam z końca października. Z tego co kojarzę, to Euro Bank miał taką promocję do końca roku. Wszystko podałem jedynie poglądowo, dokładnie sprawdź w aktualnej tabeli opłat o prowizji, bądź dzwoń na infolinię. No nie wyobrażam sobie, żeby Visa kredytowa nie działała z PayPalem, jednak w tych sprawach nie jestem biegły, ale widzę, że ma kto pomóc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 I ja się podepnę... Czy w Polsce wystawia ktoś karty "kredytowe" tzw. pre-paid, czyli z całościowym limitem w postawić kwoty wpłaconej na początku? Czy taką kartę można połączyć z paypalem? I co jeśli w takim przypadku chcę otrzymać wpłatę na własne konto pp? 1. MBank 2. Tak dziala z PP 3. Nie mam pojecia na razie tylko kupowalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Nie wiem czy dalej tak jest ale bzwbk dawał bez zaświadczeń 3k na kk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Cześć, mam parę pytań: Mam kartę z IzzyKonta w Mbanku, nie będzie problemu powiązać to z Paypalem i przelewać kasę na cały świat i z całego świata otrzymywać kasę? (na stronie mbanku wyczytałem, że nie ma problemów, ale wolę się upewnić) -Jeżeli powiąże moje Izzykonto z Paypalem i dajmy na to, ktoś prześle kasę na moje konto Paypal, to kasa będzie na PP czy w mbanku? Jeżeli na PP to czy zapłacę jakąś prowizje za przelanie do mbanku? -Czy możliwe jest wycofanie wpłaty z PP? Czy jeżeli potwierdzi się przelanie na konto X to nie ma możliwości wycofania? -Co jeszcze powinienem wiedzieć? Głównie konto PP jest mi potrzebne, żeby otrzymywać kasę(przelewy) z zagranicy. -Paypal czy monebookers.com? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na moje pytania? To dla mnie ważne, prosiłbym o odpowiedz chociaż na cześć pytań : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Ponawiam pytania, nikt nie jest w stanie na nie odpowiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam , mam pytanie. Potrzebuję na gwałt kartę kredytową z limitem około 3 - 4 k , pracuję z tytułu umowy o pracę od 2 lat. Mam już jedną kk z limitem 2x średnia zarobków + limit kredytowy w koncie 1x średnia zarobków. (wykorzystane) Wszystko spłacane regularnie. Potrzebuję kartę , która zostanie mi wydana szybko , szybko do mnie wysłana tzn kurier(mogę zabulić) , wydanie jej jest darmowe(lub mało kosztuje). . Nie mam chwilowo zaświadczenia o zarobkach - co mam pit 11 , historię rachunku i nie mam ochoty się bawić w jakieś specjalne formalności. Co mi możecie polecić i czy jest wogóle kk , która by spełniała powyższe warunki? Edit mogę ew zjechać z limited do tych 2-3k. Edytowane 1 Kwietnia 2009 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...