Skocz do zawartości
WujekGREG

Msi K8n Diamond I Pamiatki :p

Rekomendowane odpowiedzi

Witam gry wymagaja abym ztunowal mojego poczciwego antka.

MSI k8N diamond

jest maly problem aczkolwiek dlamnie dziwnym.

pamiatki mam firmy twinmos cl2,5 po 512 Mb sztuk 2 w dualchanell.

i tu jet problem otóż

po ustawieniu pamiatek na 100 mhz i ht na 3X

po ustawieniu FSB proca na 290 lub 295 - CpuVid na 1,55 i overvid na 5%( i tu jest dziwna rzecz otoz mimo tego jest w cpu-z rownowartosc 1,52~1,53 V oO) winda wstaje ale w amd overdrive podczas testu stabilnosc sytem wiesza sie ok - to max mojego proca mysle.

Obnizylem fsb do 280 i postanowilem zabrac sie za pamiatki aby mialy jak najblizej 200mhz.

Otoz po zmianie w biosie zegarow pamieci z 100 na 133 system nie mogl sie zaladowac.

gdy ustaiwlem na 120 mhz pamiatki (168 mhz + oc proca [2520/15 = 168 mhz w rzeczywistosci]) system wstal i aktualnie pisze tego posta :D

Otoz jakbyscie mogli mi wyjasnic dlaczego ni moge ustawic pamieci powyzej 120 mhz w biosie ??

aha dodam ze mam boxowy cooler :D

dzisiaj postanowilem poprzemieniac banki. i odkrylem ze jedna kosc po ustawieniu w biosie Dram na 133 dziala a druga juz nie :P

ale to nic :D malo tego nawet gdy zresetuje biosa ustawie fsb na 280 ht na 3 a pamieci na 100 mhz to pojawi sie wyszukiwanie raidu w moim konfigu pomimo ze mam raida wylaczonego w biosie :/

znalazlem jakis zmodowany bios na internecie ale jakos nie mam zaufania do takich rzeczy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...