..::SNAP::.. Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 zastanawiam sie co wybrac - hount key'a 300W czy chieftec'a 360 W pomozcie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 lol tu nie ma co wybierac. Tylko chieftec, zreszta huntkey to nie ta polka. Mialem wczesniej tego HK 300W no i niestety nie dawal rady czasami ,wiec chieftec zajal jego miejsce i sprawuje sie jak dotad wysmienicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 to jak sie objawia nie wytrzymywanie zasilacza? zwiechy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 to jak sie objawia nie wytrzymywanie zasilacza? zwiechy? Objawia się za pomocą przypadkowych restartów, zawieszeń itp. Co do zasilacza to tu nie ma co wybierać, jeżeli stać Cię na Chiefteca to się nie zastanawiaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 lol tu nie ma co wybierac. Tylko chieftec, zreszta huntkey to nie ta polka. Mialem wczesniej tego HK 300W no i niestety nie dawal rady czasami ,wiec chieftec zajal jego miejsce i sprawuje sie jak dotad wysmienicie. Nie wiesz, czy warto kupić tą wersję Chiefteca z dwoma wentylatorami, bo jest chyba 55 zł droższa od tej z jednym wentylatorem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 to jak sie objawia nie wytrzymywanie zasilacza? zwiechy? M.in. zwiechy, czego powodem są niskie napięcia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Chieftek, albo enermax i juz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Chieftek, albo enermax i juz :)Chieftek, albo enermax i juz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Od wczoraj mam Chiefteka 420W jest cichy.napięcia ok i komp mi się przestał restartować w nieodpowiednich momentach.Miałem kupić Topower ale nie mgłem się doczekać realizacji zamówienia,jednym słowem nie żałuje wydanej kasy na ten zasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 moze ktos wyjasnic jaka jest roznica miedzy chieftekiem 360 DUAL FAN a 360 z jednym fanem??? czy jest inna wydajnosc tych 2 zasilaczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 a ja ostatnio kupiłem q-teca 350 W i jestem z niego zadowolony jest cichy cos około 27-28 decybeli i napiecia tez trzyma calkiem calikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 mlun na Twoim sprzęcie to i może trzymać napięcia ok.POdłąćz go do jakiegoś Athlona 2000+ (najlepiej na 0.18 mikrona) i radeona choćby 8500 i wtedy zobacz napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 moze ktos wyjasnic jaka jest roznica miedzy chieftekiem 360 DUAL FAN a 360 z jednym fanem??? czy jest inna wydajnosc tych 2 zasilaczy? Dwa wentylatory są ustawione na mniejsze obroty, przez co zasilacz jest wyraźnie cichszy. Druga waznijejsza sprawa to to ze w przypadku wersji z dual fanem bedzi emiał aktywne PFC. Jesli masz kase to chyba leiej wziac tą z dwoma wentylami.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Popieram, sam siędo niej przymierzam ale kasybrak :( Więć narazie muszę jechać na moim przerobionym na 2 fany megabajcie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 własnie sie przymierzałem do jakiegos konkretniejszego sprzeciora a kasiory mam narazie malo wiec kupilem taki sadze ze jest lepszy od codegena(epoxa 8 rda ,athlonka 1700 xp i 256 ddr powinien wytrzymac jak cus nie tak bedzie to sie pogłówkuje co dalej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Ja się przymierzam do kupna obudowy z zasilaczem enermaxa :) Zasiła dobra, z aktywnym PFC o ile się nie mylę. Tylko dziengi!! :) ps. czy obudowy sprzedawane w sklepach są wyposażone w zasilacze z aktywnym czy pasywnym PFC? Bo tego jeszcze niegdzie nie wyczytałem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzmo Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Co to jest PFC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Bylo juz walkowane. Chieftec z 2 wentylami ma aktywne PFC ,a ten z 1 nie ma. I po drugie co dwa wentyle to nie jeden. Chlodniej i ciszej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Power Fan Control??? :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Power Factor Correction Rzeczywiście wystarczyło poszukać:... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=232...4&highlight=pfc http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=261...2&highlight=pfc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Snap : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...