WujekGREG Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Witam gry wymagaja abym ztunowal mojego poczciwego antka. MSI k8N diamond jest maly problem aczkolwiek dlamnie dziwnym. pamiatki mam firmy twinmos cl2,5 po 512 Mb sztuk 2 w dualchanell. i tu jet problem otóż po ustawieniu pamiatek na 100 mhz i ht na 3X po ustawieniu FSB proca na 290 lub 295 - CpuVid na 1,55 i overvid na 5%( i tu jest dziwna rzecz otoz mimo tego jest w cpu-z rownowartosc 1,52~1,53 V oO) winda wstaje ale w amd overdrive podczas testu stabilnosc sytem wiesza sie ok - to max mojego proca mysle. Obnizylem fsb do 280 i postanowilem zabrac sie za pamiatki aby mialy jak najblizej 200mhz. Otoz po zmianie w biosie zegarow pamieci z 100 na 133 system nie mogl sie zaladowac. gdy ustaiwlem na 120 mhz pamiatki (168 mhz + oc proca [2520/15 = 168 mhz w rzeczywistosci]) system wstal i aktualnie pisze tego posta :D Otoz jakbyscie mogli mi wyjasnic dlaczego ni moge ustawic pamieci powyzej 120 mhz w biosie ?? aha dodam ze mam boxowy cooler :D dzisiaj postanowilem poprzemieniac banki. i odkrylem ze jedna kosc po ustawieniu w biosie Dram na 133 dziala a druga juz nie :P ale to nic :D malo tego nawet gdy zresetuje biosa ustawie fsb na 280 ht na 3 a pamieci na 100 mhz to pojawi sie wyszukiwanie raidu w moim konfigu pomimo ze mam raida wylaczonego w biosie :/ znalazlem jakis zmodowany bios na internecie ale jakos nie mam zaufania do takich rzeczy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=114726&hl=k8n Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...