olo21 Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Witam, od jakiegoś czasu mam problem z kartą sieciową na płycie abit nf7 socket A. Z internetem łączę się poprzez modem pentagrama (mam neostradę), karta sieciowa ma przydzielanie adresu IP automatyczne z routera. Ale od jakiegoś czasu nie może dostać żadnego IP, cały czas jest "pobieranie adresu siecowego". Gdy wpiszę ręcznie adres IP mogę wejść w panel admina routera ale nic więcej, żadna inna strona nie wchodzi. Router dostaje IP, bo pisze w panelu admina, testy też przechodzi. Próbowałem przeinstalowac sterowniki karty sieciowej ale nadal nic. Muszę znów używać modemu od tepsy. Ktoś może wie co tu zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Albo coś nie tak z kablem, albo padła sieciówka. Sprawdź na innej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 na innej to samo. Na innym kompie działa ok. Domyślam się że to brak usługi Dhcp Klient. Jak ją doinstalować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 A warto się tak męczyć? Wpisz adres ip na stałe i DNS dostawcy a będzie śmigać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 wolałbym mieć automatyczne ustawiane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...